285
Τουρίστες απολαμβάνουν τον Πύργο του Αϊφελ σε παλαιότερο στιγμιότυπο | EPA

Το γαλλικό Airbnb θέλει να φτιάξει ο Μακρόν

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2020, 16:28
Τουρίστες απολαμβάνουν τον Πύργο του Αϊφελ σε παλαιότερο στιγμιότυπο
|EPA

Το γαλλικό Airbnb θέλει να φτιάξει ο Μακρόν

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2020, 16:28

Με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού, ο Εμανουέλ Μακρόν βρήκε ευκαιρία να μειώσει τη χρήση ξένων ταξιδωτικών ιστοσελίδων και υπηρεσιών, όπως τα Airbnb, Tripadvisor και Booking.com, στη Γαλλία.

Η επιτυχία των ξένων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού ενοχλεί τις γαλλικές κυβερνήσεις, που θέλουν να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος.

Ο Μακρόν ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός εθνικού ταξιδιωτικού ιστότοπου, ο οποίος δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο τι θα περιλαμβάνει. Κάποιοι θέλουν να δίνει, εκτός από πληροφορίες τύπου Tripadvisor -που είναι αμερικανικό- για επιχειρήσεις και αξιοθέατα, και τη δυνατότητα ενοικίασης σπιτιών, διαμερισμάτων και δωματίων σε καταλύματα και ξενοδοχεία, όπως το ολλανδικό Booking.com και το μισητό στις γαλλικές αρχές, Airbnb.

Οπως αναφέρουν οι Times, είναι ευκαιρία για τον Μακρόν να πραγματοποιήσει αυτό που διακηρύσσει εν μέσω πανδημίας, ότι θέλει η Γαλλία να ανακτήσει τη «χαμένη» εθνική της κυριαρχία στον κλάδο του τουρισμού, λόγω της «εισβολής» ξένων εταιρειών.

Οι Γάλλοι θέλουν να αποθαρρύνουν τους τουρίστες από το να χρησιμοποιούν τα ξένα ταξιδιωτικά site. Ετσι, ανακοίνωσαν τη δημιουργία μιας ψηφιακής πλατφόρμας για την προώθηση δεδομένων που αφορούν  τον γαλλικό τουρισμό. «Είναι ένα εργαλείο ψηφιακής εθνικής κυριαρχίας», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η διυπουργική επιτροπή τουρισμού.

Στο εσωτερικό της κυβέρνησης, μαίνεται η διαμάχη για το αν πρέπει να περιληφθούν καταλύματα εκτός από εστιατόρια και μουσεία.

Οσοι είναι εναντίον, υποστηρίζουν ότι οποιαδήποτε κρατική πλατφόρμα δεν μπορεί να συναγωνιστεί το Airbnb και θα επενδύσουν άσκοπα χρήματα, ενώ οι υπέρ, λένε ότι ένα κρατικό site είναι απαραίτητο στο όνομα της κοινωνικής δικαιοσύνης, καθώς το Airbnb δεν τηρεί τη γαλλική νομοθεσία, επιτρέπει στους γάλλους ιδιοκτήτες ακινήτων να φοροδιαφεύγουν και μετατρέπει ολόκληρες συνοικίες σε τουριστικές περιοχές.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα υποστηρίζει τη δημιουργία γαλλικής υπηρεσίας ενοικίασης καταλυμάτων «για μία πιο οικολογική και κοινωνικά υπεύθυνη μορφή τουρισμού».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...