283
Ο σκυλάκος Ρεξ, η «μασκότ» του Αστέρα Τρίπολης, πέθανε από φόλα | Facebook

Τρίπολη: η «μασκότ» του Αστέρα και άλλα σκυλιά νεκρά από φόλα

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2019, 14:09
Ο σκυλάκος Ρεξ, η «μασκότ» του Αστέρα Τρίπολης, πέθανε από φόλα
|Facebook

Τρίπολη: η «μασκότ» του Αστέρα και άλλα σκυλιά νεκρά από φόλα

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2019, 14:09

Τουλάχιστον δέκα σκυλιά, μεταξύ αυτών και ο Ρεξ, η «μασκότ» των φιλάθλων του Αστέρα Τρίπολης, βρήκαν βασανιστικό θάνατο στην Τρίπολη, από φόλες που σκόρπισαν ασυνείδητοι σε μεγάλη ακτίνα.

Αγνωστοι και άκαρδοι, τοποθέτησαν τις δηλητηριασμένες τροφές περιμετρικά της πόλης, σε κεντρικά σημεία, αλλά και σε γειτονιές, με συνέπεια να σημάνει συναγερμός στους φιλόζωους αλλά και στις Αρχές.

Η θανάτωση του Ρεξ, του αγαπημένου σκύλου της κερκίδας του Αστέρα Τρίπολης, προκάλεσε την άμεση αντίδραση των φιλάθλων.

«Χθες χάσαμε τον δικό μας τίγρη, αυτόν που όταν πανηγυρίζαμε εμείς, πανηγύριζε γαβγίζοντας μαζί μας, αυτόν που καλωσόριζε κάθε συνδεσμίτη κουνώντας την ουρά του, αυτόν που ήξερε ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει από το σπίτι μας. Τον χάσαμε γιατί πλησίαζαν εκλογές. Βλέπεις, κάποιους δεν τους βολεύει αυτή η κατάσταση. Ξαφνικά όλη η πόλη γέμισε με φόλες. Ξαφνικά αδέσποτα και μη, πεθαίνουν στους δρόμους της πόλης μας» ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι οργανωμένοι φίλαθλοι της ομάδας.

RIP ΤίγρηΧτες χάσαμε τον δικό μας τίγρη, αυτόν που όταν πανηγυρίζαμε εμείς, πανηγύριζε γαβγίζοντας μαζί μας, αυτόν που…

Geplaatst door Tigers Club op Maandag 18 februari 2019

Στο ζήτημα αντέδρασε έντονα και η δημοτική Αρχή, καταδικάζοντας την ενέργεια και δίνοντας τη δέσμευση ότι θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για να εντοπιστούν οι δράστες.

«Τις τελευταίες ημέρες δυστυχώς ασυνείδητοι “συμπολίτες” σκότωσαν, ή προσπάθησαν να σκοτώσουν αδέσποτα ζώα τοποθετώντας φόλες. Υπενθυμίζουμε ότι τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς (σκύλοι και γάτες) προστατεύονται από το Νόμο 4039/­2012 και σύμφωνα με τις διατάξεις του, οι δράστες κακοποίησής τους (δηλητηριάσεις κ.λ.π.), τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης και μεγάλο χρηματικό πρόστιμο» τονίζει σε ανακοίνωσή του και ο Δήμος Τρίπολης.

Σύμφωνα με τον Πολιτιστικό Φιλοζωικό Σύλλογο Τρίπολης, που άσκησε δριμεία κριτική στον Δήμο για τους χειρισμούς του, οι φόλες έχουν συλλεχθεί και θα μεταφερθούν σε εργαστήριο προκειμένου να εξακριβωθεί το δηλητήριο.

Οι φιλόζωοι της περιοχής έχουν προγραμματίσει συνάντηση τις προσεχείς ημέρες, προκειμένου να συζητήσουν για την προστασία των ζώων που κινδυνεύουν από στιγμή σε στιγμή από το χέρι κάποιου ασυνείδητου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...