498
Ο Μπόρισλαβ Ιγνάτοφ έπεσε θύμα των πολιτικών αντιπάλων του που τον χτύπησαν με χυδαίο τρόπο | CreativeProtagon

Η ανήθικη αγριότητα της πολιτικής

Δημήτρης Ευθυμάκης Δημήτρης Ευθυμάκης 10 Σεπτεμβρίου 2019, 15:49
Ο Μπόρισλαβ Ιγνάτοφ έπεσε θύμα των πολιτικών αντιπάλων του που τον χτύπησαν με χυδαίο τρόπο
|CreativeProtagon

Η ανήθικη αγριότητα της πολιτικής

Δημήτρης Ευθυμάκης Δημήτρης Ευθυμάκης 10 Σεπτεμβρίου 2019, 15:49

Αυτός ονομάζεται Μπόρισλαβ Ιγνάτοφ. Είναι 47 χρόνων και μέχρι προχθές ήταν ένα από τα ανερχόμενα αστέρια της πολιτικής στη Βουλγαρία. Αποφοίτησε από το Advanced Architectural Design στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης και στη συνέχεια δίδαξε στο ίδιο πανεπιστήμιο στα Τμήματα της Αρχιτεκτονικής και της Διατήρησης της Ιστορικής Κληρονομιάς. Στη Βουλγαρία χαίρει τόσο μεγάλης εκτίμησης για την επιστημοσύνη του, που τα τελευταία χρόνια είναι πρόεδρος του επιμελητηρίου αρχιτεκτόνων Βουλγαρίας.

Στις 27 Οκτωβρίου, στη Βουλγαρία διεξάγονται οι δημοτικές εκλογές. Το κόμμα «Δημοκρατική Βουλγαρία», κεντροδεξιό αλλά αντιπολιτευόμενο στον δεξιό πρωθυπουργό Μπορίσοφ, έχρισε τον Ιγνάτοφ υποψήφιο δήμαρχο Σόφιας. Οι πιθανότητές του να κερδίσει ήταν σημαντικές, καθώς είναι πρόσωπο νέο, άφθαρτο και μακριά από τους δυσώδεις διαδρόμους της τρέχουσας βουλγαρικής πολιτικής σκηνής.

Ο Ιγνάτοφ είναι επίσημα αρραβωνιασμένος με την Ιορδάνκα Μιχαήλοβα. Ο προσωπικός του λογαριασμός στο Facebook είναι γεμάτος από κοινές τους φωτογραφίες σε διάφορα μέρη του κόσμου και στη χώρα τους φυσικά. Η Μιχαήλοβα δεν ασχολείται με την πολιτική, δεν είναι δημόσιο πρόσωπο και δεν έχει απασχολήσει ποτέ τα μέσα ενημέρωσης. Οι δυο τους είχαν ανακοινώσει ότι σκόπευαν να παντρευτούν τους προσεχείς μήνες. Ηταν ένα κανονικό ζευγάρι δυο νέων ανθρώπων, ο ένας από τους οποίους είχε την ατυχή ιδέα να ασχοληθεί με την πολιτική εν έτει 2019.

Τη Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου, ένα σάιτ που πρόσκειται στο κυβερνών κόμμα του Μπορίσοφ, δημοσίευσε δύο άκρως εξευτελιστικές προσωπικές φωτογραφίες της Μιχαήλοβα, που δημιούργησαν σάλο στη χώρα και έβαλαν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό. Τη δείχνουν ολόγυμνη να παίζει με ερωτικά βοηθήματα ποζάροντας σε κάποιον του οποίου μάλιστα διακρίνεται το ερωτικό μόριο. Πηγές του περιβάλλοντός της λένε ότι πρόκειται για φωτογραφίες που τραβήχτηκαν πριν από μια δεκαετία τουλάχιστον, τον καιρό που ήταν φοιτήτρια και δεν είχε καν γνωρίσει τον σημερινό αρραβωνιαστικό της. Δεν ξέρει πώς βρέθηκαν αυτές οι φωτογραφίες και πιθανολογεί ότι ανασύρθηκαν από τα βάθη του διαδικτύου.

Το τρομακτικό είναι ότι η δημοσιοποίησή τους δεν έγινε ανωνύμως, αλλά μέσω γνωστού βουλγαρικού σάιτ με σαφή πολιτική τοποθέτηση υπέρ της κυβέρνησης. Για να μην υπάρχει αμφιβολία μάλιστα ότι πρόκειται για τη Μιχαήλοβα (που δεν υπάρχει, καθώς το πρόσωπο της φαίνεται ολοκάθαρα), αλλά και για να μην ξεφύγει από κανέναν η πραγματική στόχευση της πράξης αυτής, δίπλα στις αισχρές αυτές φωτογραφίες το σάιτ δημοσίευσε και κοινές φωτογραφίες του ζευγαριού. Η πολιτική φημολογία επιμένει ότι πρόκειται για πράξη των μυστικών υπηρεσιών, εναντίον ενός επικίνδυνου αντιπάλου της σημερινής κυβέρνησης και του αρχηγού της. Αν ο Ιγνάτοφ εκλεγόταν δήμαρχος Σόφιας, λένε, ο δρόμος ήταν ανοικτός για αυτόν και για πολύ ψηλότερα.

Το ίδιο το ζευγάρι δεν έχει ανακοινώσει τίποτα μέχρι στιγμής, ο πρωθυπουργός Μπορίσοφ καταδίκασε την πράξη (και καθάρισε), ενώ η χώρα βρήκε θέμα συζήτησης με τον διασυρμό της κοπέλας. Πολιτικοί παρατηρητές θεωρούν ότι ο Ιγνάτοφ υπέστη ανήκεστο πολιτική βλάβη και ότι η υποψηφιότητά του για τον δήμο Σόφιας έχει ήδη τελειώσει. Πιθανότατα και η πολιτική του καριέρα γενικότερα. Η Μιχαήλοβα κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί να φύγει για λίγο από τη χώρα της, καθώς η συντηρητική πρώην κομμουνιστική Βουλγαρία δεν ανέχεται τέτοιες πρακτικές.

Σε τι κόσμο μ’ έφερες μαμά και τι κόσμο παραδίδουμε στα παιδιά μας…