183
Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε | Andreas Solaro/Pool via REUTERS

Υπό παραίτηση ο Τζουζέπε Κόντε, αναζητεί στηρίγματα σε ανεξάρτητους

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2021, 21:13
Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε
|Andreas Solaro/Pool via REUTERS

Υπό παραίτηση ο Τζουζέπε Κόντε, αναζητεί στηρίγματα σε ανεξάρτητους

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2021, 21:13

Μία εβδομάδα μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που απέσπασε από τη Βουλή και τη Γερουσία –αν και όχι με απόλυτη πλειοψηφία που θα απέτρεπε την πολιτική κρίση– ο Τζουζέπε Κόντε ετοιμάζεται να υποβάλει την παραίτησή του από την πρωθυπουργία, ανέφεραν τη Δευτέρα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Ο ιταλός πρωθυπουργός θα μεταβεί αύριο Τρίτη στον πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα, μετά τη σύγκληση του υπουργικού συμβουλίου στο οποίο θα ανακοινώσει την απόφασή του.

Αυτό επιβεβαίωσε και κυβερνητική πηγή, η οποία ανέφερε ότι ο Κόντε αναμένεται να παραιτηθεί «σήμερα [ενν. Δευτέρα] ή αύριο».

Το Reuters ανέφερε ότι ο Κόντε πιστεύει πως ο πρόεδρος Ματαρέλα θα του δώσει διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης με ευρεία στήριξη από το Κοινοβούλιο.

Εν τω μεταξύ, ευελπιστεί ότι θα έχουν ενταχθεί στις τάξεις της κυβέρνησης ορισμένοι βουλευτές και γερουσιαστές, μεταξύ τους και προερχόμενοι από το Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που είχαν ψηφίσει την κυβέρνηση.

Αφορμή για την πολιτική κρίση στη χώρα ήταν η απόσυρση από την κυβέρνηση των υπουργών από το μικρό κόμμα Viva Italia του πρώην πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, ο οποίος διαφωνεί με τον τρόπο χειρισμού της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης που έχει προκαλέσει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...