843
Εκτός εκλογών μέχρι τις επόμενες ο Γιώργος Κατρούγκαλος, γιατί πάντα υπάρχει και η λίστα των δεύτερων εκλογών τον Ιούλιο | INTIMEnews

Κατρούγκαλος: «Αποσύρομαι από την εκλογική μάχη»

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2023, 16:44
Εκτός εκλογών μέχρι τις επόμενες ο Γιώργος Κατρούγκαλος, γιατί πάντα υπάρχει και η λίστα των δεύτερων εκλογών τον Ιούλιο
|INTIMEnews

Κατρούγκαλος: «Αποσύρομαι από την εκλογική μάχη»

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2023, 16:44

Την απόσυρσή του ως υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ από την εκλογική μάχη της 21ης Μαΐου, ανακοίνωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, υπό το βάρος των διαστάσεων που πήρε το θέμα από τη δήλωσή του (εδώ) για τις ασφαλιστικές εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών.

Η οδός της παραίτησης (από την υποψηφιότητα) ήταν άλλωστε μονόδρομος μετά το ανεπιτυχές damage control που επιχείρησε η Κουμουνδούρου.

«Παρακολουθώ τη θεατρική παράσταση που οργανώνει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή χθεσινή μου τοποθέτηση για τις ασφαλιστικές εισφορές. Ξεκαθάρισα από το πρωί ότι αναφερόμουν σε προσωπικές θέσεις αρχής και όχι στις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που είναι δημοσιευμένες εδώ και καιρό», αναφέρει στη δήλωση παραίτησής του από υποψήφιος στη Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, ο κ. Κατρούγκαλος και επιχειρώντας μία τελευταία απεγνωσμένη προσπάθεια να βάλει κατά της Νέας Δημοκρατίας, συνεχίζει:

«Οι συκοφαντίες της Νέας Δημοκρατίας περί ‘κρυφής ατζέντας” είναι φαιδρές. Η Αριστερά μιλά πάντα τη γλώσσα της αλήθειας. Αν υπήρχε κρυφή ατζέντα, θα τη φανέρωνα αυτόβουλα δυο μέρες πριν από τις εκλογές;»

«Η ζημιά όμως γίνεται, με όργανο την μηντιακή παντοκρατορία της δεξιάς», επιμένει, σαν να μην ήταν δική του η δήλωση περί επαναφοράς του ληστρικού νόμου που φέρει το όνομά του, με τις δημευτικές εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

«Δεν θα τη διευκολύνω», δηλώνει. «Αλλωστε η εμπλοκή μου στην πολιτική δεν έγινε ποτέ με όρους προσωπικού συμφέροντος, αλλά προσφοράς. Εγκατέλειψα το Ευρωκοινοβούλιο όταν προσκλήθηκα στην πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και δεν ανέλαβα με άγνοια κινδύνου την “καυτή πατάτα” της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης», προσθέτει, περιγράφοντας ως «προσωπική του θυσία» την κάθοδό του στον πολιτικό στίβο και κλείνοντας ανακοινώνει την αποσυρσή του από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών:

«Αναλαμβάνω πλήρως την πολιτική ευθύνη για τη χθεσινή μου τοποθέτηση και δηλώνω ότι αποσύρομαι από την εκλογική μάχη».

Το άδειασμα από Τσίπρα

Μετά την ανεπιτυχή προσπάθεια της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπης Τσαπανίδου (εδώ) να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την «ομολογία» Κατρούγκαλου, τη σκυτάλη πήρε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σε συνέντευξή του στο in.gr, θέλησε να καθησυχάσει τους ελεύθερους επαγγελματίες, ισχυριζόμενος ότι στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «δεν υπάρχει καμία αύξηση εισφορών».

«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, προβλέπει ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα δουν αλλαγές στη ζωή τους. Αλλά οι αλλαγές θα είναι θετικές […] Το πρόγραμμά μας είναι αναρτημένο εδώ και είκοσι ημέρες, είναι 50 σελίδες, μέχρι και την τελευταία λέξη», παρατήρησε, «αδειάζοντας» εμμέσως πλην σαφώς τον πρώην υπουργό του και σε μια απόπειρα να ρίξει το φταίξιμο στη ΝΔ (για τις διαστάσεις του πήρε το θεμα), έκανε λόγο για fake news!

«Είναι πιστεύω λαθροθηρία μεγάλη και unfair, λίγες ώρες πριν τις εκλογές, με fake news, να πάμε να κερδίσουμε ψήφους».

Της δήλωσης-απολογίας του Γιώργου Κατρούγκαλου ακολούθησε η επίσημη ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, όπου μεταξύ άλλων σχετικά με το όψιμο ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεσαία τάξη (την οποία εξόντωσε κατά την περίοδο της διακυβέρνησής του), τονίζεται ότι :

«Οποιος παρεκκλίνει από το Συμβόλαιο Αλλαγής, είτε συνειδητά, είτε από λάθος, θέτει εαυτόν εκτός της συλλογικής προσπάθειας για τη μεγάλη αλλαγή. Ο ελληνικός λαός την Κυριακή θα κληθεί να προσυπογράψει με την ψήφο του το Συμβόλαιο Αλλαγής και Εμπιστοσύνης και μόνο αυτό. Και να μας κρίνει από την υλοποίησή του».

Ετσι απλά, ο Γιώργος Κατρούγκαλος βρέθηκε εκτός εκλογών, μέχρι βέβαια τις επόμενες,  γιατί πάντα υπάρχει και η λίστα των δεύτερων εκλογών τον Ιούλιο…

Η αντίδραση της κυβέρνησης

«Aυτό που καταλάβαμε όλοι είναι ότι απλά πιάστηκαν στα πράσα» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ακης Σκέρτσος σε δήλωση που εξέδωσε λίγη ώρα αφότου έγινε γνωστή η απόφαση απόσυρσης του Γιώργου Κατρούγκαλου από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Κατρούγκαλος «έφυγε κακήν κακώς γιατί είναι “μαρτυριάρης”», πρόσθεσε, υπονοώντας ότι οι επίμαχες δηλώσεις του βουλευτή αποκαλύπτουν το πραγματικό πρόγραμμα του κόμματος.

Αναλυτικά, ο κ. Σκέρτσος επισήμανε:

«Το πρωί η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ διαρρήγνυε τα ιμάτιά της ότι το κόμμα της έπεσε θύμα διαστρέβλωσης της ΝΔ. Εως το μεσημέρι ο κ. Κατρούγκαλος εξαναγκάστηκε σε παραίτηση.

Αυτό που καταλάβαμε όμως όλοι είναι ότι απλά πιάστηκαν στα πράσα και έφυγε κακήν κακώς γιατί είναι “μαρτυριάρης”.

Κάθε μέρα που περνάει η προοδευτική Βαβέλ αποκαλύπτεται και καταρρέει. Τους αφήνουμε στην κρίση των πολιτών…».

Νωρίτερα, ο κ. Κατρούγκαλος είχε ανακοινώσει ότι αναλαμβάνει την «πολιτική ευθύνη» και ότι «αποσύρεται από την εκλογική μάχη», κάνοντας παράλληλα λόγο για «θεατρική παράσταση που οργανώνει η Νέα Δημοκρατία».

ΠΑΣΟΚ για Κατρούγκαλο: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει το έλλειμμα αξιοπιστίας του

«Ο Γιώργος Κατρούγκαλος έφυγε, αλλά ο νόμος του μένει. Και ας ξέρουν οι πολίτες πως αυτό συμβαίνει γιατί το επέλεξε η Νέα Δημοκρατία διατηρώντας τις αδικίες του», τόνισε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος

«Από τις πολιτικές τους παλινωδίες για κυβερνήσεις ηττημένων, ανοχής, ειδικού σκοπού έως τις ασυνάρτητες προτάσεις του για τα προβλήματα των πολιτών, ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει το έλλειμμα αξιοπιστίας του, που τον καθιστά χρυσό χορηγό της Νέας Δημοκρατίας», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...