223
|

ZDF: Ξεκινάει ο τουρισμός στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2020, 19:23

ZDF: Ξεκινάει ο τουρισμός στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2020, 19:23

Υπό τον τίτλο «Ο τουρισμός στην Ελλάδα ξεκινά», το δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, αναφέρεται στην επανεκκίνηση του τουριστικού κλάδου και στα μέτρα που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση για την διασφάλιση των επισκεπτών.

«Έπειτα από σχεδόν τρεις μήνες περιορισμών στην οικονομική και κοινωνική ζωή, η Ελλάδα επιτρέπει και πάλι να ταξιδέψουν στη χώρα τουρίστες από πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Γερμανία.

Σε όλα τα νησιά του Αιγαίου το ιατρικό προσωπικό έχει ενισχυθεί για λόγους ασφαλείας», επισημαίνει το ρεπορτάζ και αναφέρεται στην πρόσφατη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σαντορίνη.

«Υψηλές επισκέψεις στην Σαντορίνη: Ο Πρωθυπουργός είναι εδώ και μεταδίδει αισιοδοξία», τονίζει η δημοσιογράφος.

«Η ελληνική κυβέρνηση θέλει να σώσει την τουριστική περίοδο και το γεγονός ότι η χώρα αντιμετώπισε καλά την κρίση του κορωνοϊού χρησιμοποιείται για να ενισχύσει την εικόνα», συνεχίζει το ρεπορτάζ και εξηγεί ότι θα ισχύουν παντού οι κανόνες της απόστασης, ενώ το ιατρικό προσωπικό θα είναι περισσότερο και σε περίπτωση ασθένειας θα γίνεται αεροδιακομιδή.

«Με αυτόν τον τρόπο θέλει η Ελλάδα να εμφυσήσει το αίσθημα της ασφάλειας στους παραθεριστές», επισημαίνει το γερμανικό κανάλι και προσθέτει ότι οι καλές επιδόσεις της Ελλάδας στην κρίση είναι ένα επιχείρημα προκειμένου περισσότεροι επισκέπτες να πειστούν να ταξιδέψουν στα νησιά.

Στο ρεπορτάζ παρουσιάζονται ακόμη θετικές μαρτυρίες τουριστών από τη Γαλλία και την Κίνα, οι οποίοι απολαμβάνουν ήδη τις διακοπές τους στο δημοφιλές νησί των Κυκλάδων, τη Σαντορίνη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...