620
Μινιμαλισμός, ήπια χρώματα, απόλυτα ενταγμένο στο φυσικό περιβάλλον που συνδυάζει οργιώδη βλάστηση και θάλασσα | Αmanera

Το «ελληνικό» ξενοδοχείο-διαμάντι στην Καραϊβική

Protagon Team Protagon Team 11 Φεβρουαρίου 2016, 16:52
Μινιμαλισμός, ήπια χρώματα, απόλυτα ενταγμένο στο φυσικό περιβάλλον που συνδυάζει οργιώδη βλάστηση και θάλασσα
|Αmanera

Το «ελληνικό» ξενοδοχείο-διαμάντι στην Καραϊβική

Protagon Team Protagon Team 11 Φεβρουαρίου 2016, 16:52

Το Amanera άνοιξε τις θύρες του, πάνω σε μια καταπράσινη πλαγιά στη Δομινικανή Δημοκρατία που κόβει την ανάσα, μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο. Και ήδη σήμερα έχει συμπεριληφθεί στα κορυφαία ξενοδοχεία του κόσμου, με το έγκυρο ταξιδιωτικό περιοδικό, το Travel+Leisure, να γράφει πως «Το Amanera αποτελεί το πιο σημαντικό άνοιγμα ξενοδοχείου της χρονιάς».

24750496535_824ed12aaa_h
Η εντυπωσιακή… θέα από έξω προς τα μέσα, προς το δωμάτιο και βέβαια τμήμα του περιβάλλοντος χώρου

Το ξενοδοχείο ανήκει στον όμιλο Dolphin Capital που έχει απλώσει μια βεντάλια 14  διαφορετικών σύνθετων τουριστικών επενδύσεων: επτά στην Ελλάδα και επτά στο εξωτερικό. Ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος είναι ο Μίλτος Καμπουρίδης, με την Dolphin να έχει επενδύσει ως τώρα 300 εκατομμύρια ευρώ σε ίδια κεφάλαια σε ξενοδοχεία στην Ελλάδα, με προοπτική οι συνολικές επενδύσεις στη χώρα να ανέλθουν στα δύο δισεκατομμύρια ευρώ.

Μετά το Πόρτο Χέλι και τα Amanzoe και Nikki Beach, σειρά έχει τώρα η Τζια όπου θα γίνει το δεύτερο Aman στην Ελλάδα, το Kea Resort. Αυτό το πρώτο σύνθετο τουριστικό κατάλυμα υλοποιείται ήδη στη θέση Βρόσκοπος. Επιπλέον, τέλη Δεκεμβρίου δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το Προεδρικό Διάταγμα που εγκρίνει το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ) της στρατηγικής επένδυσης Kilada Hills στην Αργολίδα. Η σχετική  επένδυση ανέρχεται στα 418 εκατομμύρια ευρώ.

24382991099_3b5c3be2e1_k
Κόβει την ανάσα η θέα της έκτασης του γκολφ όπως καταλήγει στα βράχια πάνω από τη θάλασσα

Ηδη υλοποιηθεί ή είναι σε πλήρη εξέλιξη (Amanzoe και Nikki Beach στο Πόρτο Χέλι, Playa Grande στη Δομινικανή Δημοκρατία και Pearl Island στον Παναμά). Ειδικότερα το Playa Grande που άρχισε να λειτουργεί τον Δεκέμβριο έχει προκαλέσει μια έκρηξη ενδιαφέροντος και δημοσιευμάτων. Εκτός από το σημαντικό Travel+Leisure, πολυσέλιδο αφιέρωμα έκανε στο resort και το περιοδικό των Financial Times «How to Spend it», γράφοντας πως «στέκει αγέρωχο, κτισμένο στην άκρη βραχώδους περιοχής ύψους 30 μέτρων ατενίζοντας ένα από τα πλέον εντυπωσιακά πανοράματα της Καραϊβικής». Ειδική αναφορά στο Amanera κάνουν και τα Travel Sunday Times, House & Garden,  Daily Telegraph, η ιστοσελίδα του CNN, καθώς και το οικονομικό κανάλι Bloomberg, με τίτλο “Here’s Where the Very Rich Like to Travel in the Caribbean”.

24122266504_0cc74bb90d_k
Casa Grande, η βασική πισίνα και το εξωτερικό καθιστικό

Μετά το Amanzoe και το Nikki Beach Resort & Spa στο Πόρτο Χέλι, το Amanera στη Δομινικανή Δημοκρατία της Καραϊβικής είναι το δεύτερο ξενοδοχείο που προσθέτει η εταιρία στο χαρτοφυλάκιό της, με την υπογραφή και τις υψηλές προδιαγραφές της αλυσίδας Aman. Είναι μόλις το πρώτο στάδιο του σχεδίου Playa Grande που καταλαμβάνει 9.800 στρέμματα, με τουλάχιστον 11 χλμ. ακτογραμμής. Η συνολική επένδυση ανέρχεται στα 150 εκατομμύρια ευρώ. Εχει εξαιρετικό ενδιαφέρον το γεγονός πως την υλοποίηση του Amanera ανέλαβε το επιτελείο Ελλήνων που δημιούργησε και το  Amanzoe στο Πόρτο Χέλι. Μάλιστα χρησιμοποιήθηκαν υλικά από την Ελλάδα, όπως για παράδειγμα τα μάρμαρα. Εξάγοντας τεχνογνωσία και πλούτο…

δσσ
Μέρος της εντυπωσιακής έκτασης που είναι αφιερωμένη στο γκολφ

Eνα από τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά των εγκαταστάσεων είναι το γήπεδο Playa Grande Golf Course. Πρόκειται για το μοναδικό γήπεδο σε όλο το δυτικό ημισφαίριο που βρίσκεται πάνω σε βράχια 60 μέτρων και με δέκα οπές πάνω στον ωκεανό. Αποτελεί ήδη νούμερο ένα επιθυμητό προορισμό για τους μεγάλους γκόλφερ ανά τη γη.

24750407725_c4f3ec4efe_k
Λεπτομέρειες εσωτερικού καθιστικού
24724253496_fd74e83b17_k
Οψη του αιθρίου των εγκαταστάσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχει από παντού οπτική επαφή με τη θάλασσα και τις καταπράσινες πλαγιές
24785119266_fa71984be0_k
Ακόμα και από τα μπάνια η θέα είναι απρόσκοπτη στον εξωτερικό χώρο
24724296766_f6417008b4_k
H μοναδικής ομορφιάς παραλία όπου καταλήγει το resort

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News