537
Η Σπίαρς σε σχετικά... ομαλή κατάσταση, το 2016, στην τελετή των βραβείων του μουσικού περιοδικού Billboard | ΕΡΑ/ΑΠΕ

Ψυχιατρεία, δικαστήρια, αρρώστιες: Το 2019 είναι η χειρότερη χρονιά της Σπίαρς (ως την επόμενη;)

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2019, 11:20
Η Σπίαρς σε σχετικά... ομαλή κατάσταση, το 2016, στην τελετή των βραβείων του μουσικού περιοδικού Billboard
|ΕΡΑ/ΑΠΕ

Ψυχιατρεία, δικαστήρια, αρρώστιες: Το 2019 είναι η χειρότερη χρονιά της Σπίαρς (ως την επόμενη;)

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2019, 11:20

Είναι το τίμημα της επιτυχίας αν αυτή σε συναντήσει νωρίς; Με την Μπρίτνεϊ Σπίαρς, την αμερικανίδα τραγουδίστρια-φαινόμενο, μοιάζει όντως η απίστευτη επιτυχία που είχε από όταν ήταν 18 χρονών, να την οδήγησε σε μια ζωή γεμάτη σκαμπανεβάσματα, μια ζωή γεμάτη προσωπικά και οικογενειακά προβλήματα, οδηγώντας την στα όρια.

Αν το annus mirabilis για την Σπίαρς ήταν το όχι και τόσο κοντινό πια 1999, όταν το «…Baby One More Time» έγινε παγκόσμιο σουξέ και την ανέδειξε σε σταρ πρώτου μεγέθους, ο κόσμος δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει ποιο είναι το annus horribilis της τραγουδίστριας που έχει πουλήσει πάνω από 200 εκατ. δίσκους. Ηταν το 2008 όταν ξύριζε το κεφάλι της και κλεινόταν σε ψυχιατρείο μπας και συνέλθει; Ή μήπως είναι εφέτος καθώς το 2019 αποδεικνύεται ιδιαίτερα οδυνηρό και ίσως το χειρότερο έτος της ζωής της 38χρονης σήμερα τραγουδίστριας.

Η κακή χρονιά από την αρχή φαίνεται. Και όλα ξεκίνησαν τον Ιανουάριο, όταν η Σπίαρς ανακοίνωσε ότι ακυρώνει τις επικείμενες συναυλίες στο Λας Βέγκας υπό τον τίτλο «Britney: Domination», για να βρεθεί κοντά στην οικογένειά της μετά την αιφνίδια αρρώστια του πατέρα της.

Η τραγουδίστρια ανέφερε τότε σε ανάρτησή της στο Instagram ότι ο πατέρας της, Τζέιμι, χρειάστηκε να νοσηλευτεί στα τέλη του 2018 επί 28 ημέρες σε νοσοκομείο του Λας Βέγκας έπειτα από διάτρηση του παχέος εντέρου – μάλιστα, είπε πως βρέθηκε πολύ κοντά στον θάνατο.

Η καλλιτέχνιδα πρόσθεσε ότι «είμαστε όλοι τόσο ευγνώμονες που βγήκε από αυτήν τη περιπέτεια ζωντανός, όμως έχει μπροστά του έναν μακρύ δρόμο. Επρεπε να πάρω τη δύσκολη απόφαση να επικεντρώσω όλη μου την προσοχή και ενέργεια στην οικογένειά μου αυτή τη στιγμή».

Η συνέχεια κάθε άλλο παρά ευχάριστη ήταν: στα τέλη Μαρτίου, η Σπίαρς εισήχθη οικειοθελώς σε ψυχιατρική κλινική προκειμένου, όπως δήλωσε, να αντιμετωπίσει τα προβλήματα με το στρες λόγω του προβλήματος υγείας του πατέρα της.

Η τραγουδίστρια είπε πως πάθαινε κρίσεις πανικού από το άγχος και μην μπορώντας να αντεπεξέλθει συναισθηματικά, αποφάσισε να αναζητήσει τη βοήθεια ειδικών.

Tελικά, ύστερα από νοσηλεία σχεδόν ενάμιση μήνα, η Σπίαρς πήρε εξιτήριο από την ψυχιατρική κλινική και δηλώνει ήδη «σε πολύ καλύτερη κατάσταση».

Μια εμφανώς καταβεβλημένη Μπρίτνι Σπίαρς, στα μέσα Απριλίου, βγαίνοντας από την ψυχιατρική κλινική για να περάσει το Πάσχα των Καθολικών με την οικογένειά της

Βέβαια, εδώ που τα λέμε, πόσο ισορροπημένη να είναι ψυχολογικά όταν οι γονείς της ερίζουν δημοσίως με αντικείμενο τον ιατρικό της φάκελο.

Η μητέρα της, Λιν Σπίαρς, έχει καταφύγει εδώ και λίγο καιρό στη Δικαιοσύνη προκειμένου να πάρει στα χέρια της τον ιατρικό φάκελο της κόρης της, στον οποίον, με προηγούμενη δικαστική απόφαση, έχει πρόσβαση μόνο ο πατέρας της Τζέιμι Σπίαρς, ο οποίος εκτελεί χρέη κηδεμόνα της τα τελευταία 11 χρόνια με εντολή δικαστηρίου, από τo 2008, όταν η διάσημη σταρ κρίθηκε «πνευματικά ασταθής».

Πλέον όμως, και με τον Τζέιμι σε σχεδόν… ημιθανή κατάσταση, η Λιν διεκδικεί πλέον τη φροντίδα της κόρης της, με τον πατέρα να εξακολουθεί να αρνείται να δώσει τον φάκελο και την Μπρίτνι να έχει τονίσει ενόρκως πως το 2008 ο πατέρας της ήταν αυτός που την είχε αναγκάσει να εισαχθεί σε ψυχιατρείο.

Η ίδια η Μπρίτνι έχει πάρει, νομικά, το μέρος της μητέρας της, διεκδικώντας και αυτή με τη σειρά της μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων, με την αμερικανική Δικαιοσύνη να πρέπει σύντομα να πάρει την απόφασή της.