823
Τζόνι Ντεπ - Αμπερ Χερντ. Νέος κύκλος επεισοδίων | CreativeProtagon

Ντεπ εναντίον Χερντ: Η τελευταία εκδίκηση

Αθηναΐς Νέγκα Αθηναΐς Νέγκα 17 Απριλίου 2022, 09:48
Τζόνι Ντεπ - Αμπερ Χερντ. Νέος κύκλος επεισοδίων
|CreativeProtagon

Ντεπ εναντίον Χερντ: Η τελευταία εκδίκηση

Αθηναΐς Νέγκα Αθηναΐς Νέγκα 17 Απριλίου 2022, 09:48

Οι δικαστικές αίθουσες δεν μοιάζουν με τις κινηματογραφικές, όταν όμως οι αντίδικοι είναι μεγάλοι αστέρες, κάτι ίσως προστίθεται στην ατμόσφαιρα. Για τους παγκοσμίου φήμης ηθοποιούς, είναι άβολες οι στιγμές. Η φήμη και τα χρήματα υποτίθεται πως βοηθούν σε συνδυασμό με στρατιές από δικηγόρους που αναλαμβάνουν και επιλύουν με τον καλύτερο τρόπο αν και όπως αποδεικνύεται, όλοι οι δικηγόροι του κόσμου δεν μπορούν να σε απαλλάξουν από την πικρία… Είναι και πολλά τα λεφτά αν κανείς αναλογιστεί πως η περιουσία του Ντεπ εκτιμάται από το περιοδικό Forbes, γύρω στα 210 εκατομμύρια δολάρια.

Για τον Τζόνι Ντεπ, ο γάμος του με την Αμπερ Χερντ παραμένει μια εκρηκτική, πολυέξοδη καταστροφή με φωτογραφίες, βίντεο και περιγραφές καταθλιπτικά βίαιες. «Γιατί να ταλαιπωρούνται έτσι επιτυχημένοι άνθρωποι;», ίσως θα αναρωτηθούν πολλές φορές οι 11 ένορκοι. Τα κινητά τους, επιβάλλεται να είναι κλειστά κι αν κάποιος τρέξει να ζητήσει αυτόγραφο, θα αποβληθεί από την αίθουσα και θα βρεθεί αντικαταστάτης.

Οι δικηγόροι του ηθοποιού για ακόμη μία φορά μέσα στα τελευταία έξι χρόνια, υποστήριξαν περιπου τα ίδια, πως η Χερντ είναι ψεύτρα με μανία για την εικόνα της. Αιτία για την αναζωπύρωση του πολέμου που θυμίζει περισσότερο σαπουνόπερα από κινηματογραφικό σενάριο, στάθηκε ένα άρθρο της Χερντ στην Washington Post σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία, στο οποίο η ηθοποιός έγραφε με την ιδιότητα του θύματος, υπονοώντας χωρίς να αναφέρει όνομα, πως ο δράστης ήταν ο Ντεπ.

Οι δικηγόροι της Χερντ, ισχυρίστηκαν πως ο σκοπός του Ντεπ είναι να τη σύρει στα δικαστήρια για να την καταστρέψει. Ο 58χρονος,αρνείται πεισματικά όλα αυτά τα χρόνια πώς υπήρξε βίαιος και απαιτεί, 50 εκατομμύρια δολάρια από την σύζυγο του για την βλάβη που προκάλεσε στην καριέρα του.

Μπορείς άραγε να υποστείς βλάβη στην καριέρα σου, όταν είσαι 58 ετών, παγκόσμιο σύμβολο του σεξ και πολυεκατομμυριούχος;

Με ανταγωγή η Χερντ, ζητά 100 εκατομμύρια. Τα ιλιγγιώδη ποσά, ελάχιστα βέβαια απασχολούν τους θαυμαστές που ξεροσταλιάζουν έξω από τα δικαστήρια της Βιρτζίνια γνωρίζοντας πως για πάνω από δύο μήνες θα έχουν την ευκαιρία σχεδόν καθημερινά να βλέπουν από κοντά τον Ντεπ, να μπαινοβγαίνει αμίλητος .

Το ζευγάρι υπήρξε ερωτευμένο. Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 2012, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων για την ταινία The Rum Diary. Ο Ντεπ βρισκόταν τότε σε μακρόχρονη σχέση με την τραγουδίστρια και ηθοποιό Βανέσα Παραντί με την οποία έχουν δυο παιδιά χωρίς να έχουν παντρευτεί.

Το 2015 ο Ντεπ όμως έμελλε να παντρευτεί την Χερντ. Ο γάμος κράτησε μόλις 15 μήνες. Η Χερντ ηταν εκείνη που ζήτησε διαζύγιο και ασφαλιστικά μέτρα επιδεικνύοντας το μελανιασμένο της μάγουλο για το οποίο ισχυρίστηκε πως υπεύθυνος ήταν ο κατά 23 χρόνια μεγαλύτερος σε ηλικία σύζυγος της που την είχε χτυπήσει κι άλλες φορές .

Ο Ντεπ, από την αρχή αρνήθηκε τις κατηγορίες και λίγο αργότερα, το ζευγάρι φάνηκε να τα βρίσκει εξωδικαστικά εκδίδοντας μάλιστα και κοινή, χολιγουντιανά πολιτισμένη δήλωση για την σχέση τους που ήταν «παθιασμένη και πάντα βασισμένη στην αγάπη καθώς κανείς από τους δύο δεν είχε οικονομικά ή άλλα κίνητρα ενώ δεν υπήρξε πρόθεση να βλάψει ο ένας τον άλλον ψυχολογικά ή σωματικά».

Ο Ντεπ κατέβαλλε 7 εκατομμύρια στην πρώην σύζυγό του ώστε το διαζύγιο να προχωρήσει και η Χερντ δήλωσε πως τα δώρισε σε οργάνωση υπέρ των δικαιωμάτων, γεγονός που σύμφωνα με τους δικηγόρους του Ντεπ δεν ευσταθεί.

Ολα μεταξύ τους φάνηκαν να έχουν τελειώσει και ο καθένας να έχει πάρει τον δρόμο του, μέχρι που το 2018 ο Ντεπ μήνυσε τη βρετανική εφημερίδα The Sun γιατί τον αποκάλεσε σε πηχυαίο τίτλο, κακοποιητικό σύζυγο.

Η δίκη, που κράτησε τρεις εβδομάδες στο Λονδίνο, έδινε την εντύπωση πως στην πραγματικότητα επρόκειτο για μια νέα μάχη μεταξύ των Ντεπ και Χερντ.

Ο ηθοποιός έχασε, εφόσον δεν κατάφερε να αποδείξει πως όσα έγραφε η Sun ήταν απολύτως αναληθή και η Χερντ φάνηκε να είναι η πανηγυρικά δικαιωμένη γεγονός που μάλλον την οδήγησε στην συγγραφή του άρθρου για την Washington Post που αποτέλεσε αφορμή για το πιο πρόσφατο επεισόδιο του δικαστικού δράματος Ντεπ-Χερντ, που θα διαδραματίζεται καθημερινά στην Βιρτζίνια όπου βρίσκεται και η έδρα της εφημερίδας.

Τα όσα μέχρι στιγμής έχουν ακουστεί στη δικαστική αίθουσα μοιάζουν να είναι όσα παραλήφθηκαν στις προηγούμενες δίκες.

Ο Ντεπ ισχυρίζεται πως εκείνος υπήρξε το θύμα της επιθετικότητας της πρώην γυναίκας του που επινόησε για τον εαυτό της, τον ρόλο του θύματος και έχει μπει στο πετσί αυτού του ρόλου και τώρα θα δώσει την παράσταση της ζωής της.

Σύμφωνα με την Χερντ, εκείνη ήταν το θύμα της ψυχολογικής λεκτικής και σωματικής βίας, επιμένοντας πως ο Ντεπ την καταδιώκει μέχρι να καταστρέψει την καριέρα της.

Η μεγαλύτερη αδελφή του γνωστού ηθοποιού, κλήθηκε να καταθέσει για τα δύσκολα παιδικά χρόνια, για την σκληρότητα της μητέρας τους την οποία, όπως είπε, διέκρινε και στον χαρακτήρα της Χερντ που αποκαλούσε τον Ντεπ, (κρυφό πόθο εκατομμυρίων γυναικών σε όλο το κόσμο) «χοντρό γέρο».

Θα ακολουθήσουν κι άλλοι μάρτυρες, συνολικά ίσως 120, ενώ πριν ακόμα αρχίσει η δίκη, η Χερντ προσπάθησε να κερδίσει τις εντυπώσεις δηλώνοντας, μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης πως ακόμη αγαπά τον Τζόνι και υποφέρει όταν βλέπει τις λεπτομέρειες της ζωής που είχαν κάποτε μαζί εκτεθειμένες σε κοινή θέα. Λες και τους ανάγκασε κάποιος να εκτεθούν…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News