485
O Αλέξης Τσίπρας μαζί με τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλη Καλογήρου, κατά τη συνάντησή τους με τον εικονιζόμενο αριστερά πρόεδρο της της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Κωνσταντίνο Μενουδάκο | SOOC

Παραίτηση Μητσοτάκη ζήτησε ξανά ο Τσίπρας – Οικονόμου: Ολα α λα καρτ για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2023, 14:48
O Αλέξης Τσίπρας μαζί με τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλη Καλογήρου, κατά τη συνάντησή τους με τον εικονιζόμενο αριστερά πρόεδρο της της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Κωνσταντίνο Μενουδάκο
|SOOC

Παραίτηση Μητσοτάκη ζήτησε ξανά ο Τσίπρας – Οικονόμου: Ολα α λα καρτ για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2023, 14:48

Η νέα πολιτική παράσταση Τσίπρα στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα -με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ να επιστρέφει «δυναμικά» στο προσφιλές του θέμα των υποκλοπών- δεν έμεινε αναπάντητη από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, που τον κατηγόρησε εκ νέου ότι αντιμετωπίζει και χρησιμοποιεί τους θεσμούς και τη Δικαιοσύνη α λα καρτ, ανάλογα με το τι τον συμφέρει για την εξυπηρέτηση των πολιτικών του σκοπιμοτήτων.

 «Είναι καιρός εκείνος που έχει στο πλευρό του δύο αμετάκλητα καταδικασμένους και μάλιστα για παράβαση καθήκοντος, υπουργούς του, τους κ. Παππά και Παπαγγελόπουλο, να σταματήσει να προκαλεί την νοημοσύνη των πολιτών», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου για να προσθέσει:

«Αλλωστε η Δικαιοσύνη πάντοτε ξεσκεπάζει τις συνομωσίες, τις σκευωρίες και τα ρυπαρά δίκτυα. Και της έχουμε εμπιστοσύνη, σε αντίθεση με τον κ. Τσίπρα που την αντιμετωπίζει α λα καρτ και βλέπει τους θεσμούς ως εργαλεία για την εξυπηρέτηση των πολιτικών του σκοπιμοτήτων».

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την επίσκεψη του στην έδρα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και σε δηλώσεις μετά τη  συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Αρχής, Κωνσταντίνο Μενουδάκο, μίλησε και πάλι για «παρακρατική λειτουργία» με ιθύνοντα νου -όπως επιμένει να υποστηρίζει- τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, απέναντι στην οποία οι δύο Ανεξάρτητες Αρχές, η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Τηλεπικοινωνιών, «έπαιξαν κρίσιμο ρόλο θεσμικού αντίβαρου».

Και για ακόμη μία φορά αξίωσε την παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα, ο ιθύνων νους, ο ηθικός αυτουργός, δυστυχώς ο πρωθυπουργός της χώρας θα είχε παραιτηθεί. Σήμερα απλά σιωπά. Δεν δίνει απαντήσεις. Όπως δεν έδωσε καμία απάντηση και στην πρόσφατη κραυγαλέα υπόθεση της Αρτεμις Σίφορντ, στέλεχος της Μeta, πρώην Facebook, η οποία ήταν υπό παρακολούθηση τόσο με τη συμβατική μέθοδο της ΕΥΠ, όσο όμως και από το παράνομο λογισμικό Predator», ανέφερε ο κ. Τσίπρας και επαναφέροντας στη μνήμη μας όσα έλεγε (εδώ) προ μηνών στη Βουλή (κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής εναντίον της κυβέρνησης) ο βουλευτής του (και νυν τομεάρχης Διαφάνειας) Γιάννης Ραγκούσης (για τα περί σύνδεσης υποκλοπών και Predator με το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της Covid-19, μόνο και μόνο επειδή αυτό γινόταν μέσω SMS), πρόσθεσε:

«Το κρίσιμο όμως, είναι ότι αξιοποιήθηκε η βάση δεδομένων, που υπάρχει μονάχα στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και αφορά το ραντεβού για τον εμβολιασμό, προκειμένου να σταλεί ένα μολυσμένο μήνυμα για να εγκλωβιστεί και τεθεί υπό παρακολούθηση».

«Καλείται λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης να δώσει απαντήσεις. Είναι δυνατόν σήμερα ο πολίτης να αισθάνεται απόλυτα ανασφαλής ακόμη και για τα πιο ευαίσθητα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα; Ακόμη και για τα ραντεβού του εμβολιασμού;», διερωτήθηκε, και κατέληξε λέγοντας:

«Το κρίσιμο είναι ότι σήμερα ο πολίτης αισθάνεται απόλυτα ανασφαλής απέναντι σε ένα κράτος, που όταν δεν του προσφέρει καμία ασφάλεια, τον κατασκοπεύει. Και βρίσκεται ακόμη και στα πιο ευαίσθητα δεδομένα του. Χρειαζόμαστε λοιπόν ένα κράτος δίπλα στον πολίτη. Χρειαζόμαστε ένα κράτος δημοκρατικό, ελεύθερο, και ένα κράτος που θα δίνει ασφάλεια στον πολίτη. Και αυτό είναι ένα από τα σημαντικά διακυβεύματα της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης». 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...