339
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει αναδειχθεί σε πρόσωπο της ουκρανικής αντίστασης - ο Πούτιν θα ήθελε να τον έχει βγάλει από τη μέση | REUTERS/Umit Bektas/File Photo

The Times: Ο Ζελένσκι επιβίωσε από τρεις απόπειρες δολοφονίας εναντίον του

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2022, 10:56
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει αναδειχθεί σε πρόσωπο της ουκρανικής αντίστασης - ο Πούτιν θα ήθελε να τον έχει βγάλει από τη μέση
|REUTERS/Umit Bektas/File Photo

The Times: Ο Ζελένσκι επιβίωσε από τρεις απόπειρες δολοφονίας εναντίον του

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2022, 10:56

Οι λονδρέζικοι Times επιμένουν: όχι μόνο ο Βλαντίμιρ Πούτιν έστειλε εκτελεστές της ομάδας Βάγκνερ καθώς και Τσετσένους για να σκοτώσουν τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αλλά το τελευταίο επταήμερο, από τότε δηλαδή που άρχισε η επίθεση της Ρωσίας, τουλάχιστον τρεις φορές ο πρόεδρος της Ουκρανίας γλίτωσε από απόπειρα δολοφονίας εναντίον του.

Σύμφωνα με την ιστορική βρετανική εφημερίδα, που πρώτη είχε αποκαλύψει την παρουσία της διαβόητης Wagner Group στο Κίεβο με σκοπό την εκτέλεση του Ζελένσκι και άλλων ουκρανών κυβερνητικών αξιωματούχων, τα σχέδια δολοφονίας ματαιώθηκαν, όταν Ρώσοι που τάχθηκαν ενάντια στον πόλεμο τροφοδότησαν με πληροφορίες την Ουκρανία, σχετικά με δύο ξεχωριστές ομάδες μισθοφόρων που σχεδίαζαν να εξαπολύσουν τις επιθέσεις.

«Μπορώ να πω ότι λάβαμε πληροφορίες από στοιχεία της FSB (της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας), που δεν θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτόν τον αιματηρό πόλεμο», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας και Αμυνας της Ουκρανίας στους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, σύμφωνα με τους Times.

Η ομάδα Wagner, που υποστηρίζεται από το Κρεμλίνο, βρισκόταν πίσω από δύο από τις απόπειρες, όπως ανέφεραν οι Times. Οπως σημειώνεται, η Μόσχα θα μπορούσε να αρνηθεί την άμεση ανάμειξη στο σχέδιο δολοφονίας.

«Θα πήγαιναν εκεί με μια αποστολή πολύ “υψηλού προφίλ”, κάτι που οι Ρώσοι θα ήθελαν να αρνηθούν – ο “αποκεφαλισμός” ενός αρχηγού κράτους είναι μια τεράστια αποστολή», δήλωσε διπλωματική πηγή στην εφημερίδα. «Οσον αφορά το όφελος στη ρωσική επικράτηση, αυτό θα ήταν ίσως η μεγαλύτερη αποστολή τους μέχρι στιγμής. Θα είχε σημαντικό αντίκτυπο στον πόλεμο», προσέθεσε.

Υπάρχουν ακόμη περισσότερα από 400 μέλη του Ομίλου Wagner στο Κίεβο, αφού τα μέλη του διείσδυσαν στην Ουκρανία με μια «λίστα δολοφονιών» 24 αξιωματούχων, των οποίων οι θάνατοι θα προκαλούσαν χάος στην ουκρανική κυβέρνηση, ανέφεραν πηγές στους Times.

Ο Ζελένσκι, σημειώνει το δημοσίευμα, απέφυγε επίσης μια απόπειρα δολοφονίας το περασμένο Σάββατο στα περίχωρα του Κιέβου, όταν μια ομάδα τσετσένων δολοφόνων απομακρύνθηκαν πριν προλάβουν να φτάσουν κοντά του.

Στην αρχή της σύγκρουσης την περασμένη εβδομάδα, οι ΗΠΑ προσφέρθηκαν να φυγαδέψουν τον Ζελένσκι από το Κίεβο καθώς εξελισσόταν η πολιορκία, αλλά εκείνος αρνήθηκε. «Ο αγώνας είναι εδώ. Χρειάζομαι πυρομαχικά, όχι βόλτα», είπε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News