137
Ζουμερό, σφιχτό, γεμάτο με τη γεύση της θάλασσας, ένα φιλέτο του ψαρού μαγειρεμένο στην εντέλεια | Νίκος Μορόπουλος

Αχνιστή σκορπίνα με λαχανικά

Νίκος Μορόπουλος 9 Ιουλίου 2017, 11:04
Ζουμερό, σφιχτό, γεμάτο με τη γεύση της θάλασσας, ένα φιλέτο του ψαρού μαγειρεμένο στην εντέλεια
|Νίκος Μορόπουλος

Αχνιστή σκορπίνα με λαχανικά

Νίκος Μορόπουλος 9 Ιουλίου 2017, 11:04

Η πρόσφατη επίσκεψη – αστραπή ενός γνωστού στην Αθήνα με έφερε στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου King George  στο Σύνταγμα, για να δειπνήσω στο εστιατόριο Tudor Hall. Μετά από μια ποικιλία από φρέσκες σαλάτες, το κύριο γεύμα μου ήταν αχνιστή σκορπίνα με λαχανικά.

Το πλήρες όνομα του πιάτου είναι: «Σκορπίνα στον ατμό με λαχανικά μαγειρεμένα στην κατσαρόλα, σάλτσα κακαβιάς και μαγιονέζα με σκόρδο»

Έχω φάει σκορπίνες πολλές σε διάφορα μέρη, τις περισσότερες βραστές σούπα, και ολίγες ψητές στην σχάρα. Ομολογώ ότι αυτή ήταν η πιο νόστιμη σκορπίνα της μέχρι σήμερα ζωής μου, και ως εκ τούτου θα μου μείνει αξέχαστη. Για τον λόγο αυτόν εξ άλλου και γράφω σήμερα για αυτήν.

Το  φιλέτο του ψαρού ήταν μαγειρεμένο στην εντέλεια. Ζουμερό, σφιχτό, γεμάτο με τη γεύση της θάλασσας, με την πεντανόστιμη πέτσα να συμπληρώνει το γευστικό μπουκέτο.

Δείτε ολόκληρο το κείμενο εδώ