343
| Aris Oikonomou / SOOC

Τσακαλώτος: Ναι, φαντάζομαι τον εαυτό μου Πρωθυπουργό

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουλίου 2023, 11:03
|Aris Oikonomou / SOOC

Τσακαλώτος: Ναι, φαντάζομαι τον εαυτό μου Πρωθυπουργό

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουλίου 2023, 11:03

Μία εβδομάδα μετά τη συνέντευξη της Εφης Αχτσιόγλου στον Οδυσσέα Ιωάννου και τη δημοσίευση της μεγάλης δημοσκόπησης, που έχρισε φαβορί για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ την πρώην υπουργό, «Το Βήμα της Κυριακής» επανέρχεται στο θέμα της μάχης διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα, με μια συνέντευξη του Ευκλείδη Τσακαλώτου —αυτή τη φορά στον ημέτερο Κώστα Γιαννακίδη.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, 63 χρονών σήμερα, απαντά σε κρίσιμα ερωτήματα για την (τοξική) αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ την τετραετία 2019-2023, επιμένει ότι καλώς έγινε το δημοψήφισμα του 2015, αναλύει τα περί υπερφορλόγησης της μεσαίας τάξης επί των ημερών του και περιγράφει αδρομερώς κάποιες διαφορές του από τον προκάτοχό του στο υπουργείο, Γιάνη Βαρουφάκη.

Όσο για τη δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσίευσε «Το Βήμα της Κυριακής» και έδειξε την κυρία Αχτσιόγλου να προηγείται με 57%-14%, ο κ. Τσακαλώτος λέει: «Νομίζω ότι σε αυτού του είδους τις εσωκομματικές εκλογές οι δημοσκοπήσεις έχουν μεγάλο βαθμό επισφάλειας. Το έχουμε δει άλλωστε και σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν».

Ο ίδιος μιλάει επίσης για τη σχέση του με τον κ. Τσίπρα —«έχουμε αμοιβαίο σεβασμό ο ένας για τον άλλον. Μια πολύ καλή σχέση», λέει, και τονίζει πως καλώς παραιτήθηκε για χάρη της υστεροφημίας του.

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο κ. Τσακαλώτος αναγνωρίζει πως «είναι πολύ εργατικός και δίνει έμφαση στην επικοινωνία, βρίσκοντας ειδικούς που βοηθούν πολύ την καμπάνια του. Επίσης δίνει ιδεολογική μάχη, θέτει ζητήματα ξεκινώντας ακόμα και από απλή αφετηρία. Ας πούμε, μιλάει για τον επιχειρηματία με το casual ντύσιμο και το κοστούμι. Αυτή η αναφορά στον πυρήνα της έχει ιδεολογική βάση».

Και απαντά στην ερώτηση αν φαντάζεται τον εαυτό του Πρωθυπουργό: «Ναι. Εχω την εμπειρία που μου προσέφερε η συμμετοχή στο Eurogroup, η διαπραγμάτευση και οι συζητήσεις με ανθρώπους όπως ο Ομπάμα, η Μέρκελ, ο Σόιμπλε. Εχω ευρωπαϊκό προφίλ και δικτύωση έξω από την Ελλάδα, κάτι που είναι σημαντικό για έναν πρωθυπουργό. Και φυσικά έχω αποδείξει και στη Βουλή ότι μπορώ να αντιμετωπίσω τον κ. Μητσοτάκη με επιχειρήματα», λέει.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη του κ. Τσακαλώτου στο «Βήμα της Κυριακής» που κυκλοφορεί (εδώ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...