171
Ο μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

Χρυσόστομος: «Ο Τζανακόπουλος έκαψε τη συμφωνία όταν μίλησε για 10.000 διορισμούς»

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2018, 11:24
Ο μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

Χρυσόστομος: «Ο Τζανακόπουλος έκαψε τη συμφωνία όταν μίλησε για 10.000 διορισμούς»

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2018, 11:24

Ευθύνες στην κυβέρνηση για τον χειρισμό της συμφωνίας Τσίπρα – Ιερώνυμου επέρριψε ο μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, ο οποίος παράλληλα υπεραμύνθηκε των ενεργειών του Αρχιεπισκόπου.

Αφησε ακόμη αιχμές κατά ορισμένων ιεραρχών, τους οποίους αποκάλεσε «επίδοξους διαδόχους» του κ. Ιερώνυμου στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ την Τρίτη, ο κ. Χρυσόστομος είπε ότι «ο Αρχιεπίσκοπος έπραξε άριστα». Πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Κάποιοι είπαν ότι κουράστηκε και έτσι βρήκαν την ευκαιρία να μπουν στη μάχη της διαδοχής. Τους εκτιμώ, η φιλοδοξία δεν είναι κακό πράγμα».

Για τις κοινές δηλώσεις του κ. Ιερώνυμου με τον Πρωθυπουργό είπε ότι «άλλο τα λόγια, άλλο τα γραπτά». Επισήμανε ακόμη ότι «ο Αρχιεπίσκοπος ακολούθησε μια διαδικασία, μαζί με άλλους έκαναν πλάνο. Και το πλάνο λέει ότι δεν ισχύει η συμφωνία αν δεν εφαρμοστούν όλα τα προβλεπόμενα».

Παρά ταύτα, για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «κάηκε το θέμα όταν βγήκε ο κ. Τζανακόπουλος και είπε ότι απολύονται 10.000 κληρικοί. Εδωσε ελπίδα σε 10.000 ανθρώπους και κρέμασε στα μανταλάκια 10.000 κληρικούς».

Επέμεινε μάλιστα ο κ. Χρυσόστομος ότι οι 10.000 κληρικοί θα πληρώνονται με επίδομα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...