303
|

Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε η δίκη για την απαγωγή της 10χρονης – τι είπε η κατηγορούμενη

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2021, 14:07

Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε η δίκη για την απαγωγή της 10χρονης – τι είπε η κατηγορούμενη

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2021, 14:07

Ξεκίνησε, στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, η δίκη της 34χρονης που δικάζεται για την απαγωγή κοριτσιού στην Τούμπα, τον Ιούνιο του 2020.

Η κατηγορούμενη, κληθείσα, κατά την έναρξη της αποδεικτικής διαδικασίας, να τοποθετηθεί ως προς τις βαρύτατες πράξεις που της αποδίδονται, παραδέχθηκε ότι απήγαγε την 10χρονη, αλλά όχι ότι ασέλγησε σε βάρος της: «Αποδέχομαι την αρπαγή της ανήλικης κι ότι της χορήγησα κάποια ουσία. Αρνούμαι ότι την εγκατέλειψα και τις κατηγορίες περί ασέλγειας» είπε η γυναίκα, που κατηγορείται ότι απήγαγε και κακοποίησε σεξουαλικά ένα 10χρονο κορίτσι στη Θεσσαλονίκη,

Η κατηγορούμενη, που κρατείται στις Γυναικείες Φυλακές Ελαιώνα Θηβών (στις 18 Δεκεμβρίου συμπληρώνεται το 18μηνο, ανώτατο όριο της προσωρινής κράτησης), κατά τη σύντομη τοποθέτησή της, ανέφερε ότι θα εξηγήσει αργότερα, στην απολογία της, τι ακριβώς συνέβη τα δύο 24ωρα που κράτησε παράνομα την ανήλικη και ποια ήταν τα κίνητρά της.

Από την πλευρά του, ο φερόμενος ως συνεργός της, 41 ετών, αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στην υπόθεση, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι ούτε είδε ούτε άγγιξε την ανήλικη παθούσα. «Δεν είχα καταλάβει τις προθέσεις της», είπε, αναφερόμενος στη συγκατηγορούμενή του και πρόσθεσε ότι δεν έχει καμία ανάμειξη στην κακοποίηση του παιδιού.

Υπενθυμίζεται ότι η βασική κατηγορούμενη διώκεται με τις εξής πράξεις: αρπαγή ανηλίκου με σκοπό να το μεταχειριστεί ο δράστης σε ανήθικες ασχολίες, βιασμό, γενετήσια πράξη με ανήλικο, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών για αποκλειστικά ιδία χρήση, έκθεση, όπως επίσης διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών με τη μορφή της ανάμειξής του σε ποτό, με σκοπό τη διάθεσή του.

Οσον αφορά τον κατηγορούμενο, η εμπλοκή του οποίου προέκυψε σχεδόν ένα χρόνο αργότερα, ύστερα από άρσεις του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών και του Διαδικτύου στις επικοινωνίες της 34χρονης, διώκεται για συνέργεια στις πράξεις της αρπαγής ανηλίκου και της έκθεσης. Μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση.

Η δίκη συνεχίζεται με την εξέταση των μαρτύρων. Πρώτη ανέβηκε στο βήμα η μητέρα της δεκάχρονης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News