220
Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας δίνει τη Δευτέρα απαντήσεις για την άρση των μέτρων περιορισμού κατά την ενημέρωση των ΜΜΕ το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα | ΕΡΤ/Web TV

Τσιόδρας: Η μαγική λέξη είναι «απόσταση»

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2020, 18:29
Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας δίνει τη Δευτέρα απαντήσεις για την άρση των μέτρων περιορισμού κατά την ενημέρωση των ΜΜΕ το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα
|ΕΡΤ/Web TV

Τσιόδρας: Η μαγική λέξη είναι «απόσταση»

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2020, 18:29

Η άρση των περιοριστικών μέτρων δεν είναι το τέλος της πανδημίας στη χώρα μας, είναι το επόμενο βήμα για την αντιμετώπισή της. Γι’ αυτό και όπως εξήγησε τη Δευτέρα ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, η μαγική λέξη για την επόμενη περίοδο είναι η «απόσταση».

«Καταστήματα θα ανοίξουν, και μπορεί σε αυτήν την περίπτωση να χρησιμοποιηθεί μάσκα από τους εργαζόμενους στους κλειστούς χώρους και όταν μας επιτρέψουν οι αριθμοί, να προχωρήσουμε σε μέτρα που ακούτε ότι λαμβάνονται στην Ευρώπη».

Ο κ. Τσιόδρας εξήγησε ότι είναι πολύ σημαντικό ότι μαθαίνουμε και από τις άλλες χώρες και προσπαθούμε να προσαρμόσουμε οποιοδήποτε σχέδιο υπάρχει, στα δικά μας δεδομένα.

«Πάμε βήμα-βήμα στο άνοιγμα, όπως πήγαμε και στο κλείσιμο», τόνισε ο καθηγητής, συμπληρώνοντας ότι είναι δεδομένο ότι τα μέτρα έχουν φέρει αποτέλεσμα και όλοι βλέπουμε ότι μειώνονται τα νέα περιστατικά.

Ωστόσο, τα μέτρα εξαρτώνται όχι μόνο από τους αριθμούς, αλλά και από το πόσο αντέχει το Σύστημα Υγείας της κάθε χώρας και είναι σύνθετη η λήψη απόφασης, ώστε να είμαστε όλοι ασφαλείς.

Ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης είπε ότι σε λίγες ημέρες οι 500 κινητές ομάδες που θα κάνουν κατ’ οίκον εξετάσεις θα βρίσκονται στους δρόμους για να κάνουν τεστ.

«Η χαλάρωση των μέτρων δεν έχει να κάνει με τις κινητές μονάδες, έχουν άλλο έργο να επιτελέσουν. Είναι ανεξάρτητα πράγματα και θα χρειαστούν περισσότερο στο δεύτερο κύμα, αν υπάρξει», τόνισε ο υφυπουργός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News