252
O Νόβακ Τζόκοβιτς σε αγώνα του τουρνουά Adria | REUTERS

Το τουρνουά του… κορονοϊού: Θετικός και ο Τζόκοβιτς στους αγώνες που διοργάνωσε ο ίδιος

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2020, 15:58
O Νόβακ Τζόκοβιτς σε αγώνα του τουρνουά Adria
|REUTERS

Το τουρνουά του… κορονοϊού: Θετικός και ο Τζόκοβιτς στους αγώνες που διοργάνωσε ο ίδιος

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2020, 15:58

Θετικός στον κορoνοϊό διαγνώστηκε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης ανδρών στο τένις.

Η παγκόσμια κοινότητα του τένις θορυβήθηκε τις προηγούμενες ώρες, καθώς αθλητές που συμμετείχαν στο τουρνουά Adria, το οποίο διοργάνωσε ο Τζόκοβιτς, διαγνώστηκαν θετικοί στον κορoνοϊό.

Η διοργάνωση διεξήχθη στο Ζαντάρ της Κροατίας, με τη συμπεριφορά αθλητών και θεατών να προκαλεί αντιδράσεις, καθώς αγκαλιάζονταν και αντάλλαζαν φιλιά σαν να μην υπάρχει η πανδημία.

Ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, κατά την επιστροφή του στο Μονακό, είχε ανακοινώσει ότι βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Στη συνέχεια, σε τεστ υποβλήθηκαν και άλλοι συμμετέχοντες στο τουρνουά και θετικοί διαγνώστηκαν ακόμα ο Μπόρνα Τσόριτς, ο προπονητής του Ντιμιτρόφ, Κρίστιαν Γκρο, αλλά και ο προπονητής του Τζόκοβιτς, Μάρκο Πανίκι.

Ο Τζόκοβιτς (με την κόκκινη μπλούζα), ο Ντιμιτρόφ (αριστερά) και άλλοι τενίστες ποζάρουν αγκαλιά με παιδιά που μάζευαν τα μπαλάκια στο τουρνουά χωρίς καμία απολύτως απόσταση ασφαλείας. Ο Ντιμιτρόφ ήταν ο πρώτος που διαγνώστηκε θετικός

Σύμφωνα με το Reuters, ο Τζόκοβιτς έγινε αποδέκτης έντονων επικρίσεων, καθώς αρνήθηκε να υποβληθεί σε τεστ και έφυγε για τη Σερβία προκειμένου να συμβουλευθεί τον γιατρό του, όπου και τελικά διαγνώστηκε θετικός.

Αλλοι δύο τενίστες που συμμετείχαν στη διοργάνωση, οι Μάριν Τσίλιτς και Αντρέι Ρούμπλεφ, παρόλο που βγήκαν αρνητικοί στο τεστ, αποφάσισαν από μόνοι τους να παραμείνουν σε 14ήμερη καραντίνα.

Τον Απρίλιο, ο Τζόκοβιτς, που ανήκει στους αρνητές του εμβολιασμού, είχε προκαλέσει αίσθηση λέγοντας ότι αν βρεθεί το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και γίνει υποχρεωτικό για τους τενίστες, αυτός θα το σκεφτεί σοβαρά αν συνεχίσει να συμμετέχει σε τουρνουά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...