901
Διαφημιστικές γιγαντοαφίσες, στο Μπέρμιγχαμ με την οποία ο Μοχάμαντ Μαλίκ αναζητά σύζυγο και στην Τάιμς Σκουέρ στη Νέα Υόρκη από την Μπεθ Ντέιβις ζητώντας «γνωριμία» για την κόρη της, | CreativeProtagon

Νέοι καιροί, νέα ήθη: Γνωριμίες γάμου με διαφημιστικές γιγαντοαφίσες

Protagon Team Protagon Team 9 Ιανουαρίου 2022, 16:50
Διαφημιστικές γιγαντοαφίσες, στο Μπέρμιγχαμ με την οποία ο Μοχάμαντ Μαλίκ αναζητά σύζυγο και στην Τάιμς Σκουέρ στη Νέα Υόρκη από την Μπεθ Ντέιβις ζητώντας «γνωριμία» για την κόρη της,
|CreativeProtagon

Νέοι καιροί, νέα ήθη: Γνωριμίες γάμου με διαφημιστικές γιγαντοαφίσες

Protagon Team Protagon Team 9 Ιανουαρίου 2022, 16:50

Μια μητέρα με μεταστατικό καρκίνο του μαστού εμφανίστηκε σε μια διαφημιστική πινακίδα στην Τάιμς Σκουέρ στη Νέα Υόρκη ζητώντας «γνωριμία» για την κόρη της, επειδή «θέλω να ξέρω ότι την αφήνω σε καλά χέρια», όπως αναφέρει.

Με άλλα λόγια, η 61χρονη Μπεθ Ντέιβις από τη Βοστόνη θέλει να βρει τον κατάλληλο γαμπρό για την 30χρονη κόρη της Μόλι. Στην τεράστια διαφημιστική πινακίδα (14,3 μ x 7,6 μ), αναφέρει στους βρετανικούς The Times ο Κίραν Σάουθερν, υπάρχει μια φωτογραφία της Μόλι και ένα link που παραπέμπει στο προφίλ γνωριμιών της. Περιλαμβάνει επίσης μια μικρή φωτογραφία της Μπεθ, με την επεξήγηση ότι είναι η …προξενήτρα της Μόλι και μαμά της.

Ταυτόχρονα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στο Μπέρμιγχαμ, ένας εργένης προχώρησε σε μια ανάλογη (ασυνήθιστη και δαπανηρή) προσέγγιση για να βρει σύζυγο, πλασάροντας τον εαυτό του σε διαφημιστικές πινακίδες: Ο 29χρονος Μοχάμαντ Μαλίκ έβαλε μια φωτογραφία του 6 μέτρων με τη λεζάντα, «Σώστε με από έναν κανονισμένο γάμο» και την διεύθυνση της ιστοσελίδας του, findmalikawife.com.

Σέλφι της Μπεθ Ντέιβις με την κόρη της Μόλι μπροστά από τη διαφήμιση που έβαλε στην Τάιμς Σκουέρ στη Νέα Υόρκη σε συνεργασία με το Wingman app για να της βρει γαμπρό

Ο Μαλίκ είναι επιχειρηματίας και σύμβουλος καινοτομίας, και ζει στο Λονδίνο, αλλά λέει ότι επέλεξε το Μπέρμιγχαμ λόγω των «σημείων κορυφαίας ποιότητας φαγητού στο κέντρο της πόλης», της «θορυβώδους» περιοχής Αλουμ Ροκ (περίπου 3,5 χλμ ανατολικά του κέντρου της πόλης, με πολλά πακιστανικά καταστήματα ρούχων και εστιατόρια) και «των απίστευτων τζαμιών». Στην ιστοσελίδα του εξηγεί: «Είναι δύσκολα εκεί έξω. Επρεπε να μπω σε μια διαφημιστική πινακίδα για να με δουν. Η ιδανική μου σύντροφος θα ήταν μια μουσουλμάνα στα 20 της, που προσπαθεί να βελτιώσει την πίστη της. Είμαι ανοιχτός σε οποιαδήποτε εθνικότητα, αλλά έχω μια θορυβώδη οικογένεια από το Παντζάμπ, οπότε θα πρέπει να συμμετέχει στις πλάκες».

Ο Μαλίκ είναι μοναχοπαίδι και φροντίζει τους γονείς του, πράγμα, που πρέπει να ληφθεί υπόψη από την ενδιαφερόμενη. Επιμένει, γράφει η Σάρλοτ Γουέις στους The Times,  ότι η καμπάνια του δεν έγινε για πλάκα. «Αναζητώ μια σύντροφο που θα συνεργαστεί μαζί μου για να αυξήσουμε την αγάπη μας ο ένας για τον άλλον και τον Αλλάχ», προσθέτει, ο Μαλίκ.

Ωστόσο παρά τα όσα γράφει στην διαφήμισή του, δεν είναι κατά των κανονισμένων γάμων: «Νομίζω ότι οι κανονισμένοι γάμοι έχουν θέση και παράδοση σε πολλούς ισλαμικούς πολιτισμούς. Μάλιστα, υπάρχουν πολλές μελέτες που δείχνουν ότι έχουν πολλά πλεονεκτήματα. Θέλω απλώς να προσπαθήσω πρώτα να βρω κάποια μόνος μου», λέει.

Ο νεαρός μουσουλμάνος εργένης ισχυρίζεται ότι έχει λάβει περισσότερες από δέκα απαντήσεις από τότε που ανέβηκαν οι διαφημιστικές πινακίδες στο Πέρι Μπαρ, το Σπαρκμπρουκ και το Χόκλεϊ. Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να στείλουν αίτηση συμπληρώνοντας μια φόρμα με τη διεύθυνση email, την ηλικία και την εργασία τους. Ο Μαλίκ καλεί επίσης να έρθουν σε επαφή μαζί του όσοι γνωρίζουν κάποια κοπέλα ιδανική γι’ αυτόν. «Απλώς βεβαιωθείτε ότι ψάχνει για σύζυγο και είναι ενήμερη», προσθέτει. (Δείτε το video του Μαλίκ στο Youtube)

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, πάλι, η Μπεθ, η οποία ελπίζει ότι  θεραπεία θα κρατήσει τον καρκίνο της μακριά για τουλάχιστον δύο χρόνια, δήλωσε: «Θα ήθελα να δω την κόρη μου καλά τακτοποιημένη. Και είναι επείγον λαμβάνοντας υπόψη ότι έχω σοβαρά προβλήματα υγείας».

Το προφίλ γνωριμιών της Μόλι δημιουργήθηκε στην εφαρμογή Wingman, η οποία επιτρέπει σε φίλους και συγγενείς να συνεισφέρουν στα προφίλ με τις μαρτυρίες τους. «Η Μόλι είναι μια ηλιακτίδα. Από τη στιγμή που ξυπνά, προσπαθεί να βελτιώσει τη ζωή όλων γύρω της. Το κάνει γελώντας εύκολα και συχνά, καθώς βλέπει κυρίως μόνο τα καλά στους ανθρώπους. Εχει ζήσει σε όλο τον κόσμο, έχει ισχυρή εργασιακή ηθική και κορυφαίες επιδόσεις σε ιατρικές πωλήσεις. Διακρίνεται από μεγάλη αποφασιστικότητα στο να εξισορροπεί τη διασκέδαση, τη φυσική κατάσταση και τις νέες εμπειρίες. Θέλω να ξέρω ότι την αφήνω σε καλά χέρια», γράφει η μητέρα της.

Διαβάζοντας το προφίλ της Μόλι, η ιδρύτρια του Wingman, Τίνα Γουίλσον, συγκινήθηκε από το προφίλ και οργάνωσε την τοποθέτηση της διαφημιστικής πινακίδας στην Τάιμς Σκουέρ.

Η Μόλι ταξίδεψε μάλιστα μαζί με τη μαμά της στη Νέα Υόρκη για να δει τη διαφήμιση, που για έναν ολόκληρο μήνα θα τραβάει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας. Δεν έχει βρει ακόμη τον κατάλληλο σύντροφο, απολαμβάνει, όμως τη βοήθεια της μαμάς και του μπαμπά της, Ρικ, 62 ετών. Και δήλωσε στη New York Post: «Αφήνω τη μαμά μου να διασκεδάζει φιλτράρoντας τα προφίλ και τις απαντήσεις. Εκτιμώ μια σχέση όπως αυτή των γονιών μου, που συζητούν και φθάνουν σε υψηλά επίπεδα καλοσύνης».

Τούτων λεχθέντων, ο μουσουλμάνος Μαλίκ από το Λονδίνο, που αναζητά νεαρή Μουσουλμάνα από το Μπέρμιγχαμ, μάλλον, δεν είναι ο κατάλληλος γαμπρός για την Μόλι από τη Βοστόνη, ούτε η αμερικανίδα Μόλι, η κατάλληλη νύφη για τον Μαλίκ. Ωστόσο έχει ενδιαφέρον ο νέος τρόπος, που βρίσκουν οι άνθρωποι για να τραβήξουν επάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας, και γιατί όχι να βρουν συντρόφους. Λέτε να γίνει μόδα;

Σε κάθε περίπτωση το μότο του Μαλίκ «Find Malik a Wife» φάνηκε ιδιαίτερα αποτελεσματικό και με τη δημιουργία -ταυτόχρονα- ιστοσελίδας και βίντεο στο Youtube έγινε αμέσως viral στα social media και αναπαράγεται σε όλο τον κόσμο με hashtags, όπως, #findmalikawife #billboard #arrangedmarriage #notoarrangedmarriage. Μένει τώρα να δούμε αν θα βρει και την κατάλληλη σύζυγο. Αντίθετα η διαφήμιση της Μπεθ Ντέιβις μπορεί και να χαθεί μέσα στη θάλασσα των διφημιστικών πινακίδων στην Τάιμς Σκουέρ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News