333
Ο Λουίς Σουάρες μοιάζει και αυτός να αναρωτιέται. Στο προηγούμενο Μουντιάλ είχε δαγκώσει τον Κιελίνι, τώρα είναι ένας υποδειγματικός παίκτης | REUTERS/Carlos Garcia Rawlins

Τι συμβαίνει στην Ουρουγουάη; Δύο αγώνες και ούτε μία κίτρινη κάρτα!

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουνίου 2018, 14:00
Ο Λουίς Σουάρες μοιάζει και αυτός να αναρωτιέται. Στο προηγούμενο Μουντιάλ είχε δαγκώσει τον Κιελίνι, τώρα είναι ένας υποδειγματικός παίκτης
|REUTERS/Carlos Garcia Rawlins

Τι συμβαίνει στην Ουρουγουάη; Δύο αγώνες και ούτε μία κίτρινη κάρτα!

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουνίου 2018, 14:00

Κάπου στο Μοντεβιδέο, ο Πάολο Μοντέρο παρακολουθεί τα ματς της Εθνικής Ουρουγουάης στο Μουντιάλ της Ρωσίας και… τρίβει τα μάτια του, προσπαθώντας να καταλάβει τι είδους μετάλλαξη έχουν υποστεί οι ποδοσφαιρικοί επίγονοί του. Ο παλαίμαχος αμυντικός της Γιουβέντους υπήρξε ο ποδοσφαιριστής-σύμβολο της παραδοσιακής τραχύτητας, σήμα κατατεθέν της Σελέστε επί σειρά ετών.

Εχοντας να αντιμετωπίσουν τους κατά κανόνα ποδοσφαιρικά ποιοτικότερους Βραζιλιάνους και Αργεντινούς, οι Ουρουγουανοί είχαν αναγάγει επί σειρά ετών το μαχητικό και συχνά σκληρό παιχνίδι σε τρόπο ζωής, ταιριαστό πάντως με τη γενικότερη νοοτροπία τους.

Και ξαφνικά, κοιτάει κανείς τον πίνακα των «άτακτων» στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας και συνειδητοποιεί ότι, έπειτα από δύο παιχνίδια, η Ουρουγουάη δεν έχει δεχθεί ούτε μία κίτρινη κάρτα! Μόλις 16 φάουλ έκαναν οι ποδοσφαιριστές του Οσκαρ Ταμπάρες στα ματς με Αίγυπτο και Σαουδική Αραβία και κανένα από αυτά δεν ήταν αρκούντως σκληρό ώστε να αναγκάσει τον διαιτητή να βγάλει κάρτα από το τσεπάκι του.

Μιλάμε για μια ομάδα της οποίας ο αστέρας, ο Λουίς Σουάρες, είναι ένας τύπος που δάγκωνε τους αντιπάλους του και έχει ειδική ρήτρα στο συμβόλαιό του με την Μπαρτσελόνα ώστε να αποφεύγει να το κάνει. Τώρα είναι ένας γλυκός άνθρωπος που πανηγυρίζει με την μπάλα στην κοιλιά για το παιδί που περιμένει η γυναίκα του…

2018-06-20T152457Z_1775154197_RC1CCF71C220_RTRMADP_3_SOCCER-WORLDCUP-URY-SAU

Οσο και αν η δυναμικότητα των αντιπάλων ήταν έως τώρα μικρή και η Ουρουγουάη υποχρεώθηκε να παίξει ποδόσφαιρο κατοχής (που φαίνεται να μην της ταιριάζει κιόλας, λόγω της έλλειψης δημιουργικών χαφ), το παραπάνω στατιστικό είναι εντυπωσιακό, ιδιαίτερα αν συγκριθεί με τις προηγούμενες παρουσίες της Σελέστε σε τελική φάση Μουντιάλ.

Το 2002, αν και αποκλείστηκαν στη φάση των ομίλων, οι Νοτιοαμερικανοί πρόλαβαν να δεχθούν δέκα κίτρινες σε τρία ματς.

Το 2010, όταν η Ουρουγουάη έφθασε ως την τετράδα και έδωσε τον μέγιστο αριθμό αγώνων (7), ο απολογισμός ήταν δύο κόκκινες και εννέα κίτρινες κάρτες.

Και το 2014, σε τέσσερα παιχνίδια, οι παίκτες του Ταμπάρες δέχθηκαν μία κόκκινη και οκτώ κίτρινες κάρτες, χωρίς να υπολογίζεται (αφού δεν τιμωρήθηκε επιτόπου) το περιβόητο δάγκωμα του Σουάρες στον Κιελίνι της Ιταλίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...