302
Ο αμερικανός πρόεδρος Τραμπ συνεχίζει να βρίσκεται... στον κόσμο του | Reuters

Τον χαβά του ο Τραμπ: «Θέλω τους φιλάθλους πίσω στα γήπεδα»

Protagon Team Protagon Team 5 Απριλίου 2020, 10:23
Ο αμερικανός πρόεδρος Τραμπ συνεχίζει να βρίσκεται... στον κόσμο του
|Reuters

Τον χαβά του ο Τραμπ: «Θέλω τους φιλάθλους πίσω στα γήπεδα»

Protagon Team Protagon Team 5 Απριλίου 2020, 10:23

Τι και αν οι ΗΠΑ ξεπέρασαν το Σάββατο το όριο των 300.000 κρουσμάτων του κορονοϊού;

Τι και αν 8.162 άνθρωποι έχουν ήδη πεθάνει, σύμφωνα με την καταμέτρηση του αμερικανικού Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, με την αύξηση των αριθμών να είναι δραματική;

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχίζει να βρίσκεται… στον κόσμο του.

Ο Ντόναλντ Τράμπ είπε, απευθυνόμενος στους αθλητικούς επιτρόπους, ότι ελπίζει ότι τα πρωταθλήματα των αθλημάτων, τα οποία έχουν ανασταλεί μετά από το ξέσπασμα του κορονοϊού, θα επαναληφθούν σύντομα.

Σε μια ενημέρωση στο Λευκό Οίκο, ο Τραμπ δήλωσε ότι μεταξύ των επιτρόπων που είχε επικοινωνία ήταν εκείνοι από το NFL, το NBA, το NHL, τη Major League Baseball και τη Major League Soccer.

«Θέλω τους φιλάθλους πίσω στα γήπεδα», είπε ο Τραμπ κατά την διάρκεια της ενημέρωσης. «Όποτε είμαστε έτοιμοι. Όσο πιο γρήγορα μπορούμε, προφανώς.»

NBA και το NHL σταμάτησαν τα πρωταθλήματα το Μάρτιο με το μπέιζμπολ και το MLS να καθυστερούν την έναρξη των σεζόν τους λόγω της πανδημίας COVID-19.

«Οι φίλαθλοι θέλουν να επιστρέψουν» πρόσθεσε ο Τραμπ. «Θέλουν να δουν το μπάσκετ, το μπέιζμπολ, το ποδόσφαιρο και το χόκεϊ, θέλουν να δουν τα αθλήματά τους, θέλουν να πάνε στα γήπεδα του γκολφ και να αναπνεύσουν ωραίο, καθαρό, όμορφο φρέσκο ​​αέρα».

Το NFL ελπίζει να ξεκινήσει τη σεζόν του το Σεπτέμβριο, αλλά ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούζον είπε ότι ίσως αυτό δεν θα είναι δυνατόν. «Δεν περιμένω να συμβεί », ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν παγκοσμίως τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων COVID-19, της αναπνευστικής νόσου που μοιάζει με γρίπη που προκαλείται από τον κορονοϊό.

Περισσότεροι από 306.000 άνθρωποι έχουν βρεθεί θετικοί στη νόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες και πάνω από 8.300 έχουν πεθάνει, σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters.

Οι εμπειρογνώμονες του Λευκού Οίκου έχουν προβλέψει ότι μεταξύ των 100.000 – 240.000 Αμερικανών θα μπορούσαν να πεθάνουν στην πανδημία, ακόμη και αν ακολουθούν τις εντολές για παραμονή στο σπίτι.