531
Ο... «μαρτυριάρης» Γιώργος Κατρούγκαλος με τον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη στην κοινή τους εμφάνιση στο Βlue Sky την Τετάρτη | ΥοuΤube

Το μακρύ χέρι του ΣΥΡΙΖΑ στην τσέπη του ελεύθερου επαγγελματία έτοιμο να επιστρέψει

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2023, 11:40
Ο... «μαρτυριάρης» Γιώργος Κατρούγκαλος με τον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη στην κοινή τους εμφάνιση στο Βlue Sky την Τετάρτη
|ΥοuΤube

Το μακρύ χέρι του ΣΥΡΙΖΑ στην τσέπη του ελεύθερου επαγγελματία έτοιμο να επιστρέψει

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2023, 11:40

Η ληστρική επιδρομή την περίοδο της διακυβέρνησης Τσίπρα στους ελεύθερους επαγγελματίες, με το 50% του εισοδήματός τους να πηγαίνει σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, έχει μείνει χαραγμένη στην… τσέπη τους.

Και μπορεί ο ίδιος ο κ. Τσίπρας στο τελευταίο προεκλογικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ να λέει ανερυθρίαστα ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαπάτησε τη μεσαία τάξη», ο πρώην υπουργός του, όμως, και υποψήφιος βουλευτής στη Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Κατρούγκαλος, ήρθε να θυμίσει τα πεπραγμένα της Πρώτης Φοράς Αριστερά και να αποκαλύψει το μέγεθος της εξαπάτησης για τους ελεύθερους επαγγελματίες και το τι τους περιμένει (ξανά) αν επανέλθει στην εξουσία το κόμμα του.

Καλεσμένος την Τετάρτη στην εκπομπή του Blue Sky «Παρεμβάσεις», μαζί με τον υπουργό Ανάπτυξης, Αδωνι Γεωργιάδη, ο πρώην υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (που το 20217 είχε βάλει την υπογραφή του στην παράνοια των εξοντωτικών ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες) ρωτήθηκε αν το κόμμα του θα επαναφέρει το 20% του ΕΦΚΑ για τους ελεύθερους επαγγελματίες – αν δηλαδή ο συντελεστής ασφαλιστικών κρατήσεων των ελεύθερων επαγγελματιών θα επιστρέψει στο δημευτικό 20% του ετήσιου εισοδήματός τους.

«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναγίνει κυβέρνηση θα επαναφέρει τον νόμο Κατρούγκαλου ως προς τις ασφαλιστικές εισφορές στους ελεύθερους επαγγελματίες;», ήταν συγκεκριμένα το ερώτημα που του έθεσε ο κ. Γεωργιάδης – με τον κ. Κατρούγκαλο να απαντά με αφοπλιστική ειλικρίνεια, υπεραμυνόμενος της ρύθμισης που είχε ο ίδιος υπογράψει επί Πρώτης Φοράς Αριστερά.

«Ναι», απάντησε (δείτε το βίντεο κάτω), γιατί «είναι δίκαιο να πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές οι ελεύθεροι επαγγελματίες όσο και οι εργάτες»!

Την Πέμπτη και αφού είχε λούσει κρύος ιδρώτας όσους (συμπεριλαμβανομένης της Κουμουνδούρου) άκουσαν την απάντηση-προαναγγελία Κατρούγκαλου στον Blue Sky, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, επιχείρησε να «μαζέψει» τις δηλώσεις του πρώην υπουργού. Η ίδια της η διάψευση, ωστόσο, ήταν αποκαλυπτική του μεγέθους της εξαπάτησης των ελευθέρων επαγγελματιών από το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, καθώς όπως παραδέχθηκε, στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν βρίσκεται ούτε λέξη από όσα είπε ο κ. Κατρούγκαλος.

«Καμία αλλαγή επιβάρυνσης των μισθωτών σε σχέση με τις ασφαλιστικές τους εισφορές δεν προβλέπει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο άλλωστε είναι δημοσιευμένο εδώ και καιρό και όλοι έχουν τη δυνατότητα να το μελετήσουν», ανέφερε στη σχετική δήλωσή της η κυρία Τσαπανίδου.

 Είχε προηγηθεί η αντίδραση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Ακη Σκέρτσο, που επανέλαβε την προειδοποίηση για άγρια φοροεπιδρομή σε περίπτωση επανόδου του ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνηση της χώρας, αφού μόνο έτσι «βγαίνουν» οι υποσχέσεις που μοιράζει αφειδώς δεξιά και αριστερά κατά την προεκλογική περίοδο.

«Χθες το βράδυ αποκαλύφθηκε από τον κ. Κατρούγκαλο άλλη μια κρυφή πτυχή της κυβέρνησης ειδικού σκοπού και ολικής καταστροφής που μας προτείνει ο κ. Τσίπρας: η επαναφορά δηλαδή του νόμου Κατρούγκαλου σε ό,τι αφορά τον συντελεστή ασφαλιστικών κρατήσεων των ελεύθερων επαγγελματιών στο 20% του ετήσιου εισοδήματος τους.

»Εχουμε προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι το μη κοστολογημένο πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ δεν “βγαίνει” χωρίς νέα φοροεπιδρομή στα εισοδήματα ή νέα δάνεια, ελλείμματα, χρέος και τελικά νέα εποπτεία», υπογραμμίζει στη σχετική δήλωσή του ο κ. Σκέρτσος και καταλήγει:

«Οσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές τόσο αποκαλύπτεται ότι δεν έμαθαν τίποτα από την ήττα του 2019 και το μόνο που επιδιώκουν είναι η επιστροφή για να ολοκληρώσουν όσα δεν πρόλαβαν στην προηγούμενη θητεία τους. Την Κυριακή λέμε “ναι” στην πρόοδο και την προκοπή όλων μας και “όχι” στη δεύτερη φορά στη συμφορά».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...