494
| Volvo

Volvo Recharge: καθαρή ατμόσφαιρα τώρα!

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2020, 15:22
|Volvo

Volvo Recharge: καθαρή ατμόσφαιρα τώρα!

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2020, 15:22

Στην αυτοκίνηση, η μία όψη της προσπάθειας για πιο καθαρό περιβάλλον έχει να κάνει με τη βιωσιμότητα, την αντιστροφή των δυσμενών επιπτώσεων στο κλίμα και τη μείωση των εκπομπών CO2 αφενός «στην εξάτμιση», δηλαδή κατά την οδήγηση του αυτοκινήτου, αφετέρου σε όλες τις δραστηριότητες της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η άλλη πλευρά έχει άμεσο αντίκρισμα στη βελτίωση της υγείας των ανθρώπων: φαντάζεστε την Αθήνα, το Μιλάνο ή το Παρίσι χωρίς ατμοσφαιρική ρύπανση; Και όμως, η εξάλειψη όλων των βλαβερών εκπομπών εκεί ακριβώς που συγκεντρώνεται ο πληθυσμός είναι μια ορατή προοπτική, χάρη στην ηλεκτροκίνηση. Ήδη σήμερα η Volvo έχει «ηλεκτροδοτήσει» το σύνολο της γκάμας της με ήπια υβριδικά και plug-in υβριδικά συστήματα. Και διαθέτει όλα της τα μοντέλα σε εκδόσεις που μπορούν να κινούνται καθημερινά χωρίς να χρειαστούν σταγόνα καυσίμου, καταναλώνοντας μόνο ηλεκτρική ενέργεια.

Αν οδηγείτε οποιοδήποτε Volvo Recharge, έχετε κιόλας συνδεθεί με αυτή τη νέα πραγματικότητα. Συμβάλλετε ενεργά όχι μόνο στη μάχη εναντίον της κλιματικής αλλαγής, αλλά και σε καθαρότερη ατμόσφαιρα, σε καλύτερη ποιότητα ζωής στους τόπους που ζούμε και κινούμαστε. Ίσως μετακινείστε καθημερινά με μηδενικές εκπομπές ρύπων και μηδενική κατανάλωση καυσίμου, αξιοποιώντας το πρόγραμμα Pure που χρησιμοποιεί αποκλειστικά τον ηλεκτροκινητήρα του πανίσχυρου plug-in υβριδικού συστήματος. Και, σε κάθε περίπτωση, ζείτε μία νέα εμπειρία οδήγησης, με ελάχιστο ή καθόλου θόρυβο και πρωτόγνωρη εξοικονόμηση καυσίμου.

Για τους αμύητους, Recharge είναι η πλήρης σειρά αυτοκινήτων της Volvo που συνδυάζουν κινητήρα εσωτερικής καύσης και ηλεκτροκινητήρα, και μπορούν να φορτίσουν εύκολα στο σπίτι κατά τη διάρκεια της νύχτας, στο γραφείο ή σε έναν δημόσιο σταθμό φόρτισης. Έχουν μεγάλο απόθεμα δύναμης διαθέσιμο ανά πάσα στιγμή και δυνατότητα κάλυψης των τυπικών καθημερινών μετακινήσεων μόνο με ηλεκτροκίνηση, καθώς η εμβέλειά τους φθάνει τα 40 – 50 χιλιόμετρα, ανάλογα με τις συνθήκες.

Όταν ο οδηγός τους θέλει να εκμεταλλευτεί πλήρως την ισχύ των κινητήρων μπορεί να επιλέξει το πρόγραμμα Power, ενώ με το πρόγραμμα Hybrid συνδυάζει ισορροπημένα την απόδοση με ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Η μεγάλη ιπποδύναμη, από 262 έως 390 ίππους ανάλογα με το μοντέλο, και η τεράστια ροπή που, στην περίπτωση των Plug-in Hybrid Τ8 υβριδικών συστημάτων, ξεπερνά τα 600 Nm χαρίζουν σε όλα τα μοντέλα Recharge συναρπαστικές επιδόσεις, ενώ η τετρακίνηση αυξάνει την πρόσφυση και διευρύνει το πεδίο της δράσης τους. Στην κορυφαία ασφάλεια, την άνεση και τη συνδεσιμότητα των σύγχρονων Volvo, οι εκδόσεις Recharge προσθέτουν την απενοχοποιημένη απόλαυση της οδήγησης.

Με την αγορά ενός Volvo Recharge, ο πελάτης απολαμβάνει πλέον την 5ετή εγγύηση που συνοδεύει όλα τα αυτοκίνητα Volvo, αλλά και τη μοναδική στην αγορά Εγγύηση Ανταλλακτικών για τον Πελάτη Εφ’ όρου Ζωής. Οι εταιρικοί χρήστες έχουν τα προνόμια που απορρέουν από τις νέες φορολογικές ρυθμίσεις και περιλαμβάνουν μεγαλύτερες ελαφρύνσεις και φοροαπαλλαγές, μεταξύ των οποίων ο πολύ χαμηλός -ή και μηδενικός σε ορισμένα μοντέλα Recharge- φόρος χρήσης.

Διαμορφώστε το δικό σας Volvo εδώ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News