202
|

Βενιζέλος: Προσβλητικό να εμφανίζεται ως επιτυχία η έξοδος από το τρίτο μνημόνιο

Protagon Team Protagon Team 20 Αυγούστου 2018, 15:01

Βενιζέλος: Προσβλητικό να εμφανίζεται ως επιτυχία η έξοδος από το τρίτο μνημόνιο

Protagon Team Protagon Team 20 Αυγούστου 2018, 15:01

Προσβλητική για την κοινή λογική χαρακτηρίζει ο Βαγγέλης Βενιζέλος την προσπάθεια της κυβέρνησης να εμφανίσει ως επιτυχία την έξοδο της χώρας από το τρίτο μνημόνιο.

«Το γεγονός ότι η έξοδος από το τρίτο μνημόνιο στο οποίο οδηγηθήκαμε με τους χειρότερους δυνατούς όρους το 2015 και η είσοδος στη γκρίζα περιοχή του τέταρτου μνημονίου που έχει τα μειονεκτήματα αλλά όχι τις εγγυήσεις των προηγούμενων, εμφανίζεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ως επιτυχία, είναι προσβλητικό για την κοινή λογική. Όποιος όμως διαθέτει κοινή λογική μπορεί να αντιληφθεί την πραγματικότητα», αναφέρει χαρακτητιστικά ο πρώην υπουργός σε ανακοίνωσή του για να συμπληρώσει:

«Το επικίνδυνο είναι ότι επιχειρείται, για πολλοστή φορά τα τελευταία εννιά χρόνια, να ακυρωθεί η κοινή λογική. Να επικρατήσουν νέες, πιο επικίνδυνες τη φορά αυτή ‘ψευδαισθήσεις’. Να συγκαλυφθεί η αλήθεια και να μείνει η χώρα απροετοίμαστη για το μέλλον, τις δυνατότητες αλλά και τους κινδύνους του».

Για το λόγο αυτό, καταλήγει, η έξοδος από την κρίση μπορεί να αρχίσει πράγματι μόνο όταν διαμορφωθούν οι πολιτικές και κοινωνικές προϋποθέσεις σεβασμού της αλήθειας και της κοινής λογικής.

Έως τότε θα συνεχίσουμε δυστυχώς να χάνουμε πολύτιμο εθνικό χρόνο, όπως συμβαίνει τα τριάμισι τελευταία χρόνια της δευτερογενούς κρίσης που άρχισε τον Ιανουάριο του 2015, σημείωνει στην παρέμβασή του ο κ. Βενιζέλος.