232
Ο Νόρμπερτ Ρέτγκεν, που δήλωσε υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, ενώ παρακολουθεί το συνέδριο του CDU τον Νοέμβριο του 2019 | REUTERS/Hannibal Hanschke/File Photo

CDU: Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τη διαδοχή της Κραμπ-Καρενμπάουερ

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2020, 12:05
Ο Νόρμπερτ Ρέτγκεν, που δήλωσε υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, ενώ παρακολουθεί το συνέδριο του CDU τον Νοέμβριο του 2019
|REUTERS/Hannibal Hanschke/File Photo

CDU: Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τη διαδοχή της Κραμπ-Καρενμπάουερ

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2020, 12:05

Η πρώτη υποψηφιότητα για την ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) στη Γερμανία είναι γεγονός, παρότι η διαδικασία θα γίνει το καλοκαίρι.

Ο βουλευτής Νόρμπερτ Ρέτγκεν από τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία είναι ο πρώτος που ανακοίνωσε επισήμως –αλλά και αιφνιδιαστικά– την πρόθεσή του διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος, με επιστολή του προς την απερχόμενη πρόεδρο του CDU Ανεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπάουερ, όπως ανέφερε η εφημερίδα Rheinische Post.

Ο 54χρονος πολιτικός είναι επικεφαλής της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Μπούντεσταγκ, ενώ έχει διατελέσει υπουργός Περιβάλλοντος από το 2009 ως το 2012.

Σύμφωνα με τη Rheinische Post, ο Ρέτγκεν στην επιστολή του αναφέρει ότι είναι απολύτως πεπεισμένος πως αυτό που διακυβεύεται είναι πολύ μεγαλύτερο από την προεδρία του κόμματος. «Η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή, που διακυβεύεται το μέλλον του CDU και τι αυτό σημαίνει για τη σταθερότητα της Γερμανίας».

Σήμερα Τρίτη η Κραμπ- Καρενμπάουερ πρόκειται να ξεκινήσει τις συνομιλίες της με τους υποψήφιους για την προεδρία των Χριστιανοδημοκρατών.

Αρχικά αναμένεται να συναντηθεί με τον Φρίντριχ Μερτς (υποψήφιος μαζί της το 2018), από το περιβάλλον του οποίου έχει γίνει γνωστό ότι προτίθεται να είναι υποψήφιος. Αύριο Τετάρτη η Κραμπ- Καρενμπάρουερ είναι προγραμματισμένο να έχει συνομιλίες με τον Αρμιν Λάσετ και τον Γενς Σπαν, δύο ακόμη στελέχη του CDU που θεωρούνται φαβορί για την προεδρία του κόμματος.

Στο παρελθόν, ο Ρέτγκεν θεωρούνταν κάποιος που θα μπορούσε να συνεργαστεί με τους Πράσινους, το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα αυτή τη στιγμή στη Γερμανία, μετά το CDU.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...