474
«Εγώ το έχω δηλώσει πως μόνον οριζοντίως θα φύγω από το ΠΑΣΟΚ», απάντησε στον αναπληρωτή υπουργό ο κ. Λοβέρδος για τα περί κυοφορούμενης μεταγραφής του στη ΝΔ | INTIMEnews

Καβγάς Λοβέρδου με Κατρούγκαλο: «Είσαι πολιτικό μαλάκιο!»

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2017, 13:13
«Εγώ το έχω δηλώσει πως μόνον οριζοντίως θα φύγω από το ΠΑΣΟΚ», απάντησε στον αναπληρωτή υπουργό ο κ. Λοβέρδος για τα περί κυοφορούμενης μεταγραφής του στη ΝΔ
|INTIMEnews

Καβγάς Λοβέρδου με Κατρούγκαλο: «Είσαι πολιτικό μαλάκιο!»

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2017, 13:13

Αγριος καβγάς ξέσπασε στη Βουλή με πρωταγωνιστές τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδο, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για την άρνηση της κυβέρνησης να συμμετάσχει στο περίφημο συνέδριο της Εσθονίας για τα εγκλήματα των κομμουνιστικών καθεστώτων.

Η σπίθα άναψε όταν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών μίλησε για «ακραίο κέντρο»στο ΠΑΣΟΚ -με κύριο εκπρόσωπό του τον κ. Λοβέρδο- που ετοιμάζει τη μεταγραφή του στη Νέα Δημοκρατία. Σε οξύτατους τόνους ήρθε η απάντηση του βουλευτή της ΔΗΣΥ που καταλόγισε στον κ. Κατρούγκαλο «πολιτική αλητεία», αποκαλώντας τον «πολιτικό μαλάκιο».

«Εκνευρισμένος από την έλλειψη επιχειρημάτων, άρχισε να μιλά για μεταγραφές, εγώ το έχω δηλώσει πως μόνον οριζοντίως θα φύγω από το ΠΑΣΟΚ, εσείς που υπήρξατε υπάλληλος υπουργών του ΠΑΣΟΚ, ευέλικτος, με εύκαμπτη μέση, δεν έχετε οστά, είστε ένα μαλάκιο που περιφέρεται από εδώ και από εκεί», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του κ. Λοβέρδου προς τον αναπληρωτή υπουργό, καλώντας τον να ζητήσει συγνώμη. «Αν δεν το κάνετε, απλά δεν θα υπάρχετε», συμπλήρωσε.

Ζητώντας το λόγο επί προσωπικού, ο κ. Κατρούγκαλος αρκέστηκε να πει ότι με όσα είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει αυτοπροσδιοριστεί για όσους τον άκουσαν και τον είδαν: «Πολιτικούς προσδιορισμούς με δηλώσεις περί πολιτικής αλητείας δείχνουν τη μονόπλευρη δυσκολία σας. Εγώ δεν αντιδικώ με τους ίδιους όρους που εσείς τοποθετηθήκατε. Ο κ. Λοβέρδος αυτοπροσδιορίστηκε ο ίδιος με τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε»

Επί του θέματος της κοινοβουλευτικής ερώτησης,  ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ξεκαθάρισε πως «οι θέσεις του υπουργού Δικαιοσύνης (σ.σ. για το «όχι» στο συνέδριο της εσθονικής προεδρίας) αυτονόητα αποτελούν θέση της ελληνικής κυβέρνησης», ενώ επικαλέστηκε και παλαιότερες δηλώσεις του κ. Κώστα Λαλιώτη, σύμφωνα με τις οποίες, η ταύτιση κομμουνισμού και ναζισμού αποτελεί συνειδητή απόπειρα ανατροπής ιστορικών αληθειών.

«Μου λέτε ανοησίες» αντέδρασε ο κ. Λοβέρδος: «Σας μίλησα με αυτό τον τρόπο; Συγκεκριμένα ερωτήματα και κοινές αρχές έθεσα. Σας κάλεσα να μου αναφέρετε έναν έλληνα υπουργό εξωτερικών που διατύπωσε ανάλογες με τις σημερινές θέσεις. Κανένα δεν είπατε. Παίζετε παιχνίδι απέναντι σε μια παράταξη που πάντα είχε καθαρές θέσεις. Μόνο αν κάποιος εθελοτυφλεί μπορεί να λέει όσα λέει ο κ. Κατρούγκαλος. Εχετε έλλειμμα αρχών και προσπαθείτε να μαζέψετε ψήφους. Η χώρα χρειάζεται υπεύθυνη εξωτερική πολιτική. Με κομπίνες και προσπάθεια αλίευσης ψήφων σε θολά νερά εξωτερική πολιτική δεν γίνεται. Όλα αυτά είναι πρόσκαιρα λάθη που παράγει η παρουσία της κυβέρνησής σας. Θα έρθει το τέλος σας και όλα αυτά θα διορθωθούν».

Ο κ. Κατρούγκαλος επανήλθε χρησιμοποιώντας και πάλι τις δηλώσεις του Κώστα Λαλιώτη. «Ο κ. Λαλιώτης καλούσε τότε τους ανιστόρητους να μην επαναλαμβάνουν θεωρίες που επιτρέπουν να πλανιέται ο αντικομουνισμός ως φάντασμα. Αυτά ήταν κοινός τόπος ώσπου να εμφανιστούν οι εκπρόσωποι του ακραίου κέντρου. Αυτό έγινε γιατί η ΝΔ έχει σταδιακή μετάλλαξη από την περίοδο Σαμαρά», παρατήρησε.

Προηγουμένως, ο αναπληρωτής υπουργός, αναφερόμενος στην Εύα Καϊλή, μίλησε για ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ με πτωματολογικά επιχειρήματα που αρχικά μιλούσε για σφαγή του παππού της και μετά ομολόγησε ότι δεν είχε καμία σχέση εξ αίματος με εκείνον.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...