316
Ενα μεμονωμένο περιστατικό δεν μπορεί και ούτε πρέπει να αναιρέσει το ύψιστο έργο που προσφέρουν οι έλληνες πυροσβέστες, αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του το Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών | INTIMEnews

Υπό κράτηση εποχικός πυροσβέστης στην Κεφαλονιά κατηγορούμενος για εμπρησμό

Protagon Team Protagon Team 24 Αυγούστου 2023, 09:52
Ενα μεμονωμένο περιστατικό δεν μπορεί και ούτε πρέπει να αναιρέσει το ύψιστο έργο που προσφέρουν οι έλληνες πυροσβέστες, αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του το Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών
|INTIMEnews

Υπό κράτηση εποχικός πυροσβέστης στην Κεφαλονιά κατηγορούμενος για εμπρησμό

Protagon Team Protagon Team 24 Αυγούστου 2023, 09:52

Στα κρατητήρια της Πυροσβεστικής Yπηρεσίας Κεφαλονιάς κρατείται εποχικός πυροσβέστης ως υπαίτιος για πρόκληση εμπρησμού από πρόθεση σε δασική έκταση, στην περιοχή Αγίας Ειρήνης Κεφαλληνίας.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο πλαίσιο εκτέλεσης εντάλματος σύλληψης, έπειτα από έρευνες ανακριτικών υπαλλήλων της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, ο εν λόγω εποχικός πυροσβέστης συνελήφθη και στη συνέχεια ομολόγησε ότι είχε προκαλέσει σε προγενέστερα έτη άλλες πέντε δασικές πυρκαγιές σε περιοχές της Κεφαλονιάς.

Ο συλληφθείς, που βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Κεφαλονιάς το μεσημέρι της Τετάρτης.

Με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα αποφασίστηκε η συνέχιση της κράτησής του στη Πυροσβεστική Υπηρεσία έως την Παρασκευή 25 Αυγούστου όπου θα απολογηθεί ξανά. Η προθεσμία απολογίας δόθηκε έπειτα από αίτημα των συνηγόρων του.

Μετά τη σύλληψή του, ανακοίνωση εξέδωσε το Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών, στην οποία αναφέρει:

«Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε την εμπλοκή εποχικού πυροσβέστη σε εμπρησμούς στο νησί της Κεφαλονιάς. Πράξη απαράδεκτη που δεν συνάδει με την προσφορά και την ανιδιοτέλεια των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Οπως είναι φυσικό απαιτούμε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης ώστε να μην υπάρχουν σκιές και εάν και εφόσον επιβεβαιωθούν οι κατηγορίες, να υπάρξει η παραδειγματική τιμωρία με την αυστηρότερη των ποινών προς αποφυγήν επανάληψης τέτοιων απαράδεκτων φαινομένων, όπου αμαυρώνουν τον θεσμό που υπηρετούμε.

Ενα μεμονωμένο περιστατικό δεν μπορεί και ούτε πρέπει να αναιρέσει το ύψιστο έργο που προσφέρουν οι Ελληνες Πυροσβέστες, όπου τις περισσότερες φορές των περιπτώσεων, υπερβαίνουμε τα όρια του καθήκοντος εκθέτοντας τη ζωή μας σε κίνδυνο για να προστατέψουμε τον συνάνθρωπο, το περιβάλλον, τις ιδιωτικές και τις δημόσιες περιουσίες».

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην τελευταία επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής ο εκπρόσωπος του ΠΣ, Γιάννης Αρτοποιός, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας έχουν γίνει συνολικά 140 συλλήψεις ατόμων για εμπρησμούς σε αγροτοδασικές εκτάσεις.

Ειδικότερα, 117 από αμέλεια και 23 από πρόθεση. Σχεδόν το σύνολο των ανωτέρω συμβάντων σχετίζονται με θερμές ή αγροτικές εργασίες.

Επιπρόσθετα, με την τακτική διαδικασία, παραπέμπονται 73 άτομα, εκ των οποίων 62 από αμέλεια και 11 από πρόθεση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...