425
Η κυβερνήτης του Μίσιγκαν Γκρέτσεν Ουίτμερ είχε μπει στο στόχαστρο του Τραμπ | REUTERS/Rebecca Cook/File Photo

Μίσιγκαν: Εξαρθρώθηκαν ακροδεξιοί που σχεδίαζαν να απαγάγουν την κυβερνήτη

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2020, 07:54
Η κυβερνήτης του Μίσιγκαν Γκρέτσεν Ουίτμερ είχε μπει στο στόχαστρο του Τραμπ
|REUTERS/Rebecca Cook/File Photo

Μίσιγκαν: Εξαρθρώθηκαν ακροδεξιοί που σχεδίαζαν να απαγάγουν την κυβερνήτη

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2020, 07:54

Μια πρωτοφανής περίπτωση σχεδιασμού για την απαγωγή ανώτατου αξιωματούχου από ακροδεξιούς τρομοκράτες ήλθε στο φως στο Μίσιγκαν με την εξάρθρωση μιας ομάδας που σχεδίαζε να απαγάγει την δημοκρατική κυβερνήτη της Πολιτείας Γκρέτσεν Ουίτμερ.

Η κυβερνήτης είχε στοχοποιηθεί από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για τις προσπάθειές της να επιβάλει μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Τον Απρίλιο ο Τραμπ είχε γράψει μάλιστα σε tweet: «ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΟ ΜΙΣΙΓΚΑΝ».

Συνολικά 13 άνθρωποι, μεταξύ αυτών έξι άνδρες που σχετίζονται με την πολιτοφυλακή Wolverine Watchmen, συνελήφθησαν καθώς φέρονται να σχεδίαζαν την απαγωγή της Ουίτμερ και να επιτεθούν στο κτίριο του Καπιτωλίου της Πολιτείας. Σχεδίαζαν ακόμη ένα είδος «δικαστηρίου» εναντίον της για προδοσία.

Ειδικότερα, η ομάδα σχεδίαζε να απαγάγει την Ουίτμερ πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με έγγραφα του FBI που είδαν την Πέμπτη το φως της δημοσιότητας.

Πληροφοριοδότης του FBI, σύμφωνα με τα έγγραφα, παρακολούθησε τον Ιούνιο συνάντηση μελών της πολιτοφυλακής στην οποία έγινε λόγος για την ανατροπή πολιτειακών κυβερνήσεων, για τις οποίες ισχυρίζονταν ότι παραβίαζαν το Σύνταγμα των ΗΠΑ. Εγινε ακόμη λόγος για «δολοφονία των τυράννων» και απαγωγή εν ενεργεία κυβερνητών.

Η συνάντηση είχε γίνει σε υπόγειο στο οποίο οδηγούσε καμουφλαρισμένη καταπακτή, ενώ τα μέλη που πήραν μέρος είχαν αφήσει τα κινητά τους σε άλλο δωμάτιο.

Η ομάδα σχεδίαζε να μαζέψει 200 άνδρες για να εισβάλει στο Καπιτώλιο του Μίσιγκαν και να πάρει ομήρους, μεταξύ τους και τη κυβερνήτη. Αν δεν το κατάφερναν αυτό, θα έκαναν επίθεση στην κατοικία της Ουίτμερ, είχαν μάλιστα θέσει υπό παρακολούθηση το εξοχικό της.

Ακόμη, τα μέλη της πολιτοφυλακής σχεδίαζαν να επιτεθούν σε αστυνομικούς, είχαν αγοράσει taser (όπλο ηλεκτρικής εκκένωσης) και συγκέντρωναν από κοινού λεφτά για να αγοράσουν εκρηκτικά και άλλο υλικό. Για την προετοιμασία του σχεδίου εκπαιδεύονταν στα όπλα και στη κατασκευή βόμβας.

Οι έξι άνδρες κατηγορούνται από τις ομοσπονδιακές Αρχές για την απαγωγή, ενώ οι υπόλοιποι επτά, επίσης άνδρες, αντιμετωπίζουν τη Δικαιοσύνη του Μίσιγκαν για αδικήματα που αφορούν την τρομοκρατία και τη συμμετοχή σε συμμορία.

Τα αυστηρά μέτρα που πήρε και την έβαλαν στο στόχαστρο πολλών αρνητών του κορονοϊού, ανατράπηκαν σε δικαστήριο την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε το BBC.

Από την πλευρά της η κυβερνήτης κατηγόρησε τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ότι ενθαρρύνει εξτρεμιστικές οργανώσεις όπως τους «άρρωστους και εξαχρειωμένους άντρες» που «προετοιμάζονταν να με απαγάγουν και πιθανόν να με σκοτώσουν», αναφέροντας ως παράδειγμα την άρνηση του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα να καταδικάσει τους υπέρμαχους της ανωτερότητας της λευκής φυλής στο πρόσφατο ντιμπέιτ με τον Τζο Μπάιντεν.

«Όταν οι ηγέτες μας συναντιούνται, ενθαρρύνουν και διατηρούν σχέσεις με εγχώριους τρομοκράτες, νομιμοποιούν τις ενέργειές τους και είναι συνένοχοι», δήλωσε η Ουίτμερ σε συνέντευξη Τύπου. «Δεν είμαστε ο ένας εχθρός του άλλου», είπε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...