865
Ενα αστείο στιγμιότυπο από πρόσφατη συνεδρίαση της Βουλής με τον Πάνο Καμμένο και τον Σταύρο Κοντονή. Ο δεύτερος κάλυψε εκ νέου τον πρώτο για τις επαφές με τον Γιαννουσάκη | Menelaos Myrillas/ SOOC

Η ΝΔ απειλεί τον Καμμένο με πρόταση μομφής, ο Κοντονής τον στηρίζει

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουνίου 2017, 15:01
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 21/06/2017, 17:30
Ενα αστείο στιγμιότυπο από πρόσφατη συνεδρίαση της Βουλής με τον Πάνο Καμμένο και τον Σταύρο Κοντονή. Ο δεύτερος κάλυψε εκ νέου τον πρώτο για τις επαφές με τον Γιαννουσάκη
|Menelaos Myrillas/ SOOC

Η ΝΔ απειλεί τον Καμμένο με πρόταση μομφής, ο Κοντονής τον στηρίζει

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουνίου 2017, 15:01
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 21/06/2017, 17:30

Είναι ο υπουργός Αμυνας ο «αδύναμος κρίκος» της κυβέρνησης; Στα μάτια της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι. Από τη μία οι αποκαλύψεις για τις επαφές του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη της υπόθεσης του «Noor 1» και από την άλλη τα πρόσφατα περιστατικά -με τη γραβάτα με τους φαλλούς και ένα βίντεο που τον δείχνει να είναι παρατύπως συγκυβερνήτης σε στρατιωτικό ελικόπτερο– φέρνουν τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ σε δυσχερή θέση, μολονότι τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και άλλα στελέχη του Μαξίμου τον στηρίζουν. Για τη ΝΔ ο κ. Καμμένος είναι πλέον η «αχίλλειος πτέρνα» του κυβερνητικού σχήματος και σε αυτήν στοχεύουν.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να καταθέσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόταση μομφής κατά του υπουργού Αμύνης.

Ακόμα και ως απειλή που δεν υλοποιείται, η αναφορά σε πρόταση μομφής, αναμένεται να φέρει εκ νέου σε δύσκολη θέση κάποιους κυβερνητικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετά τις αποκαλύψεις για τον ρόλο του κ. Καμμένου στην υπόθεση του πλοίου που μετέφερε 2,1 τόνους ηρωΐνης, έχουν κρατήσει αποστάσεις. Είναι δε προφανές ότι αν η πρωτοβουλία της ΝΔ υλοποιηθεί, τότε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθούν προ ηθικού διλήμματος: να στηρίξουν με την ψήφο τους τον κυβερνητικό εταίρο ή να τον αδειάσουν, πυροδοτώντας πολιτικές εξελίξεις;

«Είναι τόσο μεγάλες οι αποκαλύψεις και συγκλονιστικά αυτά που ακούμε που δημιουργήσουν αναμφίβολα μεγάλα πολιτικά γεγονότα», προέβλεψε ο κ. Γεωργιάδης, λέγοντας ότι η υπόθεση «δεν θα καταλήξει καλά» για τον κ. Καμμένο.

Εκτίμησε πάντως ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποχρεωθούν να «καλύψουν» τον υπουργό Αμυνας, όμως εάν στο τέλος αποδειχτεί ότι ο κ. Καμμένος έχει διαπράξει παρανομία, τότε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι υπόλογος στη Δικαιοσύνη για συγκάλυψη.

Συνεχίζοντας για τον κ. Καμμένο ο κ. Γεωργιάδης θυμήθηκε άλλο ένα περιστατικό που σημειώθηκε στις αρχές του Μαΐου: όπως εμφανίζεται σε βίντεο, ο υπουργός Αμυνας καθόταν μέσα στο πιλοτήριο πολεμικού ελικοπτέρου ως συγκυβερνήτης. «Είδα το βίντεο και δεν το πίστευα. Ο Πάνος Καμμένος κάθεται στη θέση του συγκυβερνήτη. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Στο πιλοτήριο πολεμικού ελικοπτέρου δεν καθόμαστε για βόλτα. Εκεί κάθεται εκπαιδευμένος, πτυχιούχος από την Σχολή της Πολεμικής Αεροπορίας πιλότος και κανένας άλλος», τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. Η οφθαλμοφανής παραβίαση του στρατιωτικού κώδικα από τον υπουργό είναι ένα ακόμη όπλο της ΝΔ κατά του κ. Καμμένου

Επανερχόμενος στο ζήτημα των επαφών ανάμεσα στον κ. Καμμένο και τον ισοβίτη της υπόθεσης Noor 1, αναφέρθηκε και στη στάση του υπουργού Δικαιοσύνης, τονίζοντας ότι έχει εντυπωσιαστεί από τη σπουδή που έχει επιδείξει ο Σταύρος Κοντονής στην υπεράσπιση του κ. Καμμένου. «Να είναι πιο προσεκτικός ο υπουργός Δικαιοσύνης από δω και εμπρός», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εφόσον η Νέα Δημοκρατία προχωρήσει σε πρόταση μομφής, θα το κάνει μετά τη συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία και τις αποφάσεις του Eurogroup, που μετά το αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα πραγματοποιηθεί τελικά στις 3 Ιουλίου.

Με άλλα λόγια, στόχος της ΝΔ είναι να μην επισκιαστεί η συμφωνία του Eurogroup για την οποία πανηγυρίζει η κυβέρνηση, από το ζήτημα εμπλοκής του Καμμένου στην υπόθεση του ισοβίτη…

«Φιλοσοφική» απάντηση του Κοντονή

Λίγο αργότερα, από τη Βουλή, ήρθε η απάντηση του κ. Κοντονή. «Ο κ. Καμμένος προέτρεψε τον ισοβίτη να πει την αλήθεια. Αυτό είναι το μείζον;», ρώτησε καλύπτοντας τον υπουργό Αμυνας.

«Ακόμα κι αν παρατύπως ενήργησε, είναι η  ενθάρρυνση από έναν υπουργό να πει την αλήθεια έγκλημα; Η αλήθεια πρέπει να αποκαλυφθεί. Και η πρωτόδικη απόφαση έχει αφήσει ένα κενό. Εμείς θέλουμε να αποκαλυφθεί η αλήθεια κι όχι να συγκαλυφθεί”», τόνισε δίνοντας μία… φιλοσοφική διάσταση στη συζήτηση.

Μάλιστα, απευθυνόμενος προς τον κ. Γεωργιάδη, τον κατηγόρησε ότι προέβη σε αυτή την επίθεση εξαιτίας των όσων είπε μία ημέρα πριν, στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία, ο πρόεδρος του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, Ανδρέας Μαρτίνης. «Μου κάνει εντύπωση, γιατί τέτοια επιθετικότητα; Επειδή ένας υπουργός ενθαρρύνει έναν ισοβίτη να πει την αλήθεια. Μήπως αυτή η ανησυχία συνδυάζεται με έρευνες που είχαν γίνει στα γραφεία του;».

Μετά την τοποθέτηση Κοντονή, απάντησε ο κ. Γεωργιάδης: «Κύριε υπουργέ επιβεβαιώσατε πλήρως το τηλεφώνημα». Και ρώτησε: «Μήπως πιέζατε τον κρατούμενο να καταθέσει αντί να τον ενθαρρύνετε;»

Ο υπουργός Δικαιοσύνης υπογράμμισε ότι γίνεται έρευνα για τις συνομιλίες του κ. Καμμένου με τον κρατούμενο για να δει εάν έχει παραβιαστεί ο κανονισμός της φυλακής. «Εάν κάποιος έχει προτρέψει να βοήθησε να βγει η  αλήθεια για ένα φορτίο δύο τόνων ναρκωτικών, δεν μπορείτε να εστιάζετε σε ήσσονος σημασίας ζήτημα; Για να σπάσει ένα κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών στην χώρα;», ρώτησε

Για μέγα σκάνδαλο κάνει λόγο το Ποτάμι

Συνέχεια στη διαμάχη έδωσε το Ποτάμι με ανακοίνωση στην οποία θέτει μία σειρά από ερωτήματα. «Με ποια ιδιότητα ένας υπουργός Αμυνας, συνομιλεί με έναν ισοβίτη; Για ποιο λόγο χρειάζεται η μεσολάβηση υπουργού για να καταθέσει κάποιος στις δικαστικές αρχές; Η μεσολάβηση έχει να κάνει όντως με το περιεχόμενο της κατάθεσης, όπως καταγγέλεται; Ποιοι άλλοι γνώριζαν την υπόθεση στην κυβέρνηση; Ο υπουργός Δικαιοσύνης; Ο Πρωθυπουργός;» διερωτάται.

«Η αποκάλυψη ότι ο υπουργός Αμυνας κ. Καμμένος συνομιλεί με ισοβίτη κρατούμενο για εμπόριο ναρκωτικών, συνιστά από μόνο του μέγα σκάνδαλο. Όταν τη συνομιλία επιβεβαιώνει στη Βουλή και ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κοντονής το σκάνδαλο γίνεται ακόμη μεγαλύτερο» τονίζει η Σεβαστουπόλεως. «Ακούσαμε τον κ. Τσίπρα να δηλώνει σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο ότι ”Θα αφήσουμε απερίσπαστη τη Δικαιοσύνη να ξεδιαλύνει την υπόθεση Noor1”. Οι μέχρι τώρα ενέργειες των υπουργών του δείχνουν το αντίθετο» καταλήγει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...