235
Ο Κιμ και οι στρατηγοί του | KCNA/via REUTERS

Με «ανελέητη εκδίκηση» απειλεί ξανά ο Κιμ τις ΗΠΑ για την Γκουάμ

Protagon Team Protagon Team 23 Αυγούστου 2017, 08:28
Ο Κιμ και οι στρατηγοί του
|KCNA/via REUTERS

Με «ανελέητη εκδίκηση» απειλεί ξανά ο Κιμ τις ΗΠΑ για την Γκουάμ

Protagon Team Protagon Team 23 Αυγούστου 2017, 08:28

Στα προπαγανδιστικά βίντεο τα πάνε πολύ καλά στην Βόρεια Κορέα, τόσο που ελπίζουμε οι επιδόσεις τους να μείνουν καλές σε αυτόν τον τομέα και μόνο. Τώρα, όσο για τα μηνύματα και ποιος τα λαμβάνει…

«Σκεφτείτε το καλά, δύο φορές, ο χρόνος δεν είναι με το μέρος σας», λένε οι Βορειοκορεάτες σε ένα νέο προπαγανδιστικό βίντεο, ενώ στην οθόνη φαίνεται η εικόνα του υπουργού Αμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Μάτις.

Η Βόρεια Κορέα εξακολουθεί να απειλεί με εκτόξευση των πυραύλων στο Γκουάμ και «ανελέητη εκδίκηση».

Το βίντεο έχει εικόνες με τον Ντόναλντ Τραμπ να κοιτά ένα νεκροταφείο, τον αντιπρόεδρο Μαικ Πενς μέσα στις φλόγες και τη νήσο Γκουαμ να φλέγεται από τους βορειοκορεατικούς πυραύλους.

«Ας είναι οι Αμερικανοί με τα μάτια ανοιχτά», λέει το βίντεο και προειδοποιεί ότι οι πύραυλοι της Βόρειας Κορέας θα εκτοξευτούν σε απρόβλεπτη στιγμή.

Ο τόνος του βίντεο, γράφει η Telegraph, είναι λίγο περισσότερο ανεβασμένος σε σχέση το αμέσως προηγούμενο διάστημα όταν η αντιπαράθεση είναι αποκλιμακωθεί ελαφρά.

Η Βόρεια Κορέα κυκλοφόρησε το βίντεο ενώ παράλληλα διεξάγει ασκήσεις που με τη σειρά τους έρχονται σε απάντηση ανάλογων ασκήσεων των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας στην περιοχή. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που δείχνει αυτόν τον συγχρονισμό.

Η Πιονγκγιάνγκ λέει ότι αυτές οι ασκήσεις προσπαθούν να δημιουργήσουν διαδικασίες ενός «ψεύτικου πολέμου» στην Κορεατική Χερσόνησο. Τουλάχιστον στα λόγια –ή μάλλον τις εικόνες- η Βόρεια Κορέα τα πάει καλά και συμμετέχει με θέρμη στο παιχνίδι των εντυπώσεων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...