332
Ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Ζουράρις, σε ενημέρωση για τα θέματα παιδείας τον περασμένο Δεκέμβριο | ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ/INTIMENEWS

Διαφωνία Ζουράρι με τα μέτρα – φεύγει από την κυβέρνηση;

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2017, 11:10
Ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Ζουράρις, σε ενημέρωση για τα θέματα παιδείας τον περασμένο Δεκέμβριο
|ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ/INTIMENEWS

Διαφωνία Ζουράρι με τα μέτρα – φεύγει από την κυβέρνηση;

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2017, 11:10

Το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει τα νέα μέτρα της συμφωνίας με τους δανειστές, τα οποία αναμένεται να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση, άφησε ανοιχτό ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις. «Θα δω τι θα ψηφίσω… Διαφωνώ με όλα τα μέτρα, διότι η χώρα είναι υπό κατοχή και αποικία χρέους», είπε ο κ. Ζουράρις, μιλώντας στον ANT1 το πρωί της Παρασκευής. Μάλιστα τόνισε ότι «οι θέσεις της κυβέρνησης είναι αριστερές, η εφαρμογή δεν είναι».

Σε ερώτηση σχετικά με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος διαφωνεί με τους όρους της πώλησης της ΔΕΗ αλλά θα ψηφίσει τα μέτρα, ο κ. Ζουράρις σχολίασε: «Αυτό που έλεγε ο Κολοκοτρώνης και ο Καραϊσκάκης, “ραχούλες, ραχούλες”. Οταν δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις το ιππικό μετωπικά, παίρνεις τις ραχούλες και επομένως χρονοτριβείς».

«Εγώ υποχρεώνω τον εαυτό μου, ασκώ το αυτεξούσιο και το αυτεπίτακτο, θα δω τι θα ψηφίσω, μπορεί και να φύγω από την κυβέρνηση… Διαφωνώ με όλα, διότι η χώρα είναι υπό κατοχήν και αποικία χρέους», τόνισε ο ίδιος. «Οσα ψηφίσουμε, είναι απότοκον της ήττας της Ελλάδας» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την ενημέρωση που έκανε την Πέμπτη στην κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτιόγλου, ο κ. Ζουράρις ξεκαθάρισε ότι δεν ήταν παρών και αλλά άκουσε ότι οι δύο υπουργοί είπαν ότι η μεγαλύτερη μείωση στις συντάξεις θα φτάσει τα 50 ευρώ και το αφορολόγητο θα είναι κλιμακωτό.

«Χθες η Αχτσιόγλου μας είπε πράγματα που πρώτη φορά τα άκουγα, καθώς η διαπραγμάτευση είναι υπό εξέλιξη. Μας είπαν και για έκτακτο Εurogroup αρχές Μαΐου, όπου θα συζητηθεί η έναρξη των συζητήσεων για τα μέτρα κατά του χρέους», είπε ο κ. Ζουράρις.

Αναφερόμενος στην κριτική που άσκησε στον ίδιο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης και συγκεκριμένα στη δήλωσή του ότι «οι Ελληνες είναι αναγκασμένοι να υφίστανται την παιδεία του Ζουράρι», ο υφυπουργός Παιδείας είπε: «Στα θέματα της Παιδείας ποιες θέσεις πρέπει να επικρατήσουν οι θέσεις του Μητσοτάκη ή του Ζουράρι; Η παιδεία του Μητσοτάκη ή η παιδεία του Ζουράρι; Να βγάζουν το σκασμό και να ακούνε τον Ζουράρι».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...