684
Ούτε μία εβδομάδα από την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο, ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να επιστρέψει στη μάχη | The White House/Handout via REUTERS

O Τραμπ… βήχοντας: Ξαναρχίζω το Σάββατο τις ομιλίες, δεν χρειάζεται τεστ κάθε μέρα

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2020, 11:05
Ούτε μία εβδομάδα από την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο, ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να επιστρέψει στη μάχη
|The White House/Handout via REUTERS

O Τραμπ… βήχοντας: Ξαναρχίζω το Σάββατο τις ομιλίες, δεν χρειάζεται τεστ κάθε μέρα

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2020, 11:05

Το πνεύμα του Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται πρόθυμο να ξαναβγεί στην προεκλογική μάχη, αλλά το σώμα –και ειδικά η φωνή του– ήταν μάλλον ασθενές, όπως φάνηκε από την τηλεφωνική συνέντευξη που έδωσε αργά την Πέμπτη στο αγαπημένο κανάλι του, το Fox News.

Ακουγόταν κατά διαστήματα βραχνιασμένος, διέκοψε κιόλας για να βήξει, ενδείξεις που δεν συμβαδίζουν με τα όσα έλεγε ότι είναι πλέον πολύ καλά, ότι νιώθει καλύτερα απ’ ό,τι πριν από 20 χρόνια μολονότι έχει περάσει λιγότερο από μία εβδομάδα από τη σύντομη νοσηλεία του.

«Νομίζω ότι θα προσπαθήσω να μιλήσω σε μια προεκλογική συγκέντρωση το βράδυ του Σαββάτου, αν υπάρχει αρκετός χρόνος για να οργανωθεί, όμως θέλουμε να κάνουμε μια συγκέντρωση, πιθανόν στη Φλόριντα, το βράδυ του Σαββάτου», είπε ο Τραμπ στο Fox.

Η Φλόριντα είναι και φέτος μια από τις πολιτείες-κλειδιά που θα κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις στην Πολιτεία φέρνουν μπροστά τον Τζο Μπάιντεν, με μικρή διαφορά.

Είπε επίσης ο Ντόναλντ Τραμπ πως πρόκειται να υποβληθεί σε νέο τεστ σήμερα Παρασκευή και αυτό γιατί «δεν χρειάζεται και κάθε ημέρα». (Η συνέντευξη αρχίζει μετά το 27:30 στο βίντεο).

Αυτά από έναν άνθρωπο που έλεγε ότι «ήταν ευλογία από τον Θεό το ότι μολύνθηκα. Hταν μια ευλογία μεταμφιεσμένη», όπως υποστήριξε σε βίντεο που ανέβασε στο Twitter την Τετάρτη.

Ο Τραμπ έκανε τις δηλώσεις του λίγη ώρα αφότου ο γιατρός του Λευκού Οίκου, Σον Κόνλεϊ, πρακτικά άνοιξε την πόρτα στην επιστροφή του Τραμπ στην προεκλογική εκστρατεία από το Σάββατο, διαβεβαιώνοντας πως ο αμερικανός πρόεδρος «συνολικά αντέδρασε εξαιρετικά καλά» στην πειραματική θεραπεία για την COVID-19 στην οποία υποβλήθηκε.

Πελόζι: Δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα

Ύστερα από όλες τις ασυναρτησίες που έχει ξεστομίσει ο Ντόναλντ Τραμπ με το που βγήκε από το νοσοκομείο, η Νάνσι Πελόζι είπε και επίσημα αυτό που σκέφτονται πάρα πολλοί: ότι ο αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κάλεσε σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή για να ανακοινώσει τη σύσταση επιτροπής βουλευτών, η οποία θα εξετάσει την απομάκρυνση του προέδρου από τη θέση του, επειδή δεν έχει… σώας τας φρένας.

Η 25η Τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος δίνει το δικαίωμα στη Βουλή να πάρει αυτή την πρωτοβουλία, όμως τον τελευταίο λόγο τον έχει ο εκάστοτε αντιπρόεδρος, στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Μάικ Πενς, ο οποίος πρέπει να δώσει το ΟΚ για την απομάκρυνση του προέδρου παρά τη θέλησή του.

«Δεν είναι δυνατόν να λέει ο πρόεδρος είναι ότι ένα τέλειο δείγμα ανθρώπινου οργανισμού. Ούτε ότι είναι νέος», είπε η Πελόζι. Ο 74χρονος Τραμπ είπε ακριβώς αυτά στη συνέντευξή του στο Fox News, την Πέμπτη.

«Ας πούμε ότι η κατάσταση του προέδρου είναι πειραγμένη», πρόσθεσε η Πελόζι, αναφερόμενη στο πολύ ισχυρό κοκτέιλ πειραματικών φαρμάκων -ανάμεσά τους και στεροειδή- που έδωσαν οι γιατροί στον Τραμπ για να αντιμετωπίσουν τον κορονοϊό, τα οποία είναι γνωστό ότι μπορεί να προκαλέσουν παραισθήσεις και απότομη και συχνή εναλλαγή διάθεσης.

«Δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα και αυτό θα ήταν αστείο αν δεν ήταν τόσο θανατηφόρο», είπε η Πελόζι.

Η απάντηση του αμερικανού προέδρου στο Twitter ήταν άμεση: «Η τρελο-Νάνσι είναι αυτή που θα έπρεπε να βρίσκεται υπό παρακολούθηση. Δεν την λένε Τρελή χωρίς λόγο!».

Υποχωρεί η δημοτικότητα του Τραμπ

Παρότι ο Τραμπ επιχείρησε με κάθε τρόπο να εκμεταλλευτεί προς όφελός του τη σύντομη νοσηλεία, περνώντας μια εικόνα ενός ανθρώπου που πέρασε την ασθένεια και είναι έτοιμος πλέον να μπει στην προεκλογική αρένα, οι πολίτες δεν φαίνεται να επιδοκιμάζουν.

Σε δημοσκόπηση του Ipsos για το Reuters, που διενεργήθηκε από την Τρίτη ως την Πέμπτη, αφού ο Τραμπ πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, κατέγραψε ότι το 37% εγκρίνει τους χειρισμούς του προέδρου για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ αντίθετα το 59% τους αποδοκιμάζει. Η διαφορά αυτή των 22 μονάδων είναι η υψηλότερη που έχει καταγραφεί στη συγκεκριμένη κυλιόμενη δημοσκόπηση από τις 2 Μαρτίου.

Το ποσοστό αποδοχής των χειρισμών του Τραμπ πέφτει σταθερά τις τελευταίες 10 ημέρες. Η διαφορά ανάμεσα στις αρνητικές και τις θετικές γνώμες ήταν 11 μονάδες σε δημοσκόπηση των Ipsos/Reuters στο διάστημα από τις 30 Σεπτεμβρίου ως την 1η Οκτωβρίου.

Ο αμερικανός πρόεδρος επιμένει να υποβαθμίζει τον κίνδυνο από την ασθένεια, ακόμη κι αφού προσβλήθηκε ο ίδιος από τον κορονοϊό και παρά το γεγονός πως ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης έχουν επισημάνει ή διαγράψει αναρτήσεις του επειδή διέσπειραν παραπληροφόρηση για την πανδημία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...