244
Τα σχέδια του περιστρεφόμενου Dynamic Tower Hotel δείχνουν ένα κτίριο βγαλμένο κυριολεκτικά από σελίδες... κόμικ | YouTube

Ενα ξενοδοχείο που θα… στριφογυρίζει!

Protagon Team Protagon Team 20 Φεβρουαρίου 2017, 10:53
Τα σχέδια του περιστρεφόμενου Dynamic Tower Hotel δείχνουν ένα κτίριο βγαλμένο κυριολεκτικά από σελίδες... κόμικ
|YouTube

Ενα ξενοδοχείο που θα… στριφογυρίζει!

Protagon Team Protagon Team 20 Φεβρουαρίου 2017, 10:53

Η απόφαση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να υιοθετούν κάθε επαναστατική τεχνολογική καινοτομία, θα μετατρέψει σύντομα το Ντουμπάι σε μια πόλη βγαλμένη κυριολεκτικά από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Μετά τα υπερηχητικά τρένα και τα ταξί drones, το Ντουμπάι θα διαθέτει και ξενοδοχεία με περιστρεφόμενα δωμάτια ώστε οι πελάτες να επιλέγουν, αναλόγως των διαθέσεών τους, την θέα που θέλουν να βλέπουν από τα παράθυρα.

Το πρώτο τέτοιο ξενοδοχείο είναι το Dynamic Tower Hotel το οποίο θα αρχίσει να κατασκευάζεται σε τρία χρόνια. Οπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η Daily Mail το ξενοδοχείο θα είναι ενεργειακά αυτόνομο χρησιμοποιώντας συστήματα ηλιακής και αιολικής ενέργειας. Θα έχει ύψος περίπου 450 μέτρων και 80 ορόφους. Τα δωμάτια θα έχουν πλήρως αυτοματοποιημένα συστήματα με τον πελάτη να κάνει τα πάντα εκεί με φωνητικές εντολές.

Ομως η πιο εντυπωσιακή δυνατότητα που θα προσφέρουν τα δωμάτια είναι ότι θα μπορούν οι πελάτες να απολαμβάνουν και την ανατολή και την δύση του ηλίου, αφού τα δωμάτια θα μπορούν να περιστρέφονται κατά 360 μοίρες! Μάλιστα τα δωμάτια θα είναι έτσι κατασκευασμένα ώστε αν κάποιος γοητευτεί από τη θέα που προσφέρει το ξενοδοχείο και θέλει να ζήσει εκεί να μπορούν να μετατρέπονται σε διαμερίσματα.

Η τιμή ενός διαμερίσματος στο Dynamic Tower Hotel θα αγγίζει τα 30 εκ. δολάρια. Η ιδέα για ένα ξενοδοχείο με περιστρεφόμενα δωμάτια ανήκει στον ιταλοϊσραηλινό αρχιτέκτονα Νταβίντ Φίσερ που θεωρεί ότι όχι μόνο τα ξενοδοχεία, αλλά και τα σπίτια πρέπει να ακολουθούν τον ήλιο και τον άνεμο, ώστε να αλλάζουν προς το καλύτερο την ψυχολογία των κατοίκων τους.

Δείτε ένα βίντεο για το εντυπωσιακό ξενοδοχείο:

https://youtu.be/95jW66sOcB0

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News