403
Ο Γιάνης Βαρουφάκης και οι βουλευτές του κόμματός του διοργανώνουν ξεχωριστή εκδήλωση με συμβολική πορεία «για τα θύματα των μνημονίων» | SOOC

Ο Βαρουφάκης θεωρεί τους νεκρούς της Marfin «θύματα των μνημονίων»!

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2020, 13:45
Ο Γιάνης Βαρουφάκης και οι βουλευτές του κόμματός του διοργανώνουν ξεχωριστή εκδήλωση με συμβολική πορεία «για τα θύματα των μνημονίων»
|SOOC

Ο Βαρουφάκης θεωρεί τους νεκρούς της Marfin «θύματα των μνημονίων»!

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2020, 13:45

Το ΜέΡΑ25 δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην πολιτική εκμετάλλευση κανενός θύματος, τονίζεται στην ανακοίνωση του κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη για την τιμητική εκδήλωση στη μνήμη των τραγικών θυμάτων της Μarfin.

Αυτό ήταν κάτι το αναμενόμενο. Αυτό που μάλλον δεν ήταν —το μάλλον εντός εισαγωγικών— είναι ότι το κόμμα του κ. Βαρουφάκη θα κατέτασσε τους τρεις ανθρώπους που βρήκαν φρικτό θάνατο στο υποκατάστημα της τράπεζας της οδού Σταδίου εκείνο το μεσημέρι της 5ης Μαΐου 2010, στα «θύματα του μνημονίου»!

Δηλαδή αυτοί οι τρεις άνθρωποι —σήμερα η Αγγελική Παπαθανασοπούλου θα ήταν 42 χρονών, το παιδάκι της 10, ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης 46 και η Παρασκευή Ζούλια— δεν σκοτώθηκαν από το χέρι κάποιων δολοφόνων αλλά σκοτώθηκαν επειδή δύο εβδομάδες πριν ο Γιώργος Παπανδρέου είχε βάλει την Ελλάδα στο 1ο μνημόνιο!

Η γνωστή ιδέα ότι η κρίση ήρθε από τα μνημόνια και όχι τα μνημόνια από την κρίση, με τον μανδύα όμως των νεκρών πλέον, από τον κ. Βαρουφάκη που επί έξι μήνες έστελνε τη χώρα στα βράχια. Με λίγα λόγια, δεν φταίνε οι δολοφόνοι, τα μνημόνια τους έβαλαν να πυρπολήσουν την τράπεζα…

Στην ανακοίνωση του ΜέΡΑ25, μεταξύ άλλων γίνεται λόγος για «κυβερνητική φιέστα» στην «κορύφωση μιας δεκαετούς πολιτικής τυμβωρυχίας που στόχο είχε τον εκφοβισμό των πολιτών και τον εξαγνισμό του μνημονιακού τόξου».

«Οπως η τότε μνημονιακή κυβέρνηση έτσι και η σημερινή εργαλειοποιεί τους τραγικούς νεκρούς της Marfin», καταγγέλλει το ΜέΡΑ25 που κατηγορεί την κυβέρνηση ότι από τη μία «στήνει επικοινωνιακή φιέστα στην Οδό Σταδίου», αλλά από την άλλη «ούτε διανοούνται να μνημονεύσουν όλα τα θύματα. Διαχωρίζουν τους νεκρούς ώστε να διχάσουν τους ζωντανούς με στόχο να επιβάλουν προληπτικό σιωπητήριο στους νέους αγώνες ενάντια στο 5ο μνημόνιο που απεργάζονται».

Το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη δηλώνει ότι θρηνεί «όλους τους νεκρούς μας της μνημονιακής δεκαετίας», εκφράζοντας φόβους «για τους νεκρούς που θα φέρει η νέα εξαθλίωση που δρομολογούν» και στο πλαίσιο αυτό ανακοινώνει ξεχωριστή εκδήλωση την Παρασκευή στη 1 μ.μ..

Εκεί, αναφέρεται, «θα τιμήσουμε τα θύματα των μνημονίων ρίχνοντας ενοποιητική γέφυρα με συμβολική πορεία βουλευτών μας που θα ξεκινήσει από τη Marfin και θα καταλήξει στο δένδρο της Πλατείας Συντάγματος όπου έβαλε τέλος στη ζωή του ο φαρμακοποιός Δημήτρης Χριστούλας».

 «Απέναντι στις επικίνδυνα διχαστικές επιλογές της κυβέρνησης», καταλήγει η ανακοίνωση, «το ΜέΡΑ25:

– Καταδικάζει τη βία, είτε αυτή παίρνει τη μορφή μολότωφ είτε ενσυνείδητης φτωχοποίησης

– Υπενθυμίζει ότι όλα τα θύματα ήταν θύματα του διχασμού, της μισαλλοδοξίας και της βίας που έφεραν οι μνημονιακές πολιτικές

– Καλεί σε Ενότητα και Αγώνα εναντίον της νέας βίας που φέρνει το 5ο Μνημόνιο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...