283
Το νοσοκομείο ΚΑΤ όπου έχασε τη ζωή του ο ασθενής | Intimenews/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Χωρίς πυρανίχνευση τα νοσοκομεία – Αποκαλύψεις-σοκ μετά την τραγωδία στο ΚΑΤ

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2019, 09:05
Το νοσοκομείο ΚΑΤ όπου έχασε τη ζωή του ο ασθενής
|Intimenews/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Χωρίς πυρανίχνευση τα νοσοκομεία – Αποκαλύψεις-σοκ μετά την τραγωδία στο ΚΑΤ

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2019, 09:05

Το πρόβλημα της ασφάλειας στα νοσοκομεία, όπου ασθενείς, προσωπικό και επισκέπτες κινδυνεύουν από πυρκαγιές, έφερε στο προσκήνιο το τραγικό περιστατικό του Σαββάτου στο ΚΑΤ, όπου απανθρακώθηκε ένας ασθενής.

Ο άνδρας, που είχε εγχειριστεί και ήταν καθηλωμένος, κάηκε σχεδόν αβοήθητος στο δωμάτιό του. Εντυπωσιακό και ενδιαφέρον είναι ότι η φωτιά περιοριζόταν στο μισό κρεβάτι και ότι ένας πλαστικός ορός και ένα ρολό χαρτιού που ήταν στο κομοδίνο βρέθηκαν άθικτα.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό ΘΕΜΑ 104,6, ο πρόεδρος των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία Μιχάλης Γιαννάκος επισήμανε ότι ο ασθενής ήταν ψυχιατρικό περιστατικό και το νοσοκομείο τον είχε περιορισμένο με ελαστικά στο κρεβάτι του.

Είχε εισαχθεί πριν από 20 μέρες με σοβαρά τραύματα από ξυλοδαρμό και σπασμένα πόδια.  Ο άνδρας ήταν άστεγος και τοξικομανής. Εγχειρίστηκε και, επειδή αντιμετώπιζε ψυχιατρικά προβλήματα, μεταφέρθηκε σε θάλαμο μόνος του.

Το Σάββατο το πρωί, μια βοηθός θαλάμου τον βοήθησε να φάει περίπου μισή ώρα πριν πεθάνει, ωστόσο δεν είναι σαφές τι συνέβη μέχρι το ξέσπασμα της πυρκαγιάς.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Γιαννάκος, το ΚΑΤ, όπως και όλα τα νοσοκομεία της χώρας, δεν διαθέτει σύστημα πυρανίχνευσης.

Πρόσθεσε ότι «γιατροί με πυροσβεστήρες, που είχαν λήξει αλλά ευτυχώς λειτούργησαν, έσβησαν την φωτιά. Είναι δυνατόν το ΚΑΤ και τα νοσοκομεία στη χώρα να μην έχουν πιστοποιητικό πυρασφάλειας, σύστημα πυρανίχνευσης, ακόμα και οι πυροσβεστήρες είχαν λήξει, να μην χτυπάει συναγερμός όταν υπάρχει φωτιά;».

Ακόμη είπε ότι το ΚΑΤ ενώ και ενάμιση χρόνο δεν έχει ψυχίατρο, αν και νοσήλευε ψυχιατρικό περιστατικό.

Επισημαίνει μάλιστα ο κ. Γιαννάκος ότι η πυρκαγιά είναι πιθανόν να οφείλεται σε βραχυκύκλωμα σε κονσόλα και πρίζες, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται και για εγκληματική ενέργεια. «Δεν αποκλείεται να πρόκειται και για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, καθώς υπήρχε επισκεπτήριο τις ώρες εκείνες και υπήρχε πολύς κόσμος στο νοσοκομείο», είπε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...