162
|

Εχεις αλεύρι; Κάνε ματσάτα

Avatar protagon.import 8 Αυγούστου 2015, 09:12

Εχεις αλεύρι; Κάνε ματσάτα

Avatar protagon.import 8 Αυγούστου 2015, 09:12

Τα ματσάτα είναι τα φρέσκα φολεγανδρίτικα ζυμαρικά που γίνονται στο πι και φι. Στο νησί τα τρώνε με κατσικάκι ή κουνέλι κοκκινιστό ή απλά με σάλτσα ντομάτα και τριμμένη μανούρα.

Στις αρχές του καλοκαιριού περάσαμε ένα πραγματικά ονειρεμένο τριήμερο στη Φολέγανδρο, καλεσμένοι στις εκδηλώσεις για το «Ελληνικό Πρωινό της Φολεγάνδρου». Κι εκεί σ’αυτό το πανέμορφο μακρινό νησί ζήσαμε μια από τις πιο ωραίες γαστρονομικές εμπειρίες της χρονιάς. Η κυρία Ειρήνη Ψαρομηλίγκου – Παπαδοπούλου, στο μαγαζάκι της στην ΄Ανω Μεριά, παντοπωλείο  – καφενείο και εστιατόριο ταυτόχρονα, μας ετοίμασε ματσάτα, φρέσκα φολεγανδρίτικα ζυμαρικά, με κοκκινιστό κατσικάκι.

Δεν υπάρχει πιο απλό φαγητό και πιο νόστιμο, αρκεί να έχεις λίγο αλεύρι στο σπίτι σου. Δεν είναι απαραίτητο να το κάνεις με κρέας.  Λίγη σάλτσα ντομάτα και τριμμένο τυρί και έτοιμο το φαγάκι, παραδοσιακό αιγαιοπελαγίτικο. Στη Φολέγανδρο τρίβουν γυλωμένη μανούρα, ένα τρομερά νόστιμο τυρί που όμως δεν είναι εύκολο να το βρεις.  Αλλά εντάξει, όποιο άλλο σκληρό τυρί για τρίψιμο υπάρχει στο ψυγείο, κάνει.

Διαβάστε τη συνταγή εδώ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News