295
Ο Γουάτς (στο μέσον) κατά την πρώτη προσαγωγή του στο δικαστήριο μετά τη σύλληψή του | RJ Sangosti/Pool via REUTERS/File Photo

ΗΠΑ: Ισόβια για τον άνδρα που σκότωσε την έγκυο σύζυγο και τις δύο κόρες τους

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2018, 10:52
Ο Γουάτς (στο μέσον) κατά την πρώτη προσαγωγή του στο δικαστήριο μετά τη σύλληψή του
| RJ Sangosti/Pool via REUTERS/File Photo

ΗΠΑ: Ισόβια για τον άνδρα που σκότωσε την έγκυο σύζυγο και τις δύο κόρες τους

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2018, 10:52

Ενας άνδρας από το Κολοράντο καταδικάστηκε την Δευτέρα σε ισόβια κάθειρξη για τον στραγγαλισμό της εγκύου συζύγου του και των δύο μικρών κοριτσιών τους.

Το έγκλημα, που έγινε τον περασμένο Αύγουστο, είχε συγκλονίσει πολύ περισσότερο γιατί ο δράστης είχε ισχυριστεί στην τηλεόραση πως η σύζυγος και τα κορίτσια είχαν εξαφανιστεί.

Ο 33χρονος Κρίστοφερ Γουάτς κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία της συζύγου του Σάναν, 34 ετών, που ήταν έγκυος 15 εβδομάδων, και των κορών τους, της Σελέστ 3 ετών και της Μπέλα, 4 ετών.

Γλίτωσε την θανατική ποινή γιατί συνεργάστηκε με τις Αρχές με προτροπή της οικογένειας της συζύγου του.

Μετά την εξαφάνιση της συζύγου του και των δύο παιδιών του τον Αύγουστο από το σπίτι της οικογένειας στο Φρέντερικ, ο Κρίστοφερ Γουάτς εμφανίστηκε σε τηλεοπτικές εκπομπές εκλιπαρώντας για την ασφαλή επιστροφή τους. Τελικά, στις 15 Αυγούστου συνελήφθη για τις δολοφονίες.

Ο ίδιος είπε στους αστυνομικούς ότι είχε εξωσυζυγική σχέση και το είχε πει στη σύζυγό του την ημέρα που τη σκότωσε.

Ο Γουάτς δολοφόνησε τα θύματα στο σπίτι τους και μετέφερε τα πτώματα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας όπου εργαζόταν ο ίδιος. Εκεί έθαψε τη σύζυγό πρόχειρα και πέταξε τα πτώματα των παιδιών του σε διαφορετικές δεξαμενές πετρελαίου.

«Πρόκειται για το πλέον απάνθρωπο και σατανικό έγκλημα που έχω χειριστεί» υπογράμμισε ο δικαστής Μάρκελο Κοπκάου, με θητεία 17 ετών, στην κατάμεστη αίθουσα του δικαστηρίου της κομητείας Ουελντ.

«Πρόκειται για ένα άκαρδο τέρας. Σε εμπιστεύτηκα για να τις φροντίσεις, όχι να τις σκοτώσεις. Κατόπιν τις πέταξες σαν να ήταν σκουπίδια. Τέρας» είπε ο Φρανκ Ρζούτσεκ, ο πατέρας της Σάναν, χωρίς να μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του, την ώρα που κατέθετε, λίγα μέτρα μακριά από τον Γουάτς. Το ίδιο συγκινησιακά φορτισμένη ήταν η κατάθεση και των γονιών του δράστη.

Ο 33χρονος ζήτησε συγγνώμη για τα εγκλήματά του μέσω της δικηγόρου του Κάθριν Χέρολντ. Ο ίδιος δεν μίλησε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...