239
|

Βουλευτής και στέλεχος των Τόρις παραιτήθηκε επειδή «ήπιε πολύ» και «χούφτωνε» άνδρες

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2022, 06:31

Βουλευτής και στέλεχος των Τόρις παραιτήθηκε επειδή «ήπιε πολύ» και «χούφτωνε» άνδρες

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2022, 06:31

Βουλευτής των Τόρις παραιτήθηκε από την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον επειδή «ήπιε πάρα πολύ», σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, που κάνουν λόγο για ένα ακόμα σκάνδαλο για τον πρωθυπουργό.

Ο Κρίστοφερ Πίντσερ, ο οποίος ήταν αναπληρωτής υπεύθυνος για την κομματική πειθαρχία, έγραψε στην επιστολή παραίτησής του ότι εξακολουθεί να στηρίζει τον Τζόνσον, αλλά ήταν υποχρεωμένος να παραιτηθεί έπειτα από ένα «επεισόδιο» την Τετάρτη, χωρίς να διευκρινίζει με λεπτομέρειες τι έκανε.

«Χθες το βράδυ ήπια πάρα πολύ. Έφερα σε δύσκολη θέση τον εαυτό μου και άλλους, κάτι που ήταν το τελευταίο πράγμα που ήθελα να κάνω, και για αυτό σας ζητώ συγγνώμη» αναφέρει σε αυτήν την επιστολή, που μεταδόθηκε από πολλά μέσα ενημέρωσης, όπως από το BBC και το Sky News.

«Πιστεύω ότι το σωστό υπό αυτές τις συνθήκες είναι να παραιτηθώ από αναπληρωτής υπεύθυνος για την κομματική πειθαρχία», πρόσθεσε.

Ο Guardian ανέφερε ότι ο Πίντσερ ελέγχεται για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά.

 

Οι Times ήταν πιο σαφείς: Εγραψαν ότι ο Πίντσερ παραιτήθηκε από αν. επικεφαλής της κομματικής πειθαρχίας του Συντηρητικού Κόμματος επειδή «χούφτωνε άνδρες σε λέσχη των Τόρις».

Ο Πίντσερ πρόσθεσε στην επιστολή του ότι μολονότι αποχωρεί από την κυβέρνηση θα παραμείνει μέλος του κοινοβουλίου και θα στηρίζει τον Τζόνσον από τα βουλευτικά έδρανα.

Αργότερα την Παρασκευή οι Συντηρητικοί ανέστειλαν την κομματική ιδιότητα του Κρίστοφερ Πίντσερ. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του κόμματος, ο Πίντσερ αποβλήθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα, μετέδωσε το Reuters.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News