203
O αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις |

Συμφωνία ως τις 20 Μαρτίου βλέπει ο Ντομπρόβσκις

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2017, 22:48
O αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις |

Συμφωνία ως τις 20 Μαρτίου βλέπει ο Ντομπρόβσκις

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2017, 22:48

Αισιόδοξος ότι η Ελλάδα και οι δανειστές θα μπορέσουν να καταλήξουν σε συμφωνία για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης μέχρι τις 20 Μαρτίου, εμφανίστηκε την Παρασκευή ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Λισαβόνα, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, ο κ. Ντομπρόβσκις σημείωσε ότι από την πλευρά της, η Κομισιόν θεωρεί εφικτή την επίτευξη συμφωνίας. Στάθηκε στην ανάγκη να κρατηθεί εντός τροχιάς το πρόγραμμα και να μην προκληθεί εκ νέου χρηματοοικονομική αστάθεια στην Ελλάδα.

Βερολίνο: Μετά το 2018 για το χρέος

Η γερμανική κυβέρνηση δεν επιβεβαιώνει πληροφορίες για συγκεκριμενοποίηση των ελαφρύνσεων του χρέους σε σύντομο χρονικό διάστημα, διαψεύδοντας ουσιαστικά σχετικό ρεπορτάζ της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt. Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, ούτε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Ουλρίκε Ντέμερ, ούτε η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε φον Τίζενχαουζεν, θέλησαν να απαντήσουν στο μπρίφινγκ της Παρασκευής στην ερώτηση της DW, για το κατά πόσο ευσταθούν πληροφορίες της Handelsblatt ότι η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ κατέληξαν την Τετάρτη σε συνεννόηση σε ό,τι αφορά το ελληνικό χρέος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η κ. Μέρκελ δείχνει πρόθυμη να συζητήσει σύντομα συγκεκριμένα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, ακόμη και αν δεν πρόκειται να εφαρμοστούν πριν από το τέλος του τρέχοντος προγράμματος το 2018 και την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων από την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...