226
Σειρά ερωτημάτων για την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού έθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ μετά την αυτοψία στην παραλία του Φλοίσβου | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο κ. Κουρουμπλής πρέπει να παραιτηθεί

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2017, 12:43
Σειρά ερωτημάτων για την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού έθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ μετά την αυτοψία στην παραλία του Φλοίσβου
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο κ. Κουρουμπλής πρέπει να παραιτηθεί

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2017, 12:43

Για «βαριές ευθύνες και αμείλικτα ερωτήματα» σχετικά με την οικολογική καταστροφή από το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη» στον Σαρωνικό, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του το μεσημέρι της Πέμπτης στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής, όπου οι ακτές έχουν καλυφθεί από πίσσα και μαζούτ.

«Ποιος έκρινε αξιόπλοο το καράβι; Πώς βουλιάζει το καράβι σε συνθήκες νηνεμίας μέσα στο λιμάνι; Γιατί άργησε ο κυβερνητικός μηχανισμός να κινητοποιηθεί; Κινητοποιήθηκαν όλα τα σκάφη του Λιμενικού, όπως έπρεπε;»,  ήταν τα ερωτήματα που έθεσε ο κ. Μητσοτάκης σε δηλώσεις του στην παραλία του Παλαιού Φαλήρου.

Στιγμιότυπο απο τις εργασίες απορρύπανσης
Στιγμιότυπο απο τις εργασίες απορρύπανσης στον Φλοίσβο/ INTIMEnews

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τον Πρωθυπουργό «να αποδεχθεί την παραίτηση του Κουρουμπλή», καθώς όπως είπε, υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για την καταστροφή και πρέπει επιτέλους να αποδοθούν. «Ακόμα και αν κάποιοι δεν έκαναν τη δουλειά τους», παρατήρησε, «η ευθύνη τελικά βαραίνει τον πολιτικό τους προϊστάμενο και πρέπει να παραιτηθεί». «Η κυβέρνηση πιάστηκε απροετοίμαστη για ένα ατύχημα που συνέβη μέσα στο λιμάνι», τόνισε, «σκεφτείτε τι θα είχε συμβεί αν είχε γίνει στην ανοιχτή θάλασσα».

Ο  κ. Μητσοτάκης δήλωσε επίσης πως η Νέα Δημοκρατία καταθέτει  επίκαιρη επερώτηση με τις υπογραφές όλων των  βουλευτών της Β’ Αθηνών, της Περιφέρειας Αττικής και Α’ και Β’ Πειραιά, προκειμένου -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- «να μάθουμε όλη την αλήθεια».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...