1247
Η Μελάνια Τραμπ, ο Ντόναλντ Τραμπ και ο... άβολος χορός του πρώην προέδρου των ΗΠΑ | Joe Raedle/Getty Images

Σε νέο παραλήρημα ο Τραμπ: «Εμπιστευθείτε εμένα, όχι τον διανοητικά ανάπηρο Μπάιντεν»

Protagon Team Protagon Team 27 Δεκεμβρίου 2022, 16:13
Η Μελάνια Τραμπ, ο Ντόναλντ Τραμπ και ο... άβολος χορός του πρώην προέδρου των ΗΠΑ
|Joe Raedle/Getty Images

Σε νέο παραλήρημα ο Τραμπ: «Εμπιστευθείτε εμένα, όχι τον διανοητικά ανάπηρο Μπάιντεν»

Protagon Team Protagon Team 27 Δεκεμβρίου 2022, 16:13

Κάθε άλλο παρά στο κλίμα κατάνυξης των ημερών φαίνεται πως είναι ο Ντόναλντ Τραμπ. O γνωστός για τις ρητορικές του –και όχι μόνο– υπερβολές πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ αμφισβήτησε τη διαύγεια του Τζο Μπάιντεν χαρακτηρίζοντάς τον «διανοητικά ανάπηρο». Μάλιστα, κάλεσε τους αμερικανούς ψηφοφόρους να εμπιστευθούν τις δικές του «φανταστικές και διαισθητικές» ικανότητες.

Καθώς ο πρώην πρόεδρος, ο οποίος αντιμετωπίζει ολοένα και περισσότερα νομικά προβλήματα, προσπαθεί να αναζωογονήσει την εκστρατεία του για την ανάκτηση του Λευκού Οίκου, ξεκίνησε μια σειρά αναρτήσεων στην πλατφόρμα του Truth Social, βάλλοντας κατά των ποινικών ερευνών εναντίον του.

«Καλά Χριστούγεννα σε όλους, συμπεριλαμβανομένων των ριζοσπαστικών αριστερών μαρξιστών που προσπαθούν να καταστρέψουν τη χώρα μας», έγραψε ο Τραμπ στο εναρκτήριο σάλπισμά του την παραμονή των Χριστουγέννων.

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι το FBI βρισκόταν στο επίκεντρο μιας συνωμοσίας για να εκφοβίσει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ώστε να κάνουν εκστρατεία υπέρ του Μπάιντεν, ενός «διανοητικά ανάπηρου δημοκράτη, έναντι του λαμπρού, διαισθητικού και αγαπημένου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ».

Οι γιορτές των Χριστουγέννων ακολούθησαν άλλη μια επιζήμια εβδομάδα για τον Τραμπ, γράφουν οι Times, κατά την οποία η επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων που διερευνά την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ συνέστησε τέσσερις ποινικές κατηγορίες κατά του πρώην προέδρου. Την Πέμπτη, η επιτροπή εξέδωσε την τελική έκθεση της 18μηνης έρευνάς της, τοποθετώντας τον Τραμπ στο επίκεντρο μιας «πολυμερούς συνωμοσίας» για την υπονόμευση της Αερικανικής Δημοκρατίας και την προσκόλληση στην εξουσία.

Ο Τραμπ, ο οποίος ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι θα είναι υποψήφιος για τον Λευκό Οίκο για τρίτη φορά το 2024, αντιμετωπίζει ποινικές έρευνες από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης για τον ρόλο του στην επίθεση της 6ης Ιανουαρίου και για τον όγκο απόρρητων κυβερνητικών εγγράφων που κατασχέθηκαν από το FBI στο σπίτι του στη Φλόριντα, τον Αύγουστο. Ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι ο ειδικός σύμβουλος Τζακ Σμιθ, ο πρώην ερευνητής εγκλημάτων πολέμου που τώρα ηγείται των διπλών ερευνών εναντίον του, «μισεί τον Τραμπ περισσότερο από κάθε άλλο άτομο στη Γη».

Μετά το κήρυγμα κατά των αντιπάλων του, ο πρώην πρόεδρος υπέγραψε με το… εορταστικό «αγάπη σε όλους».

Ωστόσο, συνέχισε τις αναρτήσεις ώρες αργότερα, ανήμερα των Χριστουγέννων, δηλώνοντας: «Οι ακροαριστεροί Δημοκράτες έχουν εργαλειοποιήσει το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης σε πρωτοφανές επίπεδο στις ιστορία των ΗΠΑ. Χωρίς σύνορα και με διεφθαρμένες εκλογές, η χώρα μας έχει τριτοκοσμικά προβλήματα».

Από τότε που ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει εκ νέου τον Λευκό Οίκο, ο πρώην πρόεδρος δυσκολεύεται να αποκτήσει δυναμική στην προεκλογική του εκστρατεία. Κανένας από τους αναμενόμενους αντιπάλους του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών δεν έχει ακόμη ανοίξει τα χαρτιά του, αφήνοντας τον Τραμπ ως τον μοναδικό υποψήφιο στην προκριματική κούρσα του κόμματος εδώ και εβδομάδες. Πρόσφατες δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι η δημοφιλία του μειώνεται μεταξύ των Ρεπουμπλικανών και των ανεξάρτητων ψηφοφόρων.

Ο Τραμπ επέμεινε ότι «προηγείται κατά πολύ έναντι όλων των Ρεπουμπλικανών, και του Μπάιντεν, σχεδόν σε όλες τις δημοσκοπήσεις», εκφράζοντας το παράπονο του ότι τα ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις εμφανίζουν «απίστευτα στατιστικά στοιχεία για τα οποία οι άνθρωποι δεν θέλουν να μιλήσουν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...