408
Η κυρία Γεννηματά εμφανίζεται από τη μία συναινετική και από την άλλη αποφασισμένη να πάει σε συγκρούσεις | INTIMENEWS

Η Φώφη κάνει επίδειξη πυγμής

Μιχάλης Μιχαήλ Μιχάλης Μιχαήλ 25 Απριλίου 2017, 22:08
Η κυρία Γεννηματά εμφανίζεται από τη μία συναινετική και από την άλλη αποφασισμένη να πάει σε συγκρούσεις
|INTIMENEWS

Η Φώφη κάνει επίδειξη πυγμής

Μιχάλης Μιχαήλ Μιχάλης Μιχαήλ 25 Απριλίου 2017, 22:08

Η Φώφη Γεννηματά επέλεξε να εξαγγείλει την διεξαγωγή έκτακτου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, κατά πάσα πιθανότητα το φθινόπωρο. Ο τρόπος διεξαγωγής του συνεδρίου προκάλεσε αναταράξεις. Και η ίδια σήκωσε το γάντι, στοχεύοντας  σε δύο επίπεδα.

Από τη μια να ανακόψει, εν τη γενέσει της,  την εσωστρέφεια, επιδεικνύοντας ταυτόχρονα αρχηγική πυγμή. Από την άλλη, να περάσει το μήνυμα ότι το εγχείρημα της ίδρυσης ενιαίου πολυκομματικού φορέα είναι  στρατηγική της επιλογή και δεν παραιτείται από αυτή.

Μόνο που έχει επιλέξει να την προωθήσει με μια διαδικασία βήμα-βήμα ή, όπως σχολίασε στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη, «με σταθερά βήματα κι όχι με άλματα στο κενό». Η αργόσυρτη αυτή διαδικασία  έχει να κάνει με δύο παράγοντες και ως ένα βαθμό δικαιολογείται. Ο πρώτος αφορά στο γεγονός ότι με την ίδρυση ενός νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς τίθεται αμέσως το θέμα ποια θα είναι η τύχη του ΠΑΣΟΚ και, βεβαίως, των υπολοίπων κομμάτων που συμπράττουν στην Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Είναι προφανές ότι στο εσωτερικό της Χαριλάου Τρικούπη υπάρχει προβληματισμός και ως εκ τούτου η κυρία Γεννηματά επιθυμεί να προχωρήσει χωρίς κραδασμούς. Όπως διαβεβαιώνουν σε όλους τους τόνους συνεργάτες της, η επιλογή αυτή είναι για την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ δεδομένη και μη διαπραγματεύσιμη. Εξάλλου, συνέδριο θα γινόταν, όχι βεβαίως για να αντικατασταθούν πρόσωπα και όργανα, όπως τώρα, αλλά γιατί το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να δεσμευτεί στην έγκριση των χαρακτηριστικών του νέου ιδρυτικού φορέα. Αυτά θα καθοριστούν στο επικείμενο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στα τέλη Ιουνίου και αρχές Ιουλίου.

Αποστρατεύοντας  ουσιαστικά τον Στέφανο Ξεκαλάκη από τις αρμοδιότητες του με μεταφορά τους στην ΚΟΕΣ (Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου), η Φώφη Γεννηματά πετάει το γάντι στους διαφωνούντες της ομάδας Ανδρουλάκη. Τους λέει, δηλαδή, ότι τη γραμμή την χαράσσει εκείνη και δεν κάνει  παζάρια. Η συγκεκριμένη ομάδα, πάντως, δεν είναι τόσο ισχυρή όπως τον καιρό που ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν ακόμη γραμματέας του ΠΑΣΟΚ. Όμως διαθέτει ακόμη σημαντικά ερείσματα.

Στο ηγετικό επιτελείο του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι οι διαφωνούντες αμφισβήτησαν την γραμμή Γεννηματά για να κατοχυρώσουν τον εναπομείνασα επιρροή τους στον κομματικό μηχανισμό. Δεν τους εγκαλούν για οργανωμένη υπονόμευση, αλλά τους κατηγορούν πως «χάλασαν το κλίμα».

Παράλληλα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζουν συνεργάτες της,  θα επαναλάβει ότι δεν κλείνει την πόρτα σε κανένα για συμμετοχή και συνδιαμόρφωση της πορείας προς το ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος από την πλευρά του δεν ασχολείται με την εσωκομματική κουζίνα και είναι παρατηρητής των διεργασιών. Εχει επιλέξει να αποστασιοποιηθεί θεωρώντας ότι προέχει η εθνική στρατηγική για την πορεία της χώρας που συνεχώς αποκλίνει από το ευρωπαϊκό κεκτημένο με την πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...