570
«Στις Σκουριές, υπάρχει ο σύμβουλος που στέλνει στα τσακίδια τους επενδυτές και ο υπουργός που εκδίδει άδειες», σχολίασε με νόημα ο κ. Χρυσόγονος για τις αβαρίες της κυβέρνησης | ΙΝΤΙΜΕnews

Χρυσόγονος: Προσωπική απόφαση Τσίπρα να μη συγκυβερνήσουμε με το Ποτάμι

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2017, 10:52
«Στις Σκουριές, υπάρχει ο σύμβουλος που στέλνει στα τσακίδια τους επενδυτές και ο υπουργός που εκδίδει άδειες», σχολίασε με νόημα ο κ. Χρυσόγονος για τις αβαρίες της κυβέρνησης
|ΙΝΤΙΜΕnews

Χρυσόγονος: Προσωπική απόφαση Τσίπρα να μη συγκυβερνήσουμε με το Ποτάμι

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2017, 10:52

Νέα σκληρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος για τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε αρχηγοκεντρικό κόμμα αλλά και για την αναποτελεσματική πολιτική που -όπως είπε- ακολουθεί ο Πρωθυπουργός. Ακόμα και η απόφαση για την κυβερνητική συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου, ήταν ατομική, παρατήρησε σε συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του ΑΝΤ1,  ενώ απάντησε και για το τι θα πράξει με την έδρα του στο Ευρωπαϊοκό Κοινοβούλιο.

«Ο κόσμος θέλει το καινούριο, αλλά δεν το έχε βρει. Ο ΣΥΡΙΖΑ το είχε υποσχεθεί αλλά δεν τα κατάφερε», δήλωσε ο Κώστας Χρυσόγονος και χαρακτήρισε «υπερβολικά» κάποια απ’ όσα είχαν λεχθεί προεκλογικά, φέρνοντας ως παράδειγμα «την κατάργηση του μνημονίου με ένα νόμο». Ο ευρωβουλευτής καταλόγισε ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ για το ότι «δεν έκανε άνοιγμα στην κοινωνία», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το κόμμα του κ. Τσίπρα «αποτελείται κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ του 4%».

Για να λειτουργήσει όμως αποτελεσματικά ένα πολιτικό σύστημα, τόνισε, πρέπει να είναι «επαρκώς δημοκρατικό, πρέπει να συμμετάσχουν και οι πολίτες» και στο σημείο αυτό σχολίασε πως όλα τα ελληνικά κόμματα λειτουργούν αρχηγοκεντρικά. «Μπορεί να μην έχει κακή πρόθεση ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ απορροφάται σε αυτό το μοντέλο λειτουργίας», συμπλήρωσε θέλοντας να λειάνει κάπως τις γωνίες της κριτικής του.

«Το θέμα είναι ότι πρέπει να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα, οι αποφάσεις να λαμβάνονται από τη βάση και όχι από την κορυφή», ανέφερε, σημειώνοντας ότι ακόμα και η απόφαση για τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση, ήταν ατομική. «Θα μπορούσε τότε να γίνει συνεργασία με το Ποτάμι», είπε, σπεύδοντας πάντως να διευκρινίσει ότι «δεν είναι αυτός ο λόγος που δεν λειτουργεί η κυβέρνηση».

«Το 2013 εμείς της Σοσιαλιστικής Τάσης, πήγαμε στη βάση κάποιων διακηρύξεων και συμφωνιών. Η χρεοκοπία ήρθε ως αποτέλεσμα  του πελατειακού συστήματος. Έτσι χάσαμε το παραγωγικό μοντέλο, αυξήθηκαν οι  περικοπές συντάξεων (…)», ανέφερε ο κ. Χρυσόγονος, τονίζοντας ότι ο ίδιος δίνει«αγώνα στο Ευρωκοινοβούλιο για την ανάδειξη των παραβιάσεων των συνταγματικών δικαιωμάτων».

«Για να μπορέσουμε να αναστρέψουμε την πορεία που έχει εισέλθει η κοινωνία πρέπει να καταφέρουμε να πάμε σε τροχιά ανάπτυξης. Λύσεις υπάρχουν. Πρέπει να ανατάξουμε τις παθογένειες του κράτους που λειτουργούν ως τροχοπέδη στην ανάπτυξη και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το κάνει στον βαθμό που θα έπρεπε», υποστήριξε για να προσθέσει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί πολιτικές που δεν αλλάζουν επαρκώς και όπως πρέπει το τοπίο (γιατί) για να αλλάξει το τοπίο, πρέπει να κάνεις πράγματα που θα γίνεις δυσάρεστος και στους δικούς σου ανθρώπους».

Ως παράδειγμα δυσαρμονίας στην κυβέρνηση, ο έλληνας ευρωβουλευτής ανέφερε το θέμα των Σκουριών, όπου όπως είπε, παρατηρείται απουσία σαφούς πολιτικής. «Στις Σκουριές, υπάρχει ο σύμβουλος (του Πρωθυπουργού, Νίκος Καρανίκας) που στέλνει στα τσακίδια τους επενδυτές και από την άλλη ο υπουργός (Γιώργος Σταθάκης) που  εκδίδει άδειες», σχολίασε με νόημα, υπογραμμμίζοντας πως  «δεν έχει νόημα ο κλεφτοπόλεμος».

Σπεύδοντας τέλος να επισημάνει ότι ο ίδιος δεν ψήφισε κανένα μνημόνιο, καθώς δεν ήταν βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, ο Κώστας Χρυσόγονος απάντησε για το ζήτημα της παράδοσης της έδρας του στην Ευρωβουλή, «πως δεν υπάρχει δυνατότητα (καθώς) ο πρώτος επιλαχών έχει αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και ο δεύτερος δεν ήταν ποτέ μέλος του ΣΥΡΙΖΑ». «Είναι σουρεαλιστικό αυτό το περί παράδοσης της έδρας», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του.

Όσον αφορά εξάλλου το ζήτημα της ψηφοφορίας για την αποχώρησή του ή όχι από τον ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθάρισε ότι θα σεβαστεί «το όποιο αποτέλεσμα», ενώ κληθείς να απαντήσει στο αν θα προσχωρήσει σε άλλο κόμμα, κράτησε αποστάσεις : «Θα προχωρήσουμε», είπε, «στο σχηματισμό νέας σοσιαλιστικής τάσης, ώστε να μπορέσουμε να γίνουμε κόμμα και να κατεβούμε στις εκλογές».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...