320
Ο Τραμπ στο αεροδρόμιο του Κλίβελαντ | REUTERS/Joshua Roberts

Το τελευταίο χαρτί του Τραμπ στο Οχάιο: Ο Μπάιντεν είναι «εχθρός του Θεού»

Protagon Team Protagon Team 7 Αυγούστου 2020, 09:57
Ο Τραμπ στο αεροδρόμιο του Κλίβελαντ
| REUTERS/Joshua Roberts

Το τελευταίο χαρτί του Τραμπ στο Οχάιο: Ο Μπάιντεν είναι «εχθρός του Θεού»

Protagon Team Protagon Team 7 Αυγούστου 2020, 09:57

Στην κλασική, αλλά και ύστατη, προεκλογική τακτική να κατηγορήσει ότι ο αντίπαλός του είναι… εχθρός του Θεού, κατέφυγε ο Ντόναλντ Τραμπ. Είναι ένα ίδιο νήμα που συνδέει το 2016 με το 2020, απλώς τώρα αναλαμβάνει ο ίδιος αυτό που πριν τέσσερα χρόνια έκαναν τα διαδικτυακά τρολ. Το ’16 είχε κυκλοφορήσει η «είδηση» ότι ο Πάπας έλεγε πως η Χίλαρι Κλίντον ήταν εχθρός της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ένα κραυγαλέο ψέμα το οποίο όμως έφτασε (ελέω και Cambridge Analytica) σε τουλάχιστον δύο εκατ. ψηφοφόρους –τη διάψευση την είδε το ένα δέκατο από αυτούς και αν την είδε. Τώρα ο Τραμπ ανέλαβε ο ίδιος να πει ότι ο Τζο Μπάιντεν είναι «κατά του Θεού»!

Ο Μπάιντεν μιλάει συχνά για το πώς η βαθιά καθολική του πίστη έχει καθοδηγήσει τις ενέργειες του ως δημόσιου αξιωματούχου, αλλά και στην προσωπική του ζωή που έχει σφραγιστεί από τραγωδίες: το 1972 έχασε σε τροχαίο τη γυναίκα του και την κόρη του, το 2015 έχασε τον γιο του, Μπο Μπάιντεν, φέρελπι πολιτικό που χτυπήθηκε από τον καρκίνο).

Αυτό δεν εμπόδισε τον Τραμπ να προσπαθήσει να περιγράψει τον υποψήφιο των Δημοκρατικών και αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου ως άθρησκο πολιτικό που δεν αγαπάει τη Βίβλο. Οι δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ έγιναν στο Οχάιο, μια από τις πολιτείες που κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα. Στο Οχάιο ο Τραμπ είχε συντρίψει την Κλίντον το ’16, αλλά τώρα ο Μπάιντεν προηγείται στις δημοσκοπήσεις, έστω και για λίγες ποσοστιαίες μονάδες.

Ετσι, την Πέμπτη, πρώτα μίλησε σε ένα μικρό ακροατήριο στο αεροδρόμιο του Κλίβελαντ.

«Ο ίδιος ακολουθεί την ατζέντα της ακραίας αριστεράς: αφήστε τα όπλα σας, καταστρέψτε τη Δεύτερη Τροπολογία του Αμερικανικού Συντάγματος, όχι στη θρησκεία, όχι σε όλα, τραυματίστε τη Βίβλο, τραυματίστε το Θεό», είπε ο Τραμπ αναφερόμενος στο Μπάιντεν. «Αυτός είναι κατά του Θεού», προσέθεσε.

Επειτα, ο Τραμπ πήγε και στο εργοστάσιο της Whirlpool στο Κλάιντ του Οχάιο και μίλησε σε ένα ακόμα πιο προετοιμασμένο ακροατήριο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...