818
To πρωτοσέλιδο των «Νέων» της 19ης Αυγούστου 2017. Στην εφημερίδα γράφει ο νέος ιδιοκτήτης Βαγγέλης Μαρινάκης | CreativeProtagon

Τα «Νέα» επέστρεψαν – Μαρινάκης: «Γιατί βγήκα μπροστά»

Protagon Team Protagon Team 19 Αυγούστου 2017, 10:11
To πρωτοσέλιδο των «Νέων» της 19ης Αυγούστου 2017. Στην εφημερίδα γράφει ο νέος ιδιοκτήτης Βαγγέλης Μαρινάκης
|CreativeProtagon

Τα «Νέα» επέστρεψαν – Μαρινάκης: «Γιατί βγήκα μπροστά»

Protagon Team Protagon Team 19 Αυγούστου 2017, 10:11

Με την επανέκδοση των «Νέων» το πρωί του Σαββάτου -ύστερα από εννέα ημέρες απουσίας- σηματοδοτήθηκε και επισημοποιήθηκε η έλευση του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη στον χώρο των ελληνικών μέσων ενημέρωσης. Μάλιστα, ο νέος ιδιοκτήτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, συνόδευσε την πρώτη αυτή έκδοση των «Νέων» της… νέας εποχής  -θα ακολουθήσει αύριο το «Βήμα της Κυριακής» που δεν είχε κυκλοφορήσει στις 13 Αυγούστου- με ένα άρθρο στο οποίο εκθέτει τους λόγους της εμπλοκής του με τα των ΜΜΕ και ιδίως με το ιστορικό Συγκρότημα, ενώ οριοθετεί και το εκδοτικό στίγμα με βάση το οποίο θα κινηθούν στο εξής οι δύο εφημερίδες του Οργανισμού.

Στην εφημερίδα, η οποία εκδόθηκε στα νέα γραφεία της λεωφ. Συγγρού επιστρέφουν δύο σημαντικές υπογραφές των «Νέων» που είχαν φύγει προ μηνών με κατεύθυνση προς Πειραιά και τη νεόδμητη «Ελευθερία του Τύπου»: ο Γιώργος Παπαχρήστος και ο Ηλίας Κανέλλης. Σταθερή παρουσία στο φύλλο ως αρθρογράφοι έχουν και όσοι έμειναν στον ΔΟΛ έως το τέλος: Γιάννης Πρετεντέρης, Μιχάλης Μητσός, Ελενα Ακρίτα, Πέπη Ραγκούση, Περικλής Δημητρολόπουλος μεταξύ άλλων και βεβαίως ο διευθυντής της εφημερίδας Παναγιώτης Λάμψιας.

Μάλιστα ο κ. Λάμψιας δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό φωτογραφία από την εκτύπωση των… νέων «Νέων» τη νύχτα της Παρασκευής.

20882551_1599038013460345_1349138142342108178_n

Το πού οδηγεί αυτή η νέα εποχή περιγράφει ο νέος ιδιοκτήτης που τονίζει τον ιστορικό χαρακτήρα που έχουν τα έντυπα του ΔΟΛ για τη χώρα και τη σημασία του αρχείου του Οργανισμού, θίγει γενικώς τις πιέσεις που υπήρξαν ώστε να ελεγχθούν από άλλα κέντρα εξουσίας –«η επανέκδοση της εφημερίδας που κρατάτε στα χέρια σας είναι μια μεγάλη νίκη της κουλτούρας της ελευθερίας. Κι είναι μια τεράστια ήττα της κυβέρνησης» γράφει ενδεικτικά σε άλλο άρθρο ο Ηλίας Κανέλλης– και ασφαλώς ξεκαθαρίζει ότι δεν συνδέει την απόκτηση ΜΜΕ με τα άλλα επιχειρηματικά του συμφέροντα ή σχέσεις με κυβερνητικούς παράγοντες: «Ποτέ και για κανέναν λόγο δεν αναζήτησα την εύνοια κυβερνητικών ή άλλων παραγόντων ούτε έχω οιεσδήποτε δεσμεύσεις απέναντι στον οιονδήποτε. Δραστηριοποιούμαι διεθνώς στον τομέα της Ναυτιλίας και ουδέποτε συνδέθηκα με αναθέσεις έργων που καλύπτονται από τις δημόσιες επενδύσεις, ούτε ωφελήθηκα από την παραχώρηση οιασδήποτε πλουτοπαραγωγικής πηγής της χώρας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης.

Τονίζει δε ότι «ΤΟ ΒΗΜΑ  και ΤΑ ΝΕΑ είναι κάτι ξεχωριστό – ενσαρκώνουν τις καλύτερες παραδόσεις της Ιστορίας του Ελληνικού Τύπου. Και θα συνεχίσουν την παράδοσή τους με τις ίδιες αρχές, με πρώτες τη Δημοκρατία, την Ελευθερία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη».

Γράφει πιο αναλυτικά ο κ. Μαρινάκης στο άρθρο με τίτλο «Γιατί βγήκα μπροστά»:

«Αυτό που φαινόταν άπιαστο όνειρο πριν από μερικούς μήνες, έγινε πραγματικότητα: «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ» επέζησαν – χωρίς να χάσουν την ψυχή τους. Και μαζί τους σώθηκε και το Αρχείο τους, ο καθρέφτης της Ελληνικής Ιστορίας των τελευταίων ενενήντα χρόνων.

» Λόγω των κρίσιμων συγκυριών ο τόπος έχει ανάγκη όσο ποτέ την έγκυρη ανεξάρτητη ενημέρωση, με ιστορικό βάρος, άποψη και πρόταση. Αυτό ακριβώς που ο Αναγνώστης περιμένει από «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ». Τις λίγες ημέρες που δεν εκδόθηκαν νιώσαμε όλοι τι έλειψε από τον δημόσιο διάλογο στην Ελλάδα. Και αναμετρούμε τι θα σήμαινε για τον τόπο, εάν αυτή η απουσία ήταν οριστική. Ή αν συνέχιζαν την έκδοσή τους αποξενωμένες από το πνεύμα τους και τις αρχές τους, εξαρτώμενες ή εκβιαζόμενες από τον οιονδήποτε ισχυρό.

» Για να μη γίνει αυτό βγήκα μπροστά. Μέσα από μια διάφανη διαδικασία και με απόλυτο σεβασμό στις αρχές και τους νόμους που έχουν θεσμοθετηθεί για τα ΜΜΕ. Και με τη θέληση να εξασφαλίσω την οικονομική επιβίωση και περαιτέρω ανάπτυξή τους πάνω σε υγιείς βάσεις.

» Ποτέ και για κανέναν λόγο δεν αναζήτησα την εύνοια κυβερνητικών ή άλλων παραγόντων ούτε έχω οιεσδήποτε δεσμεύσεις απέναντι στον οιονδήποτε. Δραστηριοποιούμαι διεθνώς στον τομέα της Ναυτιλίας και ουδέποτε συνδέθηκα με αναθέσεις έργων που καλύπτονται από τις δημόσιες επενδύσεις, ούτε ωφελήθηκα από την παραχώρηση οιασδήποτε πλουτοπαραγωγικής πηγής της χώρας.

» «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ» είναι κάτι ξεχωριστό – ενσαρκώνουν τις καλύτερες παραδόσεις της Ιστορίας του Ελληνικού Τύπου. Και θα συνεχίσουν την παράδοσή τους με τις ίδιες αρχές, με πρώτες τη Δημοκρατία, την Ελευθερία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη. Με Οραμα και χωρίς εξαρτήσεις από ποικίλα συμφέροντα και παρέες. Με γνώμονα την προκοπή του τόπου και των ανθρώπων του, που τους θέλουμε δυνατούς και περήφανους, να μπορούν να προσφέρουν στον τόπο, να μπορούν να διεκδικούν ό,τι τους ανήκει στο πλαίσιο των καθορισμένων κανόνων. Με πίστη σε μια Δημοκρατία χωρίς αδιέξοδα, εκβιασμούς, σκευωρίες και πιέσεις, όπου Μικροί και Μεγάλοι θα έχουν τα ίδια δικαιώματα και θα απολαμβάνουν τον ίδιο σεβασμό. Με αίσθημα Ευθύνης και με Ευαγγέλιο την έγκυρη και σφαιρική πληροφόρηση του Αναγνώστη για ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα και στον Κόσμο σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας. Με μαχητικότητα, αλλά χωρίς φανατισμό – δίνοντας βήμα και στη διαφορετική, αλλά τεκμηριωμένη και με ευπρέπεια διατυπωμένη, γνώμη. Ακριβώς όπως το περιμένει ο Αναγνώστης από «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ». Που δύναμή τους είναι οι Αναγνώστες τους – οι άνθρωποι που η γνώμη τους μετράει. Θα κάνουμε το παν για να μην τους απογοητεύσουμε.

» Αγαπάμε τον ανήφορο, τον δύσκολο δρόμο. Είμαστε δυνατοί. Εχουμε πίστη. Είμαστε Ελεύθεροι».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...