160
Σερβίρουμε τα γεμιστά με ένα δροσερό ροζέ, αλλά υπάρχουν επίσης λευκά και κόκκινα που ταιριάζουν ωραία με το πιάτο | Ακης Ορφανίδης

Ντομάτες γεμιστές

Θεόδωρος Σταμούλης 6 Αυγούστου 2020, 18:21
Σερβίρουμε τα γεμιστά με ένα δροσερό ροζέ, αλλά υπάρχουν επίσης λευκά και κόκκινα που ταιριάζουν ωραία με το πιάτο
|Ακης Ορφανίδης

Ντομάτες γεμιστές

Θεόδωρος Σταμούλης 6 Αυγούστου 2020, 18:21

Κάποιοι μάγειρες δεν έχουμε πολύ μεγάλη εμπειρία στην ελληνική κουζίνα, γιατί από νωρίς ενταχθήκαμε σε à la carte εστιατόρια με ξένα μενού, μοντέρνα μενού κ.λπ. Αυτό δεν το λέω για καλό, όμως είναι μια αλήθεια που με αγγίζει.

Καμιά φορά πεισμώνω και βάζω στόχο να τελειοποιήσω μια παραδοσιακή γεύση, όπως έκανα πέρσι το καλοκαίρι στη Νάξο. Ημουν στο ξενοδοχείο Villa Marandi Luxury Suites και ετοίμαζα ντομάτες γεμιστές τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα σαν σπέσιαλ πιάτο.

Παρόλο που το μενού ήταν δημιουργικό, όλοι αγκάλιαζαν τις παραδοσιακές γεύσεις που φτιάχναμε σαν σπέσιαλ πιάτα ημέρας. Μια ρεσεψιονίστ, μάλιστα, ήταν vegetarian και φρόντιζα να της προσφέρω να δοκιμάσει, για να ακούω ένα μεγάλο μπράβο.

Χαίρομαι όταν τιμάω τις γευστικές αναμνήσεις και δεν χάνομαι διαρκώς σε νεοτερισμούς που συχνά, όπως λέει ένας φίλος, είναι κάπως δήθεν. Εύχομαι σε όσους δεν έχετε κάνει ντομάτες γεμιστές να δοκιμάσετε τη συνταγή μου και να μου πείτε τη γνώμη σας!

Δείτε τη συνταγή και τις προτάσεις των κρασιών εδώ