475
Ο βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας με την βασίλισσα Λετίθια και τις θυγατέρες τους σε στρατιωτική παρέλαση στη Μαδρίτη | Photo by Juan Naharro Gimenez/Getty Images

Βασιλικά σκάνδαλα: Ο Χουάν Κάρλος πίσω από τις φήμες για απιστίες της νύφης του;

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2023, 09:31
Ο βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας με την βασίλισσα Λετίθια και τις θυγατέρες τους σε στρατιωτική παρέλαση στη Μαδρίτη
|Photo by Juan Naharro Gimenez/Getty Images

Βασιλικά σκάνδαλα: Ο Χουάν Κάρλος πίσω από τις φήμες για απιστίες της νύφης του;

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2023, 09:31

Η οικογένεια του βασιλιά Φελίπε της Ισπανίας δεν φαίνεται πρόθυμη να τον αφήσει ήσυχο να κάνει τη δουλειά του. Μετά την «αποκάλυψη» ότι η σύζυγός του, βασίλισσα Λετίθια, είχε εξωσυζυγικό δεσμό με τον γαμπρό της (το σύζυγο της αδελφής της), τώρα φαίνεται ότι τις φήμες για τη σχέση αυτή διέδωσε ο πατέρας του Φελίπε, ο αυτοεξόριστος πρώην βασιλιάς Χουάν Κάρλος.

Το σκάνδαλο ξέσπασε όταν ο Χάιμε ντελ Μπούργκο ισχυρίστηκε σε μια σειρά από αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που αργότερα διαγράφηκαν, ότι αυτός και η βασίλισσα Λετίθια είχαν σχέση μετά το γάμο εκείνης με τον τον σημερινό βασιλιά Φελίπε, γιο του Χουάν Κάρλος και τότε διάδοχο του ισπανικού θρόνου.

Ο Ντελ Μπούργκο, ο οποίος ήταν παντρεμένος με την αδελφή της βασίλισσας μεταξύ 2012 και 2016, ισχυρίστηκε ότι η σχέση που είχε με τη Λετίθια πριν από τον γάμο της, το 2004, συνεχίστηκε μεταξύ 2010 και 2011.

Ο Φεντερίκο Χιμένεθ Λοσάντος, βετεράνος δημοσιογράφος του οποίου η ραδιοφωνική εκπομπή είναι από τις πιο δημοφιλείς στην Ισπανία, ισχυρίζεται ότι η «αποκάλυψη» είναι έργο των υποστηρικτών του Χουάν Κάρλος και αποτελεί μέρος ενορχηστρωμένης εκστρατείας «εναντίον του βασιλιά της Ισπανίας, Φελίπε Στ’», αναφέρει σχετικά με την υπόθεση η Telegraph.

Ισπανικά μέσα ενημέρωσης επικαλέστηκαν πηγές προσκείμενες στον Χουάν Κάρλος, οι οποίες εξηγούν ότι ο πρώην μονάρχης, ο οποίος παραιτήθηκε το 2014 και ζει στο Αμπου Ντάμπι, είναι «θλιμμένος» και «αναστατωμένος» από το γεγονός ότι η βασιλική οικογένεια τον «έκανε στην άκρη» από τότε που ήρθαν στο φως μια σειρά από εικαζόμενες οικονομικές παρατυπίες και εξωσυζυγικές σχέσεις του.

Ο Χουάν Κάρλος λέγεται ότι πληγώθηκε ιδιαίτερα επειδή δεν προσκλήθηκε να παραστεί στην τελετή της 31ης Οκτωβρίου στο ισπανικό κοινοβούλιο, κατά την οποία η εγγονή του, η πριγκίπισσα Λεονόρ, ορκίστηκε ως διάδοχος του θρόνου. Ο πρώην βασιλιάς βρέθηκε στη Μαδρίτη για μια ιδιωτική οικογενειακή γιορτή για τα 18α γενέθλια της Λεονόρ και έφυγε την ίδια μέρα. «Εφυγε με την ίδια θλίψη που έφτασε», είπε ένας φίλος του στην ηλεκτρονική εφημερίδα El Español.

Ορισμένοι από τους ισχυρισμούς του Ντελ Μπούργκο περιλαμβάνονται στο βιβλίο «Letizia y yo» («Η Λετίθια κι εγώ») του βασιλικού παρατηρητή Χαϊμέ Πανιαφιέλ. Σύμφωνα με τον Πανιαφιέλ, η κακή σχέση μεταξύ της Λετίθια και του πεθερού της έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφαση του Φελίπε να πιέσει τον Χουάν Κάρλος να φύγει από την Ισπανία τον Αύγουστο του 2020.

«Είναι αλήθεια ότι υπάρχει μια εκστρατεία για τη δυσφήμηση του Φελίπε, η οποία εκστρατεία πηγάζει από τις ίδιες τις τάξεις της μοναρχίας», είπε η βασιλική ρεπόρτερ Πιλάρ Εϊρ στον τηλεοπτικό σταθμό TV3 της Καταλονίας.

Η Εϊρ είπε ότι ο Χουάν Κάρλος σχεδιάζει μια μεγάλη γιορτή για τα 86α γενέθλιά του στο σπίτι του στο Αμπου Ντάμπι, στις 5 Ιανουαρίου, με εξέχοντες ισπανούς προσκεκλημένους για να δείξει ότι έχει ακόμη την υποστήριξη μέρους του κατεστημένου. «Θέλει να είναι μια επίδειξη δύναμης, ενάντια σε αυτό που πιστεύει ότι είναι μια εκστρατεία εναντίον του με επικεφαλής τον Φελίπε και τη Λετίθια», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...