433
H φανέλα του Giannis πήγε σε καλά χέρια | INTIME/ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ

Υπέροχος Γιάννης Αντετοκούνμπο: Δώρισε τη φανέλα του σε ΑμεΑ φίλαθλο

Protagon Team Protagon Team 29 Αυγούστου 2022, 10:36
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 29/08/2022, 23:10
H φανέλα του Giannis πήγε σε καλά χέρια
|INTIME/ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ

Υπέροχος Γιάννης Αντετοκούνμπο: Δώρισε τη φανέλα του σε ΑμεΑ φίλαθλο

Protagon Team Protagon Team 29 Αυγούστου 2022, 10:36
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 29/08/2022, 23:10

O αγώνας της Εθνικής Ελλάδος με το Βέλγιο στο κλειστό του ΟΑΚΑ το βράδυ της Κυριακής, για τα προκριματικά του Μουντομπάσκετ, είχε –παρά τις πολλές απουσίες λόγω τραυματιστών– σχεδόν διαδικαστικό χαρακτήρα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα: η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη πήρε από νωρίς το προβάδισμα και δεν το έχασε ποτέ, επικρατώντας τελικά με 85-68.

Ετσι, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στον υπέροχο Γιάννη Αντετοκούνμπο. Οχι τόσο για όσα έκανε μέσα στο παρκέ στον πρώτο του επίσημο αγώνα επί ελληνικού εδάφους –26 πόντοι, παρά τη χαρακτηριστική αδυναμία και αστοχία του στις ελεύθερες βολές– αλλά για όσα έκανε στο περιθώριο της αναμέτρησης με τους μαχητικούς Βέλγους.

Μετά την κόρνα της λήξης και εν μέσω γενικής αποθέωσης, ο 27χρονος σούπερ σταρ του NBA ξεχώρισε από τους 19.443 φιλάθλους που κατέκλυσαν το κλειστό του ΟΑΚΑ –ρεκόρ προσέλευσης για αγώνα Εθνικής– έναν ΑμεΑ φίλαθλο. Τον πλησίασε, φωτογραφήθηκε μαζί του και του χάρισε τη φανέλα του, υπογράφοντάς τη.

Ο Μάριος Ψαραδέλης, μίλησε στο kathimerini.gr και στη Δήμητρα Τριανταφύλλου για την όλη εμπειρία του με τον Giannis.

«Είμαι 27 χρονών. Πηγαίνω στο γήπεδο όποτε μου δοθεί η ευκαιρία. Δυστυχώς δεν έχουν όλα τα γήπεδα το ίδιο καλή πρόσβαση για τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα. Στο ΟΑΚΑ είναι καλύτερα τα πράγματα. Χτες ειδικά είχα και καλή ορατότητα γιατί ήμουν κοντά στο παρκέ. Μπορούσα να δω το παιχνίδι και να το ευχαριστηθώ. Παθιάστηκα πολύ!

»Για αυτό που μού συνέβη με βοήθησε ένας καλός μου φίλος, ο οποίος με συνοδεύει συχνά στο γήπεδο. H κόρη του έχει και αυτή αναπηρία και τρέχω μαζί της στους μαραθώνιους της Αθήνας. Όταν τελείωσε λοιπόν ο αγώνας ο φίλος μου με ρώτησε: “Πάμε να βγάλεις μια φωτογραφία με τον Γιάννη; Δεν σου υπόσχομαι τίποτα, αλλά ας το προσπαθήσουμε”. Ήταν δύσκολο μέσα σε όλο αυτό τον πανικό να βρεθούμε κοντά του μέσα στο γήπεδο και ένας από τους υπεύθυνους μάλιστα μάς είπε ότι φοβόταν μήπως βρει τον μπελά του. Τον πείσαμε όμως και προχωρήσαμε.

»Ο Γιάννης μιλούσε με προπονητές και συναθλητές του. Ο φίλος μου τον πλησίασε και τον ρώτησε: “Θα βγάλετε μια φωτογραφία με τον φίλο μου τον Μάριο;” Και εκείνος είπε χωρίς καμία σκέψη: “Βεβαίως!” Αμέσως μετά τη φωτογραφία που με έβγαλε ο φίλος μου με το κινητό του, ο Γιάννης με ρώτησε: “Θέλεις και τη φανέλα μου;” Πριν προλάβω να απαντήσω, την είχε ήδη βγάλει και την υπέγραφε εκεί μπροστά μου».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...