199
Η πάβλοβα με φράουλες είναι το πιο κλασικό γλυκό με μαρέγκα | Ακης Ορφανίδης

Μαρέγκα από σπίτι

Θεόδωρος Σταμούλης 10 Ιουλίου 2020, 14:09
Η πάβλοβα με φράουλες είναι το πιο κλασικό γλυκό με μαρέγκα
|Ακης Ορφανίδης

Μαρέγκα από σπίτι

Θεόδωρος Σταμούλης 10 Ιουλίου 2020, 14:09

Η πάβλοβα είναι αγαπημένο γλυκό. Ειδικά, η πάβλοβα με φράουλες είναι η κλασική και πιο διάσημη εκδοχή της, όμως, εκτός από αυτή σήμερα μάγειρες και σεφ αυτοσχεδιάζουν ελεύθερα. Οπότε μπορείτε κι εσείς να τη φτιάχνετε όλο τον χρόνο και να τη σερβίρετε με φρούτα εποχής.

Για την πάβλοβα της φωτογραφίας χρησιμοποίησα παγωτό ανθόγαλα (fior di latte) από το «Maraboo» στο Παγκράτι.  Έφτιαξα επίσης μια σάλτσα με φρέσκια φράουλα.

Αυτό όμως που πρέπει να κατακτήσει κανείς για να μπορεί να κάνει μια πάβλοβα αντικείμενο συζήτησης, είναι η καλή μαρέγκα.  Με την παρακάτω τεχνική προσπαθώ να σας καθοδηγήσω όσο πιο λεπτομερειακά γίνεται να κάνετε σωστή μαρέγκα: Τραγανή απέξω και τρυφερή μέσα.

Ξεκινώντας με αυτή την καλή βάση, μπορείτε να κάνετε είτε τη δική σας εκδοχή πάβλοβας, είτε να αυτοσχεδιάσετε με τις άπειρες γλυκιές γεύσεις που ταιριάζει η μαρέγκα. Δε είναι τυχαίο ότι αυτό το θείο γλυκό ονομάστηκε έτσι.  Εβαλε το χεράκι του ένας νεοζηλανδός ζαχαροπλάστης και το ποδαράκι της μια θρυλική γυναίκα. Η Αννα Πάβλοβα ήταν μεγάλη χορεύτρια και ο μύθος λέει ότι το γλυκό έγινε προς τιμήν της.  Αυτά και πολλά άλλα.  Μάθετε λοιπόν κι εσείς να κάνετε κατ’αρχάς καλή μαρέγκα και τα άλλα τα βρίσκουμε…

Δείτε τη συνταγή εδώ