407
Η ΜακΚένζι Σκοτ με τον Νταν Τζιούετ στις αρχές του γάμου τους | Giving Pledge

Δεύτερο διαζύγιο για την πρώην του Τζεφ Μπέζος

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2022, 17:16
Η ΜακΚένζι Σκοτ με τον Νταν Τζιούετ στις αρχές του γάμου τους
|Giving Pledge

Δεύτερο διαζύγιο για την πρώην του Τζεφ Μπέζος

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2022, 17:16

Η δισεκατομμυριούχος ΜακΚένζι Σκοτ, πρώην σύζυγος του ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος παίρνει ξανά διαζύγιο από τον επόμενο σύζυγό της, πριν καλά καλά προλάβει να συμπληρώσει δύο χρόνια έγγαμου βίου. Πρόκειται για τον 47χρονο Νταν Τζιούετ, καθηγητή φυσικών επιστημών, στο γυμνάσιο «Lakeside School», όπου φοιτούν τα παιδιά της ΜακΚένζι, σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου.

Με περιουσία 34,8 δισεκατομμύρια ευρώ σήμερα, η 52χρονη Μακένζι είναι ανάμεσα στους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο και η τέταρτη πλουσιότερη γυναίκα στη Γη, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes. Το 2019 πήρε διαζύγιο από τον Τζεφ Μπέζος, με τον οποίο ήταν παντρεμένη για 25 χρόνια και είχαν αποκτήσει τέσσερα παιδιά.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, εκείνη τη χρονιά και μετά το διαζύγιο -το οποίο είχε χαρακτηριστεί ως «το πιο ακριβό στον κόσμο»- η περιουσία της Μακένζι ξεπερνούσε τα 54,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, όσο ο Μπέζος ζούσε τον έρωτά του με την επίσης 52 ετών σήμερα, πρώην παρουσιάστρια της ενημερωτικής εκπομπής του Fox11 «Good Day L.A.», Λόρεν Σάντσεζ, η Σκοτ το είχε ρίξει στη φιλανθρωπία. Το αποτέλεσμα ήταν μέσα σε περίπου ένα χρόνο, να έχει δωρίσει πάνω από 12 δισεκατομμύρια ευρώ από την περιουσία της, σε φιλανθρωπικά σωματεία και οργανώσεις, βάζοντας έτσι «τα γυαλιά» στον πρώην σύζυγό της, ο οποίος ωστόσο επίσης είναι αρκετά γενναιόδωρος ως φιλάνθρωπος (μέσα στο 2021 δώρισε περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια ευρώ, για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής).

Ανάμεσα στα ιδρύματα, όπου έχει πραγματοποιήσει δωρεές η 52χρονη Σκοτ είναι η «Planned Parenthood», μία ΜΚΟ που παρέχει αναπαραγωγική, υγειονομική περίθαλψη στις Η.Π.Α. κυρίως και το «Habitat for Humanity», μία ΜΚΟ που προσφέρει κατάλληλη στέγη, σε άπορες οικογένειες, αλλά και πολλές οργανώσεις υπέρ των προσφύγων από την Ουκρανία.

Το δεύτερο διαζύγιο

Σύμφωνα με την εφημερίδα Νew York Times, ο δεύτερος σύζυγος της ΜακΚένζι, ο 47χρονος Νταν Τζιούετ δεν έφερε αντίρρηση στο διαζύγιο και η κατανομή της περιουσίας ήδη έχει καθοριστεί σε προγαμιαίο συμβόλαιο, το οποίο ωστόσο, δεν έχει δημοσιοποιηθεί.

«Ζητάμε από το δικαστήριο να διαλύσει αυτό τον γάμο» αναφέρεται στην αίτηση διαζυγίου. Το πρώην ζευγάρι παντρεύτηκε τον Μάρτιο του 2021 στην Καλιφόρνια και άφησε υπόνοιες για πρώτη φορά ότι υπάρχουν προβλήματα στο γάμο, όταν το όνομα του καθηγητή «εξαφανίστηκε» απότομα από τις φιλανθρωπικές υποχρεώσεις της ΜακΚένζι.

Στον ιστότοπο για το «Giving Pledge», όπου οι δισεκατομμυριούχοι υπόσχονται να δώσουν για φιλανθρωπικούς σκοπούς τη μισή τους περιουσία πριν πεθάνουν, η επιστολή του Τζιούετ δεν εμφανίζεται πλέον, μαζί με αυτή της ΜακΚένζι. Επίσης, στο βιογραφικό της στο Amazon, η 52χρονη αφαίρεσε κάθε αναφορά στον πρώην, πλέον, σύζυγό της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News