279
Η φωτογραφία από το λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Ελληνικό-Σαρωνίδα και έγινε viral | social media

Χαρδαλιάς: Δεν μπορεί να υπάρχει σε κάθε λεωφορείο και ένας αστυνομικός

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2020, 18:54
Η φωτογραφία από το λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Ελληνικό-Σαρωνίδα και έγινε viral
|social media

Χαρδαλιάς: Δεν μπορεί να υπάρχει σε κάθε λεωφορείο και ένας αστυνομικός

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2020, 18:54

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στις 6 μ.μ. αναφέρθηκε στις εικόνες από το λεωφορείο στην παραλιακή που ήταν γεμάτο με επιβάτες και κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η επίμαχη φωτογραφία τραβήχτηκε στο λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Ελληνικό-Σαρωνίδα.

Οπως είπε, είναι υπόθεση όλων μας ακόμα και των οδηγών των λεωφορείων, να τηρούνται οι κανόνες. «Δε μπορεί να υπάρχει ένας αστυνομικός σε κάθε λεωφορείο», τόνισε.

Αναφορικά με τις εκκλησίες, ο κ. Χαρδαλιάς σχολίασε ότι η εικόνα την Κυριακή ήταν πολύ καλή, καθώς είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατευτεί η υγεία των πιστών που προσήλθαν στους ναούς για να συμμετέχουν στη Θεία Λειτουργία.

Παράλληλα, θετικό χαρακτήρισε και τον απολογισμό από τη λειτουργία των οργανωμένων παραλιών, όπου τηρήθηκαν σε γενικές γραμμές οι αποστάσεις και τα μέτρα προστασίας, σημειώνοντας πως οι κάποιες εξαιρέσεις δεν αναιρούν τον κανόνα. Αναφορικά για την εικόνα συνωστισμού σε λεωφορείο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο ίδιος υπογράμμισε ότι δεν είναι ευθύνη της αστυνομίας, ούτε υπάρχει δυνατότητα να υπάρχει ένας αστυνομικός σε κάθε λεωφορείο και να κόβει κλήσεις.

Ο υφυπουργός επεσήμανε ότι από αύριο Δευτέρα, επιτρέπονται οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική χώρα, στην Κρήτη και στην Εύβοια και ανακοίνωσε ότι επίσης ότι επαναλειτουργούν ανοιχτές και κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις.

Το Ραμαζάνι

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι δεν θα παραχωρηθούν χώροι για την λύση της νηστείας του Ραμαζανιού. «Για τους έλληνες μουσουλμάνους, στις 24 Μαΐου είναι ο εορτασμός του Ραμαζανιού. Δεν μπορεί φέτος να εορταστεί όπως κάθε χρόνο όπως έγινε και το Πάσχα. Δεν θα παραχωρηθούν χώροι για προσευχή του Ραμαζανιού, θα ισχύσει για τα τζαμιά ότι και για τις εκκλησίες και τις συναγωγές. Ενα άτομο αναλογεί ανά 10 τετραγωνικά και απόσταση 1.5 μέτρο μεταξύ τους», τόνισε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...